Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wcale nie wyglądasz na wystraszoną na tym dachu :lol2:

Pozory kochana... pozory :p

A nie wiem, może już pytałam, na co macie solary? na ciepłą wodę latem? wystarcza jej wam?

Hihi też nie pamiętam czy pytałaś ale odpowiem. Solary są na ciepłą wodę latem, bo wcześniej trza była w centralnym grzać. Bojler 300 l spokojnie daje rade. W słoneczne dni temperatura wody sięga 80 stopni a w pochmurne ok 40-50

• 4 weeks później...

Czyżbyś nabyła nowego szkodnika?

Fajny ogródek. Czemu wszyscy mogą mieć trawę, a ja nie???

Z tym pniem i bluszczem, to jest fajny pomysł. Kiedyś miałam taki pień obrośnięty pnącą różą, ale z czasem się zawalił ze starości. Cały czas myslę, aby coś takiego wykombinować. Może nie na pniu, bo nie ma wolnego, ale na jakimś innym stojaku.

Ten szkodnik ogrodowy jest z nami przeszło rok... poprzedni miał raka no i ... wiadomo :(

Ta trawa to nie trawa.... jakbyś widziała z bliska to przyznałabyś rację.... tylko na zdjęciu tak dobrze wygląda ale na razie nie mam głowy do trawnika ani obejścia.... jak już środek będzie gotowy to chcemy zmienić ogrodzenie no i zaraz kostkę a co za tym idzie pobojowisko będzie niezłe :D:D:D

A pień został, bo po prostu nie mieliśmy odpowiedniego sprzętu, żeby go ściąć.... i tak mężulo wpadł na pomysł coby go bluszczem przyozdobić :D

Aisa, a czemu chcesz ogrodzenie zmieniać?

Bo.....

- są 2 bramy wjazdowe w tym każda inna

- furtka jest w takim miejscu, że trza się nieźle nagimnastykować coby widzieć kto przyszedł

- murki się walą a część ogrodzenia wcale ich nie - zamiast nich są niskie krawężniki (płot jakieś 10 lat był dostawiany)

- chciałabym wymienić kostkę na kostkę brukową :D coś jak tu

bruk.JPG

- zawsze marzyłam o kutym ogrodzeniu z ceglanymi murkami :D

A że nie można mieć wszystkiego od razu to cierpliwie będę czekać :D

Etteb... wszelki duch.... nie rób sobie takich zaległości, bo już nie nadgonisz :p

A tymczasem, żeby amalfi nie było smutno to ja sobie trochę mojego trawniczka postanowiłam ... no właśnie :D

Wiecie co to prawda..... ??

SDC15030.jpg

SDC15029.jpg

tak się dziecko poświęcało coby wszystko z pudła wyciągnąć

SDC15035.jpg

na początku... lekturka

SDC15039.jpg

no i składamy

SDC15041.jpg

SDC15044.jpg

SDC15045.jpg

no i jest :D

SDC15047.jpg

składam drabinkę

SDC15048.jpg

pokazy ekwilibrystyczne :p

SDC15049.jpg

pierwszy chętny do kąpieli :D

SDC15052.jpg

no i leci woda.... od soboty.... południa .... ::D:D:D

SDC15055.jpg

jeszcze chwilka i będzie pełny :D

Jestem szczęśliwa i baaaaaardzo dumna, bo dziś moja córa obroniła tytuł licencjata z wynikiem bardzo dobry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Życzę każdemu takiej pociechy z latorośli...... a teraz idę świętować :D

http://s10039.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?e=0WVNKma-CHtWBn0h1Qdvsv0QVnj3LdXvoINaeMbBNTSKHP2m4Vgx_08QHg9kPZUnSbkHcxdnJAkFTGChb9JDVQ&pv=2

• 2 weeks później...

No dobra.... w ten dzień, kiedy córa się obroniła przyjechały tez moje mebelki do salonu..... trochę się pośpieszyłam ale co tam..... Po hucznym świętowaniu trza było meble jakoś poukładać co by na środku nie stały.... i tak teraz wygląda mój salon

DSC_0792.jpg

DSC_0793.jpg

DSC_0797.jpg

DSC_0798.jpg

DSC_0801.jpg

Jak widać wybrałam soczystą zieleń w dodatkach ale co dalej?? Najbardziej to martwią mnie okna... jak myslicie co dać, żeby było ładnie?? Kolor ścian bedzie jakiś "grejge" zapewne, no i dywan.... jaki kolor, jaki duży??

Oprócz mebli nic się tam nie zmieniło :p

Ja też mam zawsze największy problem z wykończeniówka, więc doradca ze mnie raczej kiepski:(... chyba zaczęłabym od zmiany koloru ścian a potem na okna coś prostego i lekkiego... ale to tylko moje zdanie... a Ty musisz zrobić po swojemu tak abyc dobrze się tam czuła:)

Podoba mi się kolor mebelków, mozesz zdradzic nazwe tego koloru płyty?

• 1 month później...

Dziewczyny chwalą się swoim DIY to i ja się pochwalę :) Wprawdzie nie ma to nic wspólnego z domem ale zawsze było to moją pasją.... a mianowicie montaż :)

Ale nie montaż mebli ani nic z tych rzeczy. Chodzi o montaż filmów, filmików a w moim przypadku teledysków, bo jak wiecie wraz z córą tworzymy duet :)

I tak w remontach mała przerwa ale czas wykorzystany na inne cele :)

Tak oto powstał pierwszy, całkowicie samodzielnie wykonany klip..... Zapraszam do obejrzenia :D