aisa222 28.03.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 nie ma tego złego... a pokażesz? nie ma się czym chwalić ale pokazać mogę :D:D http://img571.imageshack.us/img571/5378/dsc0900n.jpg Etteb to co teraz opisuję było w 2008 roku hihi :D:D i dlatego się wściekam, bo mi chronologię wcięło przez tego żarłoka wrrrr...... A zdjątka będą tylko muszę je od nowa poukładać i poopisywać. ...tym szybciej zamieszkacie my tam mieszkamy cały czas ... dlatego remont trwa dość długo i jest cholernie uciążliwy... graty trza przenosić w różne miejsca i w sumie to wszędzie jest bałagan Szukam jeszcze foty obejścia, jak znajdę to dorzucę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 29.03.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) WPIS 7 No to teraz tynkowanie, gipsowanie, gruntowanie i malowanie Jednak przed malowaniem kolorem trzeba było uzupełnić brakujące kasetony na suficie Trochę się najeździliśmy, żeby w ogóle takie znaleźć Ale w końcu się udało. Mąż wrócił z nocnej zmiany i spał... to myślę sobie.... przykleję te parę sztuk i jak się obudzi to już będzie można malować :D Przygotowałam wszystko.... wychodzę na drabinkę i patrzę... jakiś ten sufit dziwny... jakby opadnięty hmmm... myślę sobie co jest grane... Wzięłam młotek i postukałam.... i co??... głucho http://s291.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1338647&t=634686569056842003&id=103114207&vid=103114207&loc=PL No to truchtam do sypialni i mówię małżonkowi... jest problem... trzeba zbić kawałek sufitu, bo odpadnie. Położyliśmy na podłogę stary dywan coby jej nie zniszczyć i do dzieła :D:D Mąż na drabince a ja na dole... Wydłubał długim śrubokrętem małą dziurkę, tam go włożył i pociągnął..... Na suficie został tylko kawałek tego co mąż zdążył złapać jedną ręką i głową a reszta..... SPADŁA !! Czujecie ten syf... dziury na wygładzonych ścianach... ech... szkoda gadać. Myślę sobie.... katastrofa no... i co teraz?? Na co mój A, podwiesimy, będzie fajnie... I to był pierwszy bodziec, który przedłużył nasz remont i wpłynął na nieco inne spojrzenie na pokój. Nie chcieliśmy jednak zmieniać zbyt dużo.. po prostu nie mieliśmy na to pieniędzy... potrzebne były na inne remontowe wydatki. O podwieszaniu sufitu właściwie niewiele wiedzieliśmy ale od czego ma się przyjaciół. Z ich pomocą szybko się z tym uporaliśmy. Ach... zapomniałabym... w tym czasie mieliśmy jeszcze jedno przykre zdarzenie, a mianowicie w nasz dom uderzył piorun. Niestety spalił cały sprzęt RTV mimo że był wyciągnięty z prądu. Do naprawy nadawał się tylko TV ale dobre i to. Piorun uderzył w krokiew i lekko ją odłupał i osmalił... dobrze, że wtedy lało jak z cebra, bo tak nie wiadomo, czy dach by się nie zapalił.... Ale cóż... podobno co nas nie zabije to nas wzmocni.... Edytowane 30 Marca 2012 przez aisa222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 30.03.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 WPIS 8 Zrobię sobie edit do poprzedniego wpisu :D Sorki za brak zdjęć ale dziecię nasze było w tym czasie na obozie we Włoszech Koniec editu Później to już same przyjemności -gruntowanie dziecko wróciło to też pomogło przygotowanie do malowania.... oczywiście na kolor niebieski, bo dziecię zakochane ciemny już jest przy oknie to córa sama wymalowała i gotowe :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 01.04.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ok. To ja sobie grzecznie teraz poczekam na 9 wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 01.04.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Kardamina.... więc jest hihi WPIS 9 no a jak nowy sufit to i nowa lampa, wszystko stylem nie odbiega zbyt od ogólnego wystroju mieszkania.... ale gdybym wtedy wiedziała, że się stanie jak się stało to pewnie wszystko wyglądałoby inaczej i karnisz listwa maskująca niedoskonałości malarskie a tu już meble (z poprzedniego wystroju) spanie i siedzenie i wystrój okna (też z poprzedniej aranżacji ) i już prawie gotowe... piszę prawie, bo jak pewnie zauważyliście nie ma kaloryfera... wyłażą tylko haki... ale to później i kącik do nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 02.04.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Sprawiłam sobie na Święta prezent :D:D:D i siem nim chwalę o .... tu.... :D:D:D http://img24.imageshack.us/img24/148/27568152.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 02.04.2012 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 WPIS 10 I tak przeleciał sobie lipiec 2008 roku. W sierpniu przyszła ekipa od centralnego ogrzewania... chcieliśmy to zrobić sami ale musielibyśmy kupić potrzebne narzędzia. Od pieca CO wychodzą stare rury a grzejniki w nowej części i niebieskim pokoju były łączone już w miedzi. I tak nasz remont zaliczył jedyną ekipę fachmanów. Ekipa była super :D Nie znali słowa nie da się...dacie wiarę ??:D:D a przy tym żarty, żarty.... W lecie mąż od nowa zafugował całą elewację przybudówki... przez szpary hulał wiatr i padał deszcz W międzyczasie wykonywaliśmy jeszcze mnóstwo innych rzeczy nie związanych z remontem, a które też trzeba było zrobić, bo przecież nikt za Ciebie nie skosi trawnika, nie wyplewi skalniaka, nie naprawi samochodu itp.... Do tego jeszcze trzeba jeździć po sklepach i zwozić potrzebne materiały a to też wymaga czasu... no.... to sobie ponarzekałam Nadejszła jesień …. Wchodzimy do przybudówki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 02.04.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Noo to extra! Czekam na wejscie do przybudowki. Super prezent! Byla juz pierwsza kawusia? O kurcze asia, to dziennik czy mozna komentowac bo tak sie wtryniam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 02.04.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Noo to extra! Czekam na wejscie do przybudowki. Zapraszam jutro :D:D będzie kolejny wpis... jak mnie nie zwieje z okna, bo jutro mam zamiar myć Super prezent! Byla juz pierwsza kawusia? Kawusia była.... jest pyyyyyycha ale jeszcze musimy znaleźć taką, która najbardziej nam smakuje. Generalnie to lubimy kawki dość łagodne, nie kwaśne, raczej delikatne :D:D Kupiłam w sklepie pierwszą z brzegu ziarnistą ale z czasem, mam nadzieję, że znajdziemy tą jedyną. Już dziś zakupiłam na allegro 3 różne hihihi... O kurcze asia, to dziennik czy mozna komentowac bo tak sie wtryniam? Jasne, że tak....pisałam o tym w pierwszym poście :D:D i sorki, że tak się przyczepię ale mój nick to aisa a na imię mam Kasia :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 02.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Zapraszam jutro :D:D będzie kolejny wpis... jak mnie nie zwieje z okna, bo jutro mam zamiar myć sorki, że tak się przyczepię ale mój nick to aisa a na imię mam Kasia :D:D Too mi sie oberwalo od Kasi sorry i prosze Pania o wybaczenie juz wiecej sie nie powtorzy. Wiesz co, daruj sobie mycie okien i dawaj kolejny wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 02.04.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 ...Wiesz co, daruj sobie mycie okien... No co Ty.... chcesz, żeby mnie teściowa z wiary wypisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aisa, to dopiero 2008? Kurcze, byłam wtedy w najfajniejszym w mojej ocenie wieku Ja też czekam na przybudówkę. A kaloryfer zawisł, czy tak do dzisiaj haki zostały jak u mnie niektóre elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 02.04.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Kurcze, byłam wtedy w najfajniejszym w mojej ocenie wieku No co Ty.... my jesteśmy cały czas w najfajniejszym wieku Ja też czekam na przybudówkę. A kaloryfer zawisł, czy tak do dzisiaj haki zostały jak u mnie niektóre elementy? Przybudówka?? Chyba dawno u Ciebie nie byłam, upssss Kaloryfer zawisł, nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Mowiłam o Twojej przybudówce.... Co pijesz z tego ekspresu, bo chyba nie kawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 02.04.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Mowiłam o Twojej przybudówce.... Co pijesz z tego ekspresu, bo chyba nie kawe? O kurde.... popłakałam się :lol2::lol2::lol2::lol2: :rotfl::rotfl: Zapewniam Cię, że kawkę :D:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 03.04.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 ehehehheee wariatki to w takim razie to jeszcze nie TA kawa szukaj dalej ooo no no, w 2008r. to ja też miałam ciekawe życie 3 rok studiów, dobra praca, życie towarzyskie (w ogóle, bo teraz jakby troszkę wyginęło) i żyć nie umierać http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 03.04.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 hmmm.... powiadacie 2008... ja wtedy nawet nie myślałam o moim remoncie (nie planowałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.04.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ale z Was młode kozy, dziewczęta. ps. W sumie, to ja w 2008 też byłam na studiach..... Kolejnych. I tyż troche balowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 03.04.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 a widzi, a widzi!! dooobry rok był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.04.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 a widzi, a widzi!! dooobry rok był Dobry. I mniej obowiązków miałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts