Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O właśnie o to chodziło.... nie chcę takiego strikte szarego a właśnie taki brudny beż :D

Dzięki Gosia za wizualki :D

Ale fajnie wyszło. A czym to malowałaś?

biała farba akrylowa do drewna z motylkiem rozcieńczona 1:1 z wodą

Co do drabiny, to wiesz jak Ci się ujędrnią niektóre części od tego wchodzenia ;)

oby :D przydałoby się hihi :D

• 2 weeks później...

Haa ..... wiecie co się stało... wreszcie pomierzyłam, rozrysowałam i zawiozłam do stolarza płyty na "portal" do kominka !! Stolarz odpowiednio dociął, okleił (obrzeże jednak musiałam sama kupić) i wziął za to całe 14 złotych... szczena mi opadła :D

W domu wstępnie poskładałam i, o dziwo, wszystko świetnie do siebie pasuje :p Teraz trzeba go poskręcać i zamocować :D

Fotkę mam ale za dużo na niej nie widać, bo portal jest w kolorze podłogi hihi :D

Taka ozdoba na przód.... u mnie akurat w kształcie kopnietej litery "L" .

Najczęściej jednak taki portal to po prostu kwadrat/prostokąt wokół wkładu coś jak tu

http://kominkigp.pl/kominki/Nowoczesne/kominki_nowoczesne_obudowy_kominkowe_godin_krak%C3%B3w_tradycyjne_rustykalne_portale_marmurowe_klasyczne_n20.jpg

Szczerze powiedziawszy to nie jestem pewna na 100% czy tak to się nazywa.... tak mi się wydaje, że fachowcy używają właśnie takiej nazwy :D

Zwał jak zwał.... ważne, że już go mam :D Święta za progiem a ja w końcu chce mieć skończony salon :)

• 1 month później...

Święta, Święta i po Świętach a salon jak był tak został :p ale, ale..... ja nie o tym....

W najnowszym wydaniu miesięcznika MURATOR ukazał się "artykuł" (to brzmi dumnie), w którym uwzględniono moją jadalnię.... zadano kilka pytań i jest parę fotek :D... jestem dumna :p

Jak wrócę do domu (po Nowym Roku) wrzucę skan :D... a tymczasem życzę szampańskiego Sylwestra i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !!