Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kubelko dziękuję :)

A dziś sufit wyglądał tak

DSC_0117.jpg

DSC_0118.jpg

DSC_0119.jpg

a na jednej ścianie pojawił się stelaż

DSC_0120.jpg

A tak przyjechały moje meble... znaczy sami je przywieźliśmy :D

DSC_0115.jpg

DSC_0116.jpg

a reszta jest tu....

DSC_0114.jpg

Potrzebuję Waszej rady.... jakie uchwyty dalibyście do takich frontów jak w komodzie ?? Chciałam czarne ale jakie ??

Nie, nie... meble są matowe

No właśnie... jaki styl ?? Taki, żeby zbyt nie odbiegał od stylu salonu... nie wiem jak to nazwać... pomieszany hihi :D

Łóżko mam zamówione takie

http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/39/88/44/58/3988445846

Chyba chciałabym uniknąć stylu glamour, sielski/wiejski raczej też nie.... pozostaje nowoczesny ?? Ale taki stonowany, bez szkła, metalu i błyszczących powierzchni.

Ściany raczej szare lub grejge.... Łóżko trochę narzuca styl ale chcę go przełamać właśnie dodając odrobinę nowoczesności:)

witam serdecznie :)

chciałam tylko powiedzieć, że od wczoraj przeczytałam cały wątek i nie mogę wyjść z podziwu :jawdrop::jawdrop:

gratuluję!!!

zmiany świetne (i jak często :cool: )

propozycję uchwytów, które trochę nawiązują do prętów łóżkowych zostawiłam ci w "sypialni" ;)

jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam :bye:

i oczywiście będę zaglądać :yes:

Co ja to ostatnio.... aha ;) .... ostatnio trochę postoju w sensie wizualnym a to za sprawą klimatyzacji, którą zafundowaliśmy sobie do sypialni :) Po zamontowaniu okazało się, że jednostka zewnętrzna nie działa jak powinna i panowie ja zabrali.... teraz czekamy na nową... eh... pech malutki :) ... podobno do soboty.....

Mężuś przeciągał dziś kabelki do tv/radia.... nie cierpię tego ale wiem, że trzeba. Przy okazji zaopatrzył pokój córy w telewizję naziemną (miała tylko tuner satelitarny)

Obdzwoniłam kilka firm.... poszukuję taką, która przywozi i montuje przydomowe oczyszczalnie ścieków, na kanalizację nie ma szans a wywóz staje się coraz bardziej uciążliwy no i kosztowny :/

Poza tym .... chcę nowe drzwi :D ... piękne, drewniane i wybielone .... szukam kogoś kto mi je zrobi za free .... albo może choć trochę wygram w totka wtedy ewentualnie mogę zapłacić :p

Chętnie pooglądam, jakie byście ewentualnie widziały w moim domku :D

Jutro ciąg dalszy.....

Edytowane przez aisa222

Mężuś przeciągał dziś kabelki do tv/radia.... nie cierpię tego ale wiem, że trzeba.

Aisa, wiem, że planujesz TV w sypialni....

zróbcie tą instalację tak, żeby móc TV powiesić na ścianie (czyli kabelki pochować ;) )

nawet jeśli teraz masz zamiar postawić odbiornik na komodzie, to przygotuj to tak, że jak w przyszłości będziesz chciała powiesić, żebyś nie musiała kuć..

u ciebie kable mogą iść pod płytą k-g

się nie dziwię, że chcesz nowe drzwi :D

ale z braku laku, te sosnowe też da się chyba zeszlifować, pobielić i wymienić szyby (np. na matowe)

zerknij na priv :)

Edytowane przez Catti

Dylematy na temat ustawienia mebli były..... oj były ;) Zauważyłam, że tutaj w ogóle nic o nich nie pisałam.... ale już nie będę do tego wracać.

Faktycznie szafa miała być na całej ścianie ale ostatecznie zrezygnowałam.....

Catti jak już baba za babą nie nadąża to już jest chyba źle :D

Postanowiliśmy z mężem ułożyć 2 szafy na ścianie na której jest Król Lew, tam gdzie klima będzie łóżko i szafki nocne (dlatego klima jest w tym miejscu) a na przeciw komoda i jeszcze jedna szafa. Mam nadzieję, że całość będzie dobrze wyglądać i oboje będziemy zadowoleni :D

Koloru jeszcze nie wybrałam... ale pewnie będzie coś z szarości :D

Aisa, kupiłaś drzwi?? :o

ja tam nie wiem, ale chyba zawiasy najmniej rzucające się w oczy...:confused:

a klamek jest w pip :rolleyes:

myślałam, że dostanę cholery przy wyborze...

pochwal się postępami ;)

Ano zamówiłam..... będą za jakieś 4 tygodnie :)

Wiem, że klamek jest wybór spory.... myślę nad satynowymi.... chyba najbardziej delikatne do bielonych drzwi....

A postępy na razie niewielkie.... mężuś ma drugą zmianę to i prace powoli się posuwają

głosuję na czarne

Do łóżka które wybrałaś pasowałyby czarne , do bielonych drzwi zawsze kontrast ładnie wygląda , nie wiem jak do reszty domku :no:

No i właśnie.... ta reszta domku.... sypialnia będzie trochę jakby glamour ale nie chcę typowego glamour, oprócz łóżka, które wiecie jakie będzie,lampy już chcę bardziej nowoczesne.... muszę wymieszać trochę, bo mój salon nijak się ma do tego stylu.... dla przypomnienia

DSC_0217.jpg

Drzwi będą mniej więcej w kolorze sufitu (nie całe białe).... może odrobinę jaśniejsze, przynajmniej taki efekt chciałabym uzyskać

....i nie bijcie za brak zdjęć, ale doba ma tylko 24 godziny...

No z tym brakiem czasu to chyba u wszystkich.... szczególnie teraz... gdy trza by było jeszcze na dworze coś zrobić :p

Ja to sobie tak wpadam tutaj, że tak powiem, między wierszami hihi :D