Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... ale przynajmniej jest pretekst do zrobienia nowego podjazdu:D

No nie tylko .... plany są ambitne.... ale po kolei ;)

W tym roku planujemy powiększyć naszą część rekreacyjną tzn. zlikwidujemy kojec dla psa i płot między nim a płotem końcowym.... płot i kojec na fotce

SDC15005.jpg

Ziemię z wykopów trzeba rozplantować i wyrównać teren.... trawkę zasieję sobie, mam nadzieję, na jesieni. Wymienić 3 przęsła z ogrodzenia z siatki na sztachetki (materiał już schnie) Zrobić nowy kojec dla pieska w innym miejscu-miejsce jest przy domku a nasza sunia będzie chować się do środka, dzięki temu odpadnie docieplanie budy zimą. Wjazd do garażu będzie wstępnie wysypany tłuczniem, bo planujemy wymianę całej kostki w przyszłym roku. No i ogólnie trzeba uprzątnąć teren. Do tego marzy mi się altana, żeby w końcu móc usiąść z gośćmi na podwórku .....

Oprócz tego chcemy pomóc córze ogrodzić działkę.....

No to chyba tyle.... mam nadzieję, że zdążymy :D

Wczoraj dotarły do mnie ramki, które mam zamiar powiesić w sypialni nad łóżkiem. Rameczki są drewniane a drewno surowe więc muszę je pomalować i tu pytanie..... na biało czy tylko wybielić czyli mniej więcej byłyby nieco jaśniejsze niż są teraz??

Rameczki wyglądają tak

IMG_8219.jpg

a tu już położone na ramie łóżka.... tak chyba łatwiej będzie ocenić ;)

IMG_8220.jpg

Rameczki są drewniane a drewno surowe więc muszę je pomalować i tu pytanie..... na biało czy tylko wybielić czyli mniej więcej byłyby nieco jaśniejsze niż są teraz??

Aisa, moje umiejętności wizkowania są naprawdę marne :( nad czym ubolewam, ale spróbowałam.... :rolleyes:

bo ja bym je machnęła na czarno... widzę czarne ramki, bo nie są szerokie, w środku czarno-białe zdjęcie w białej lub może lepiej jasnoszarej, albo gołąbkowej obwódce paspartu (kurde, nie chce mi się szukać jak to się pisze :p, ale wiesz o co chodzi)

albo zdjęcia z kolorem, który by ci tam pasował.... czerwień, fuksja, fiolet, bordo....

(dlatego jedno na wizce jest czarno-białe, a jedno kolorowe ;) )

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=272704&d=1406795487

nie mam zielonego pojęcia, dlaczego to zdjęcie takie małe.... ale może to i lepiej :D

na pewno coś skopałam....

poprawiłam na ile umiem... ;)

Aisa.jpg

Aisa.jpg

Edytowane przez Catti

...wystarczy w edytorze zdjęć przyciąć tą białą ramkę:) i będzie większe:)

większe... z większą ilością niedociągnięć :rolleyes::rolleyes:

ale w celach poglądowych myślę, że do wybaczenia...

dzięki Gosia :)

nie wiedziałam jak sobie z tym poradzić, bo ta ramka mi wyskoczyła ni stąd ni zowąd... jak chochlik jakiś :confused:

Edytowane przez Catti

W ramkach mają być nasze portrety znaczy moje i mężusia, czarno-białe.... na kolor się nie zdecyduje w życiu :p

A już byłam zdecydowana na białe :p .... ale wiecie co.... zaczekam na te nasze portrety (jeszcze nie cyknięte nawet), włożę w ramki z obwódkami w kolorze białym i szarym i zobaczę jak to wygląda...... podejmę decyzję i pokażę już gotowe :D

A już byłam zdecydowana na białe :p .... ale wiecie co.... zaczekam na te nasze portrety (jeszcze nie cyknięte nawet), włożę w ramki z obwódkami w kolorze białym i szarym i zobaczę jak to wygląda...... podejmę decyzję i pokażę już gotowe :D

portrety jak najbardziej!

rozumiem, że te czarne ramki ci się nie widzą :cool:

mnie się wydaje, że fajnie by nawiązywały do tych prętów łóżka... ale białe też będą ok. :yes::yes:

zrób najpierw białe, przemalować przecież potem to dwie minuty ;)

a dla was to minutka i po robocie :rolleyes:

Zanim zrobimy sobie jakieś cenzuralne zdjęcia to .....

Po podłączeniu do oczyszczalni pozostał taki obraz....

SDC11579.jpg

W tym miejscu powstanie nowy kojec dla naszej suni ;)

ale za nim to nastąpi trzeba jeszcze trochę demolki.... dużo nam nie zostało, tylko dwa betony

SDC11580.jpg

równanie, utwardzanie i układanie płytek...

SDC11590.jpg

SDC11597.jpg

odpływ, aby łatwiej było w kojcu posprzątać ;)

SDC11638.jpg

podłączony do szamba

SDC11681.jpg

zalany słupek ogrodzeniowy

SDC11688.jpg

i z jednej strony zagrodzone

SDC11705.jpg

robimy dalej :D

SDC11714.jpg

a tu już gotowy do zamieszkania

SDC12008.jpg

i przyszła lokatorka :D

SDC12014.jpg

Pozostało wybić dziurę obok brązowych drzwi, skręcić "budę" i zamontować ją w środku budynku tak, żeby się nie przesuwała. Niestety pogoda nas nie rozpieszcza, deszcze krzyżują nasze plany..... eh....

fajnie, fajnie.... pięknieje z każdym dniem u was :)

a ta buda musi być w środku ? nie szkoda kuć? matko! tak fajnie posprzątane i zaś demolka :D

a tu coś co znalazłam i pomyślałam o twojej sypialni...

skoro portrety, to chyba w pionie, co? ;)

http://3.bp.blogspot.com/-plOuIyEn5BY/U9VsDL3kolI/AAAAAAAA4f0/urmgrZ_dgmk/s1600/0%252C7.jpg

Edytowane przez Catti

Catti już wykute i ładnie otynkowane :D i posprzątane ponownie :D Jutro reszta, bo dziś mieliśmy do załatwienia inne sprawy między innymi nawalił mi ciśnieniowy ekspres do kawy.... oczywiście gwarancja skończyła się 3 miesiące temu .... no.... nie ma co gadać..... zawieźliśmy gada do naprawy... nie wiem jak bez niego przeżyję :p Na szczęście mam jeszcze na kapsułki.... trochę drogo wychodzi ale mam nadzieję, że naprawa nie potrwa długo.

A co do portretów to chciałam w poziomie (nie wiem czemu tak mam ale przeważnie inaczej niż inni :p ), bo i pomysł na portrety nieco inny :D Zobaczymy jak wyjdzie :D Na pewno się pochwalę :D

• 2 months później...