gopax 23.07.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 aaa... teraz wszystko jasne;) my też swego czasu musieliśmy poszerzać wjazd z tego powodu:)... ale przynajmniej jest pretekst do zrobienia nowego podjazdu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 23.07.2014 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 ... ale przynajmniej jest pretekst do zrobienia nowego podjazdu:D No nie tylko .... plany są ambitne.... ale po kolei W tym roku planujemy powiększyć naszą część rekreacyjną tzn. zlikwidujemy kojec dla psa i płot między nim a płotem końcowym.... płot i kojec na fotce Ziemię z wykopów trzeba rozplantować i wyrównać teren.... trawkę zasieję sobie, mam nadzieję, na jesieni. Wymienić 3 przęsła z ogrodzenia z siatki na sztachetki (materiał już schnie) Zrobić nowy kojec dla pieska w innym miejscu-miejsce jest przy domku a nasza sunia będzie chować się do środka, dzięki temu odpadnie docieplanie budy zimą. Wjazd do garażu będzie wstępnie wysypany tłuczniem, bo planujemy wymianę całej kostki w przyszłym roku. No i ogólnie trzeba uprzątnąć teren. Do tego marzy mi się altana, żeby w końcu móc usiąść z gośćmi na podwórku ..... Oprócz tego chcemy pomóc córze ogrodzić działkę..... No to chyba tyle.... mam nadzieję, że zdążymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 23.07.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Powodzenia w realizacji planów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 25.07.2014 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Kilka fotek z placu boju naprawa wjazdu nie zapominamy także o rekreacji i wypoczynku po pracy mężuś zrobił odkurzacz do basenu córa poodkurzała by potem..... mimo rozpierduchy moja wyspa żyje własnym życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.07.2014 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Pięknie, coraz piękniej. Sypialnia wyszlła zarąbiście. Ciekawa jestem dalszych robót podwórkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 28.07.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 przyszłam pomachać i ślad zostawić... pogoda iście wakacyjna, zazdroszczę tego basenu.... a że się dzieje to dobrze! powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 30.07.2014 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Wczoraj dotarły do mnie ramki, które mam zamiar powiesić w sypialni nad łóżkiem. Rameczki są drewniane a drewno surowe więc muszę je pomalować i tu pytanie..... na biało czy tylko wybielić czyli mniej więcej byłyby nieco jaśniejsze niż są teraz?? Rameczki wyglądają tak a tu już położone na ramie łóżka.... tak chyba łatwiej będzie ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 31.07.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Rameczki są drewniane a drewno surowe więc muszę je pomalować i tu pytanie..... na biało czy tylko wybielić czyli mniej więcej byłyby nieco jaśniejsze niż są teraz?? Aisa, moje umiejętności wizkowania są naprawdę marne nad czym ubolewam, ale spróbowałam.... bo ja bym je machnęła na czarno... widzę czarne ramki, bo nie są szerokie, w środku czarno-białe zdjęcie w białej lub może lepiej jasnoszarej, albo gołąbkowej obwódce paspartu (kurde, nie chce mi się szukać jak to się pisze , ale wiesz o co chodzi) albo zdjęcia z kolorem, który by ci tam pasował.... czerwień, fuksja, fiolet, bordo.... (dlatego jedno na wizce jest czarno-białe, a jedno kolorowe ) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=272704&d=1406795487 nie mam zielonego pojęcia, dlaczego to zdjęcie takie małe.... ale może to i lepiej na pewno coś skopałam.... poprawiłam na ile umiem... Edytowane 31 Lipca 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.07.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 ....nie mam zielonego pojęcia, dlaczego to zdjęcie takie małe.... ale może to i lepiej na pewno coś skopałam.... ...wystarczy w edytorze zdjęć przyciąć tą białą ramkę i będzie większe:) http://imagizer.imageshack.us/v2/900x600q90/537/cVFP2F.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 31.07.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) ...wystarczy w edytorze zdjęć przyciąć tą białą ramkę i będzie większe:) większe... z większą ilością niedociągnięć :rolleyes: ale w celach poglądowych myślę, że do wybaczenia... dzięki Gosia nie wiedziałam jak sobie z tym poradzić, bo ta ramka mi wyskoczyła ni stąd ni zowąd... jak chochlik jakiś Edytowane 31 Lipca 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 31.07.2014 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 W ramkach mają być nasze portrety znaczy moje i mężusia, czarno-białe.... na kolor się nie zdecyduje w życiu A już byłam zdecydowana na białe .... ale wiecie co.... zaczekam na te nasze portrety (jeszcze nie cyknięte nawet), włożę w ramki z obwódkami w kolorze białym i szarym i zobaczę jak to wygląda...... podejmę decyzję i pokażę już gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 31.07.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 cześć, zuch dziewczyna, świetnie sobie radzisz przynajmniej masz już podwórko... no i basen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 31.07.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 A już byłam zdecydowana na białe .... ale wiecie co.... zaczekam na te nasze portrety (jeszcze nie cyknięte nawet), włożę w ramki z obwódkami w kolorze białym i szarym i zobaczę jak to wygląda...... podejmę decyzję i pokażę już gotowe portrety jak najbardziej! rozumiem, że te czarne ramki ci się nie widzą mnie się wydaje, że fajnie by nawiązywały do tych prętów łóżka... ale białe też będą ok. :yes: zrób najpierw białe, przemalować przecież potem to dwie minuty a dla was to minutka i po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 04.08.2014 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Zanim zrobimy sobie jakieś cenzuralne zdjęcia to ..... Po podłączeniu do oczyszczalni pozostał taki obraz.... W tym miejscu powstanie nowy kojec dla naszej suni ale za nim to nastąpi trzeba jeszcze trochę demolki.... dużo nam nie zostało, tylko dwa betony równanie, utwardzanie i układanie płytek... odpływ, aby łatwiej było w kojcu posprzątać podłączony do szamba zalany słupek ogrodzeniowy i z jednej strony zagrodzone robimy dalej a tu już gotowy do zamieszkania i przyszła lokatorka Pozostało wybić dziurę obok brązowych drzwi, skręcić "budę" i zamontować ją w środku budynku tak, żeby się nie przesuwała. Niestety pogoda nas nie rozpieszcza, deszcze krzyżują nasze plany..... eh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.08.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) fajnie, fajnie.... pięknieje z każdym dniem u was a ta buda musi być w środku ? nie szkoda kuć? matko! tak fajnie posprzątane i zaś demolka a tu coś co znalazłam i pomyślałam o twojej sypialni... skoro portrety, to chyba w pionie, co? http://3.bp.blogspot.com/-plOuIyEn5BY/U9VsDL3kolI/AAAAAAAA4f0/urmgrZ_dgmk/s1600/0%252C7.jpg Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 06.08.2014 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Catti już wykute i ładnie otynkowane i posprzątane ponownie Jutro reszta, bo dziś mieliśmy do załatwienia inne sprawy między innymi nawalił mi ciśnieniowy ekspres do kawy.... oczywiście gwarancja skończyła się 3 miesiące temu .... no.... nie ma co gadać..... zawieźliśmy gada do naprawy... nie wiem jak bez niego przeżyję Na szczęście mam jeszcze na kapsułki.... trochę drogo wychodzi ale mam nadzieję, że naprawa nie potrwa długo. A co do portretów to chciałam w poziomie (nie wiem czemu tak mam ale przeważnie inaczej niż inni ), bo i pomysł na portrety nieco inny Zobaczymy jak wyjdzie Na pewno się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.08.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Catti już wykute i ładnie otynkowane i posprzątane ponownie no tak.... mogłam się przecież domyśleć... robota to wam się w rękach pali :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 16.10.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Kasiu, samych szczęśliwych dni w tym wyremontowanym domku. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/179/1095720_bo165-xl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.10.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dziękuję ślicznie :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.10.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 sto lat?? czy tylko dziewięćdziesiąt?? wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts