Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

Kurcze.... ja w tym czasie jakoś do żadnej szkoły nie chodziłam... chyba, że na wywiadówki :D:D:D

Okna umyte.... wszystkieeeeee ....... firanki wyprane i powieszone, więc najważniejsze za mną ... środeczek jakoś się ogarnie :D:D:D Z okna nie wypadłam, więc wpis będzie :D:D

Pogoda była piękna.... aż człowiekowi chce się żyć.

Miałam zamiar zrobić jeszcze 3 koszyczki z papierowej wikliny ale chyba nie zdążę... zrobiłam jeden ale z kolorowej gazety i po bejcowaniu jest taki trochę za bardzo kolorowy.... muszę kupić normalną, zwykłą. Spróbuję jeszcze raz pobejcować, zobaczę co z tego będzie :)

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wklej fotkę jak wyszło. Ciekawa jestem.

koszyczek ma za zadanie zmieścić 3 pisanki więc bydle to to nie jest :D:D

z daleka

http://img196.imageshack.us/img196/9564/koszyczek1k.jpg

i z bliska

http://img801.imageshack.us/img801/4266/koszyczek.jpg

Teraz schnie a jak wyschnie to pobejcuję jeszcze raz, może będzie piękniejszy :)

Powiadacie, że 2008 rok był fajnym rokiem dla Was wszystkich... hm... :)

w sumie, dla mnie też był fajny.

Tam na jednym z ostatnich zdjęć widzę zociągnięty sznurek (chyba to sznurek) między krokwiami - czemu on miał służyć, bo chyba nie do "obwiązania" wełny?

Edytowane przez kardamina

WPIS 12

Jak już zakryliśmy dach wełną to zaczęłam żałować, że go już nie widać... i mówię do mojego A... szkoda, że to tak wyszło... fajny był ten dach... podobałoby mi się jakby taki był...

Na co mój małżonek.... no wiesz... tak nie może zostać, bo tutaj w zimie nie nagrzejemy a w lecie będzie niemiłosierny upał. Ale.... no przecież od czego babska pomysłowość... mówię... to zróbmy taki sam tylko niżej... pod dachem właściwym... :D:D:D Proste dechy tylko heblowane bez pióra, ze szparami... jak na strychu :D:D:D

no i już.... długo nie trzeba było czekać... to moje krokwie :D:D

salon%2520%252875%2529.JPG

Ach.... na jesieni mieliśmy mały i włochaty problem....

salon%2520%252881%2529.JPG

salon%2520%252882%2529.JPG

A że między przybudówką a resztą mieszkania nie było drzwi to ten problem rozbiegł się po całym domu. Wykupiłam wszystkie łapki w pobliżu 10km i po dwóch tygodniach walki wygraliśmy....oj wiele tego było, wiele.....

Potem przyszedł czas na kartongipsy...

WPIS 13

Pod stelażem na zewnętrznych murach jest styropian... zabezpieczyliśmy się w ten sposób, bo nie wiedzieliśmy kiedy przybudówka będzie tynkowana i jaką metodą. Na górze widać kawałek zafoliowanej waty i moje krokwie :D

salon%2520%252883%2529.JPG

tutaj widać styro...

salon%2520%252887%2529.JPG

a tutaj moje beleczki :D

salon%2520%252892%2529.JPG

i bez kaloryfera....

salon%2520%252897%2529.JPG

stelaż (to zamurowane pustakami to byłe okno do pokoju córy)

salon%2520%2528101%2529.JPG

wykończenia i parapety

salon%2520%2528115%2529.JPG

salon%2520%2528116%2529.JPG