Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bo to nie tak miało być ...

aisa222

Recommended Posts

• Odpowiedzi 813
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WPIS 16

Gipsowanie i szlifowanie

salon%2520%2528160%2529.JPG

salon%2520%2528161%2529.JPG

Zanim napiszę o oświetleniu to powiem, że przeznaczeniem pokoju był czysto imprezowy charakter. Jak postanowiliśmy go zbudować to z myślą o wielkich rodzinnych imprezkach. Zawsze chciałam mieć wielki stół i tyle krzeseł, żebym nie musiała donosić z okolicy :p

A żeby goście dobrze widzieli w talerze to pomieszczenie oświetla 10 kinkietów :D

salon%2520%2528154%2529.JPG

Aleś dała z tymi kinkietami :D Jak w salonie jakimś fryzjerskim czy coś :D:D:D

no przecie mówie, że chciałam coby ludzie w talerze widzieli :p

Ja bym dała jeszcze drugi rząd kinkietów pod spodem i tak na przemian. :D

:p:P:P

Połączenie z przybudówką wyszło naprawdę fajnie. Ciekawa jestem, jak obecnie to wygląda.

Twoja cierpliwość zostanie wystawiona na ciężką próbę :p

Widze, ze roboty ida jak strzala ;) nooo i nie bede nic pisac na temat hmmm ... kinkietow (?) ;) gdyz zosik juz skomentowala ;) ale serio - naprawde bedzie az dziesiec? :o:confused: jesli tak to nie zazdroszcze bo przy takim oswietleniu bedzie widoczna kazda kropka na szklance :D nie wspominajac o sztuccach, talerzach i innych ozdobnikach ;) oj tak, bedzie pani latac ze szmatka haha

Jestem niezmiernie ciekawa efektu koncowego? :yes:

Widze, ze roboty ida jak strzala ;) nooo i nie bede nic pisac na temat hmmm ... kinkietow (?) ;) gdyz zosik juz skomentowala ;) ale serio - naprawde bedzie az dziesiec? :o:confused: jesli tak to nie zazdroszcze bo przy takim oswietleniu bedzie widoczna kazda kropka na szklance :D nie wspominajac o sztuccach, talerzach i innych ozdobnikach ;) oj tak, bedzie pani latac ze szmatka haha

Jestem niezmiernie ciekawa efektu koncowego? :yes:

Kinkiety już przeszły chrzest bojowy i zapewniam, że tragedii nie ma :D:D ... wbrew pozorom nie widać jakichś niedociągnięć... może dlatego, że są dość wysoko.

A za tą "panią" to się należy hmmmm.... muszę coś wymyślić.... możeeeeeee mała buteleczka jakiejś dobrej naleweczki :D:D:D

Usmialam sie do siebie przez wlasna gafe - napisalam pieknie i pogratulowalam corce wejscia w doroslosc aaa tu nagle mnie olsnilo, ze wpisy sa cofniete w czasie o Madonno haha ale na taka imprezke to bym sie chciala zalapac ostatnio na podobnej z wyzerka i slodkosciami mniaam bylam w piec latemu haha w pl oczywiscie.

Nic dodac nic ujac, piekny sufit i teraz rozumiem dlaczego az dziesiec kinkietow - jedyne oswietlenie pomieszczenia i jest ok bo stol znajduje sie w oddali od tej sciany - swietny pomysl.

Mam dziwne pytanie ale musze sie zadac, noo musze bo nie bede spac ;) czy stol to calosc czy dostawiane no i krzesla sa wlasnoscia czy pozyczone? Sorry za up...ierdliwe pytanie ale sama bede miec podobny pokoj na imprezki stad zapytanie. :)

Wiec jak bedzie z ta naleweczka? chyba sie wprosze bo mi sie ckni za wiejskoscia :)

Czekam na dalszy ciag wydarzen ...

Etteb, stoły, bo było ich 5 szt, były pożyczone z sali weselno-imprezowej wraz z krzesłami... w tak krótkim czasie nie zdążyliśmy się zaopatrzyć we własne :D:D

Naleweczki niestety nie mam ale właśnie degustuję ajerkoniak własnej roboty... to znaczy roboty męża... muszę to napisać, bo jak przeczyta to mi się dostanie... a przeczyta na pewno hihi :D:D więc zapraszam :D:D:D

OK pozyczone tez tak mozna. Jednak bedziesz musiala zakupic duzy stol i wieksza ilosc krzesel, prawda? Mam juz namiary na stol rozkladany do 4 m i powinien byc ok jest kanciasty wrrr nie lubie ale nie bede kombinowac i szukac owalnego a krzesla to chyba jakies pniaki z drzewa haha

Wobec tego biore swoja naleweczka rozana i zaraz bede :) :)

No kochana... jestem nie wyspana... całą noc czekałam na Ciebie i co??.... nie doczekałam się :mad: .... z tej zgryzoty wypiłam połowę tego ajerkoniaku :p

Ja już stół mam... w stanie spoczynku ma 240 cm + 2 dokładki po 60 cm czyli razem po rozłożeniu 360 cm. Stół jest owalny, bo taki chciałam i robiony na zamówienie. Do tego mam 16 klasycznych, tapicerowanych krzeseł.

A teraz idę gotować obiad :D

to mój 400 post... jak to leci

Edytowane przez aisa222