zosik 15.04.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 To jest TO! Miejsce w domu na tak wielkie imprezy to sama radość! Nie trzeba się martwić gdzie usadzić gości i na czym i przy czym ich usadzić U nas ma być na 10 osób, bo tak wyliczyłam, że jak imprezy w gronie rodziny czy znajomych to tyle nas wychodzi, ale na co dzień wystarczy mi 6 miejsc. Ale mając osobny pokój to świetna sprawa te 16 miejsc No klimat muszę przyznać iście górskich chat z tym sufitem i oświetleniem, ani ciut ciut nie salonowo-fryzjerski :D:D Zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 15.04.2012 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 WPIS 19 Po imprezie mój małżonek się zbuntował... i mówi tak... - ja nie będę siedział na stołku przy stole i gapił się w kominek. Chcę się gapić wygodnie... w fotelu i kropka. Na to ja... - a ja nie będę codziennie pokonywać kilkanaście metrów z kuchni żeby Ci przynieść kawę !! - a teraz co?? też przecież latasz... - ale mam bliżej (tylko kilka metrów:P) - a jak będzie impreza to te kilkanaście metrów będziesz musiała biegać przez cały wieczór - tak, ale to jest kilka razy w roku - ja chcę siedzieć przy kominku w fotelu !! - za daleko będę miała codziennie tyle latać... - to wybiję Ci drzwi do kuchni z pokoju....pasuje Ci?? - (opad szczęki – pamiętacie, że musiałam biegać przez korytarz) ale co zrobimy z meblami na przeciwną ścianę nie wejdą …. - wywalimy o... - (kolejny opad szczęki) czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego ile tam jest rzeczy - ciuchy przeniesiemy do sypialni a resztę się wywali Nosz kurcze... ostro myślę... pomysł ekstra... w życiu,w najśmielszych nawet snach nie marzyłam o tym, że przeniesienie drzwi kuchennych do pokoju może stać się realne. - dobra – mówię – masz swój salon w przybudówce a w obecnym salonie będzie moja jadalnia. - no... pasi I tak oto z niewinnego remontu/malowania rozpętała się prawdziwa rozpierducha :D:D i tytuł „Bo to nie tak miało być” tutaj się wyjaśnia Zanim jednak do końca rozwaliliśmy naszą górę ociepliliśmy z mężusiem resztę dachu od strony strychu... to było jakieś 100m2... Kurcze.... nie wiem jak to się stało, że z tego ocieplania nie mam ani jednego zdjęcia.... hmmm... no nic nie poradzę Meblościanki trochę nam było szkoda, bo nie zniszczona, więc mąż w przypływie dobrego serca zaproponował swojej mamie (czyli mojej teściowej) że jak chce to może sobie ją wziąć. Teściowa wniebowzięta mówi, że chętnie, i że chciałaby ją na przeciwnej ścianie niż ma swoją. Jest tylko jeden problem... teściowa w ramach oszczędności kazała fachmanowi wygipsować tylko 3 ściany, święcie przekonana, że na tej czwartej zawsze będzie stała jej meblościanka. No i co było robić?? Zakasać rękawy i zejść na dół zrobić eh... Zostawiliśmy nasze piętro i przez kolejny miesiąc pracowaliśmy na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 15.04.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Sorry zabladzialam w drodze - pociaglo mnie na bagna i dzis rano mialam wyglad iscie topielicy haha Masz owalny stol i mliczysz?! Na bezszelnego bede teraz Cie nudzic o zdjatko i ... krzesel rowniez. Aha i jakies detale odnosnie stolarza prosze, przyda sie nie przyda ale zapytac moge, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 15.04.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Na szczęście nie wciągnęło Cie na amen ufff Żeby nie robić tutaj zamieszania wyślę foto na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 15.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ok wysylaj i dziekuje zbieram sie i zbieram aby zajrzec na tego drugiego link teraz mam czas wiec ide ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 15.04.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ok wysylaj i dziekuje Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 15.04.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Slicznie dziekuje i juz widzialam - odpisalam pw. Cudo i takie tez kcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 16.04.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 WPIS 20 Jak już uporaliśmy się z tamtym bałaganem wróciliśmy do naszego remontu. Żeby jednak przebić się do kuchni trzeba było w pierwszej kolejności wszystko stamtąd wynieść. Zanim to się stało nasza kuchnia wyglądała tak http://img571.imageshack.us/img571/9246/kucut.jpg z prawej strony, tam gdzie kończą się płytki jest wejście – obłożone boazerią. Stamtąd wychodziło się na korytarz a tu już z drugiej strony http://img837.imageshack.us/img837/9213/kuc2.jpg ta szara plama to mój A w stroju nie nadającym się do pokazania :D i jeszcze jedno http://img442.imageshack.us/img442/15/kuc3x.jpg Za mną, to srebrne, to lodówka – w tym miejscu mają być moje nowe drzwi :D tzn wejście, bo drzwi nie przewidywałam Zdjęcia, jak widać, głównie z jakiś kuchennych rewolucji ale niestety innych nie mam Sorki za te słodkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 16.04.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Aleś dała z tymi kinkietami Jak w salonie jakimś fryzjerskim czy coś :D:D :rotfl: Zosik, zaplułam sobie cały monitor.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 16.04.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 "Miejsce w domu na tak wielkie imprezy to sama radość! Nie trzeba się martwić gdzie usadzić gości i na czym i przy czym ich usadzić " to prawda, takie miejsce to skarb... szkoda, że u mnie nie ma miejsca na takie gościnno-jadalniano-imprezowe pomieszczenie - a nie ukrywam, czasem bywa potrzebne. Niby mam dom, a miejsca mało zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem ten mój domek się nie kurczy !?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 16.04.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ja miałam takie samo odczucie (kurczacego sie domu) przed remontem;) w moim domu zrobiło mi się ciasno a było nas tylko 4 w tym 2 małych dzieci... a przecież 20 lat wcześniej mieszkała tam 4-pokoleniowa rodzina (8 osób) i wszyscy sie mieścili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.04.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dziewczyny... jak remont się skończy i wszystko nabierze blasku to i więcej miejsca się zrobi (graty potrzebne w czasie remontu zajmują wiele miejsca ale przecież kiedyś znikną) Słoneczko u mnie wychodzi :D:D więc może w końcu będzie wiosna jeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 17.04.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 aisa, na jednej fotce uchwycilas ghost w kuchni, masz pomocnika i sie nie chwal, ze umiesz robic paczki. Nooo teraz to juz wpadne do Ciebie booo uwielbiam slodosci. Czekam na dalsze relacje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.04.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 aisa, na jednej fotce uchwycilas ghost w kuchni, masz pomocnika i sie nie chwal, ze umiesz robic paczki. Nooo teraz to juz wpadne do Ciebie booo uwielbiam slodosci. Czekam na dalsze relacje ... Zapraszam :D:D a pączki pycha wychodzą zaaaaawsze, bo to przepis od babci mojego mężusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.04.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 WPIS 21 Jednak zanim wywaliliśmy wszystko z kuchni trzeba było resztę mebli czyli rogówkę, ławę i szafkę z tv przenieść do przybudówki... w rogu widać wkład kominkowy – w tym miejscu ma stać Tak na szybko zrobiliśmy sobie kącik do siedzenia... ale wiecie jak to jest... prowizorki przetrwają lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 17.04.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Znaczy w gaciach siedział?? :D:D Kurcze... dlatego wszystkie moje z ostatniego malowania ściany w mieszkaniu się nie nadają do pokazania - on zawsze w majtach A idź Ty z tymi pączkami, przecież mi teraz język do d... ucieka http://emoty.blox.pl/resource/hungry.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/wow.gif Kardamina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etteb 17.04.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Zapraszam Dziekuje i napewno zajade na pyszne paczki bom uzaleniona od slodyczy, jak zawsze mawiam. nie tylko zosik jezyk uciel haha bo sama pojechalam do polskiego sklepu i kupilam dwa poczki a sama zezarlam i prosze wiecej juz takich zdjatek nie pokazywac. (wiesz, ze zaruje) Na dworze noc, ciemnota za oknem a u Ciebie okna nie zasloniete, pewnie nie masz sasiadow w poblizu albo sa malo ciekawscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 17.04.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Fakt... u mnie prowizorka trwa już prawie 3 rok i nic nowego O nie!!! przepraszam.... mam nowe szafki w łazience kiedy ich nie było, to dopiero ale tam była prowizorka drugie 3 nowe szafki w kuchni. Teraz myślę, nad szafką w przedpokoju... ciekawe tylko, co i kiedy wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 17.04.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ... Teraz myślę, nad szafką w przedpokoju... ciekawe tylko, co i kiedy wymyślę mówią, że myślenie ma przyszłość chociaż jak sie za długo myśli to potem tylko głowa boli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.04.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 kardamina... Twoje szafeczki są piękne no i masz się czym chwalić, bo sama zrobiłaś :D i kolejne na pewno super wyjdą gopax... coś w tym jest, bo mnie dziś coś głowa bolała... bom myślała i myślała co by tu robić, żeby nic nie robić Ale poszukałam foto jak mój pokój wyglądał zanim zaczęły się rewolucje :D Gościa wycięłam coby pretensji nie miał http://img198.imageshack.us/img198/4603/simon6ur.jpg no taki był ładny.... amerykancki.... szkoda Jakby kto chciał to lampę oddam za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts