Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o poradę.

kominiarz

Recommended Posts

Ostatnio przybłąkał się do mnie nieduży pies rasy wielorasowej, siedział pod bramą i czekał aż będę wracał z pracy. Ku mojemu zdziwieniu od bramy nie odchodził, no to siedzi teraz na działce lecz jest jakiś dziwnie spokojny i ostatnio osowiały. Od wczoraj nic nie chce jeść. Wyjąłem mu parę kleszczy, czy to może być babeszjoza? Jak mu jutro nie przejdzie pojadę z nim do weterynarza. Czy są jakieś sposoby aby coś takiego zdiagnozować?

Dziękuję za odpowiedzi, kurcze jakoś mam problem w tym roku z moimi psami, mam jeszcze yorka trzy lata pies je i pije lecz też padło podejrzenie na kleszcza bu był osłabiony, apatyczny gorączki nie miał (choć są już podobno babeszje bezgorączkowe) Badanie krwi wykluczyło kleszcza, okazało się, że ma za mało czerwonych krwinek, miał robione usg i jest w porządku, w dwóch lecznicach lekarze postawili kilka hipotez mógł coś zjeść w domu np. cebulę która działa na tak małego psa toksycznie lecz stanęło na tym, że czekamy, pies pomimo swojej wagi ok 1,5 kg jest mocny i odbudowuje nowe krwinki, ta sytuacja trwa od wtorku po południu badania miał wczoraj dzisiaj będą powtarzane jak będą gorsze to ma mieć przetoczoną krew, może ktoś spotkał się z podobną sprawą i coś podpowie, będę wdzięczny.

Wspoczuje bardzo .

Konsultowales z innym wetem ?

Skad jestes ? Jesli z Warszawy to masz sporo mozliwosci , we Wroclawiu tez . Na szczescie takiej sytuacji nie mialam , wiec nie moge pomoc , ale radze czytaj sam i magluj wetow .

A`skad jestes , bo moze popytam o kogos blizej .

Ja z mojego doswiadczenia teraz pojechalabym do Prof . Lechowskiego . To spec od przypadkow beznadziejnych , mojemu Pablisiowi jednak nie dal rady pomoc , nie trac czasu . Namiary na Lechowskiego znajdziesz w necie , ja od siebie radze unikac kliniki na Powst . Slaskich na Bemowie /gdzie On tez przyjmuje /. Wydane tam pieniadze placilismy za nadzieje , ktorej nie bylo a Pablis cierpial bardzo .

Znam w Wawie taką przychodnię:

http://bokserska.waw.pl/

Podobno są dobrzy.

Znasz czy podobno ? To dosc istotne w sytuacji kiedy lokalni weci nie wiedza co robic

Lekarza nie poleca sie , bo podobno ...

Zaszczepic , odrobaczyc i wyleczyc kaszelek to wszedzie potrafia .

Tu jednak podejrzenie jest powazniejsze .

Nie zebym zlosliwie , ale to jakby news z magla .

Znasz czy podobno ? To dosc istotne w sytuacji kiedy lokalni weci nie wiedza co robic

Lekarza nie poleca sie , bo podobno ...

Zaszczepic , odrobaczyc i wyleczyc kaszelek to wszedzie potrafia .

Tu jednak podejrzenie jest powazniejsze .

Nie zebym zlosliwie , ale to jakby news z magla .

Powiem tak. Znam podejście jednego z lekarzy do swojej pracy, moja znajoma tam chodzi ze swoim zwierzakiem i jest bardzo zadowolona. Nie wiem, czy to wystarczy za rekomendację. Wiadomo, że każdy ma inne oczekiwania.

Tu link z opiniami:

http://www.weterynarze.waw.pl/lecznica,212

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
A wiadomo, co mu było?

Niestety, stanęło na hipotezach pies odbudował się sam zajęło mu, to około dwóch tygodni. Miał praktycznie codziennie kroplówkę z witaminą B bodajże dla poprawy produkcji czerwonych krwinek. Istniała jeszcze możliwość wysłania krwi do Niemiec na specjalistyczne badania, ale tego nie zrobiliśmy, ponieważ było już dużo lepiej.