dwj 21.03.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) ---- Edytowane 21 Lipca 2013 przez dwj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.03.2012 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ja bym na Twoim miejscu zastosował prefabrykowany wiązar. Znikną wszystkie problemy. Nie będzie sił rozporowych na ściany. Będzie gdzie rozłożyć izolację cieplną i gdzie podwiesić sufit. Zbyteczne będą murłaty. Jak widać same plusy. Twój projektant ma skromną wiedzę i zapewne żadnej praktyki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 22.03.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Wg mnie konstrukcja więźby niedopuszczalna.Najlepsze rozwiązanie przedstawił Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.03.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 ... z założenia projekt miał być taki, żeby mnie budowa mało kosztowała... Założenie całkiem sensowne ale wykonanie na tym etapie fatalne. Z założenia cytuję takie powiedzenie: "Z gówna bata nie ukręcisz". Firmy produkujące wiązary w własnym zakresie robią projekt całej więźby w cenie. Życzę rozsądnych decyzji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arem 23.03.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Dzisiaj poprosiłem o ofertę firmę http://www.wiazary.pl - zobaczę, co powiedzą i najważniejsze - za ile. Z chęcią z miejsca bym wziął ten dach prefabrykowany, ale czytam, że jednak jest droższy, niż składany przez cieśle na budowie. Możecie polecić jakieś inne firmy od dachów prefabrykowanych, które zrobiły by takie coś koło Gdańska? Załączam jeszcze dodatkowe rzuty - parteru, konstrukcji ścian parteru i konstrukcji dachu. Może rozkład ścian parteru przemawia jednak lub w jakiś sposób usprawiedliwia zaproponowaną przez projektanta konstrukcję? Od razu mówię, że rozkład pomieszczeń to moja robota, architekt tylko przeniósł moją koncepcję na projekt, więc jeśli dach jest do d.... z powodu dziwnego rozkładu pomieszczeń czy ścian, to może to moja wina Ja mogę zrobic Tobie bezpłatna kalkulację na Twój dach - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.03.2012 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 ... powodu dziwnego rozkładu pomieszczeń czy ścian, to może to moja wina Nie ma tu żadnej Twojej winy no może poza wyborem projektanta. To właśnie wiązar umożliwia w każdym momencie dowolną konfigurację ścian pomieszczenia nad którym się znajduje. Jest to jedna z jego zalet. A zatem wiązar i tylko wiązar prefabrykowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts