djMikael 22.03.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam, jestem tu pierwszy raz ale chyba będę tu bywał częściej Mam pytanie, czy ktoś ktoś się zna , może rzucić okiem na projekt mojego przyszłego domu i coś może poradzić , podpowiedzieć. Chodzi o rozbudowę, część budynku już stoi a część będzie dobudowana w/g projektu. Nie, że nie wierzę w umiejętności mojej Projektantki, tylko czy możne jakieś drobne zmiany porobić, albo inne technologie wprowadzić. bo wiadomo, co dwie głowy to nie jedna Tak dla wiadomości: w kotłowni kocioł gazowy, w salonie kominek z płaszczem wodnym. w części istniejącej ogrzewanie podłogowe będzie Pozdrawiam Pliki projektu pod linkiem http://odyseja.freshsite.pl/DOM/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 22.03.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Nie wiem czy mi umknęło ale... która część już stoi ?? Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to schody Dołożyłabym wszelkich starań aby nie były kręte bo wnoszenie czegokolwiek po takich schodach to średnia przyjemność Z braku czasu reszcie przyjrzę się potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djMikael 22.03.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 w pliku Rzut Parteru w Legendzie jest opisane gdzie są ściany istniejące. krótko mówiąc to po prawej na projekcie jest cześć istniejąca. A schody zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alleksandra 22.03.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Doszłam już do tego która część jest istniejąca co do schodów to każdy ma to co lubi Te Twoje na pewno pasują do tych "krągłości" w ścianach A więc idąc za ciosem... słup koło schodów jest kwadratowy i podtrzymuje belkę która będzie widoczna ?? bo tak sobie próbuje to wyobrazić... A może słup powinien być okrągły ?? Pokój nr 12 (nie wiem czemu ma służyć) trochę bym powiększyła kosztem 11 Szkoda że tego ścianotworu w kształcie litery T na przeciw schodów nie da się wyburzyć bo otworzyłoby to fajnie przestrzeń i pokazało by schody Interesujące jest okno w salonie czy ono jest szersze od otworu o 20 cm ?? ja bym nie obniżała sufitu na całej powierzchni Zrobiłabym jakieś ciekawe przejście regipsami Kolejna sprawa ja bym sobie nie stawiała pralki w łazience I trzeba pomyśleć o drodze którą będziesz nosić opał do kominka (jeżeli ma on stanowić ogrzewanie domu) Kuchnia - Czy już myślałeś o jakimś ergonomicznym ustawieniu i połączeniu z jadalnią ?? Planujesz wyspę, bar czy może otwartą ?? Co jeszcze... Taras od północy Trzy okna w kuchni a jedno w salonie No ale tego się nie da ruszyć W ogóle ta część już istniejąca jest ciężka w obróbce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts