Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozbudowa domu - pomocy

djMikael

Recommended Posts

Witam, jestem tu pierwszy raz ale chyba będę tu bywał częściej :)

Mam pytanie, czy ktoś ktoś się zna , może rzucić okiem na projekt mojego przyszłego domu i coś może poradzić , podpowiedzieć. Chodzi o rozbudowę, część budynku już stoi a część będzie dobudowana w/g projektu. Nie, że nie wierzę w umiejętności mojej Projektantki, tylko czy możne jakieś drobne zmiany porobić, albo inne technologie wprowadzić. bo wiadomo, co dwie głowy to nie jedna :)

Tak dla wiadomości: w kotłowni kocioł gazowy, w salonie kominek z płaszczem wodnym. w części istniejącej ogrzewanie podłogowe będzie :)

Pozdrawiam

Pliki projektu pod linkiem

http://odyseja.freshsite.pl/DOM/

Doszłam już do tego która część jest istniejąca :) co do schodów to każdy ma to co lubi :) Te Twoje na pewno pasują do tych "krągłości" w ścianach ;) A więc idąc za ciosem... słup koło schodów jest kwadratowy i podtrzymuje belkę która będzie widoczna ?? bo tak sobie próbuje to wyobrazić... A może słup powinien być okrągły ??

Pokój nr 12 (nie wiem czemu ma służyć) trochę bym powiększyła kosztem 11

Szkoda że tego ścianotworu w kształcie litery T na przeciw schodów nie da się wyburzyć bo otworzyłoby to fajnie przestrzeń i pokazało by schody :)

Interesujące jest okno w salonie czy ono jest szersze od otworu o 20 cm ?? :D ja bym nie obniżała sufitu na całej powierzchni Zrobiłabym jakieś ciekawe przejście regipsami

Kolejna sprawa ja bym sobie nie stawiała pralki w łazience

I trzeba pomyśleć o drodze którą będziesz nosić opał do kominka (jeżeli ma on stanowić ogrzewanie domu)

Kuchnia - Czy już myślałeś o jakimś ergonomicznym ustawieniu i połączeniu z jadalnią ?? Planujesz wyspę, bar czy może otwartą ??

Co jeszcze... Taras od północy Trzy okna w kuchni a jedno w salonie No ale tego się nie da ruszyć W ogóle ta część już istniejąca jest ciężka w obróbce :)