Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stygnie woda w boilerze

forlorn81

Recommended Posts

witam

od tej zimy mam zainstalowany boiler Galmet 120L problem polega na tym że jak zgaśnie w piecu to w ciągu 2 h woda się studzi i jest na prawdę zimna, póki się pali jest ok nawet można powiedzieć że idealnie. Czy mogłem coś źle podłączyć??

mam założone dwa zawory odcinające dopływ wody tak żeby po zgaśnięciu woda co nie studziła tej w boilerze ale na nic się to zdaje. Nie chcę inwestować w grzałkę a z tego co wiem od znajomych woda powinna być gorąca jeszcze długo po wygaszeniu w piecu.

Bardzo proszę o radę.

witam

od tej zimy mam zainstalowany boiler Galmet 120L problem polega na tym że jak zgaśnie w piecu to w ciągu 2 h woda się studzi i jest na prawdę zimna, póki się pali jest ok nawet można powiedzieć że idealnie. Czy mogłem coś źle podłączyć??

mam założone dwa zawory odcinające dopływ wody tak żeby po zgaśnięciu woda co nie studziła tej w boilerze ale na nic się to zdaje. Nie chcę inwestować w grzałkę a z tego co wiem od znajomych woda powinna być gorąca jeszcze długo po wygaszeniu w piecu.

Bardzo proszę o radę.

Jest to b.mały baniaczek nie wytrzymam oczom nie wierzę http://www.solneo.pl/data/gfx/pictures/medium/5/2/6325_1.png kto jeszcze kupuje takie badziewia robione za komuny ręce opadają.Jeżeli jest to wymiennik poziomy to mieszanie zimnej wody z ciepłą odbywa się bardzo szybko po dopuszczeniu ,dlatego że odbywa się na większej powierzchni .A gdzie masz założone te zawory jeżeli odcinasz centralne ogrzewanie to jeszcze gorzej ciepła woda z kotła mogła by dogrzać jeszcze przez jakiś czas wodę dopuszczaną w trakcie poboru CWU.

Edytowane przez animuss

jak byś wkleił zdjęcie swojej instalacji to pewni ktoś by coś pomógł, a tak to tylko do wróżki się udać i z szklanej kuli wróżyć

proszę fotka:

http://images38.fotosik.pl/1438/335e9d3885768e26med.jpg

bardzo prosze o radę, gdyż zostaję bez ciepłej wody:/

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/335e9d3885768e26.html

może na tej fotce niżej lepiej widać

Edytowane przez forlorn81

ja tu widzę że CWU może sobie grawitacyjnie do CO bez przeszkód migrować, i nie bardzo widzę na tym zdjęciu gdzie konkretnie jest ten zawór który ma powstrzymywać grawitację, możesz zrobić jeszcze jedno zdjęcie na wprost zbiornika CWU tak żeby rury były lepiej widoczne ??

Chodzi chyba o ten zasilający jest skierowany w dół dopiero do góry .Z tego mąki nie będzie trzeba większy pionowy zasobnik postawić.