kiel.basa 22.03.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Witam wszystkich, Poniewaz planuje w niedalekiej przyszlosci robic remont kawalerki 20m2, mialbym prosbe do forumowiczow o zerkniecie i probe wypowiedzenia sie, ile taki remont moglby kosztowac w zakresie wymienionych tutaj prac (bez materiałow i asortymentu oczywiscie): - nowa instalacja elektryczna - osobny obowod na plyte indukcyjna i pralke; ok 15 punktow swietlnych, 7 gniazdek - skucie i wyrzucenie istniejacych kafli, wanny wc umywalki. - prace hydrauliczne - doprowadzenie ok 7m rur z lazienki do kranu pralki w szafie (w innym miejscu); doprowadzenie rury do kuchni tj ok 2m wraz z kanalizacja; przesuniecie istniejacego odplywu wc o jakies 20cm (obecnie wypada nie w osi) - zamontowanie geberitu - powieszenie wc, montaż wanny, i armatury (mozliwe drobne prace typu zmiana baterii tynkowych na umywalkowe) - wygladzenie tynków - wyłożenie welną gr 20mm sciany od windy i klatki schodowej i otynkowanie tego, ok 20m2 - osadzenie szyby w scianie miedzy pokojem a lazienka (szyba 30x150, na jakiejs konstrukcji z ukrytą ramą) - polozenie ok 6m2 kafli - malowanie lazienki (ok 12m2 scian i sufitu) - osadzenie belki stalowej na scianach (ceownik 100) - zamurowanie istniejacego okna miedzy lazienka a salonem (1,2 x 0,85) - wyjecie jednej starej futryny i wstawienie jej do lazienki jako element dekoracji Poki co, nie mowie ile mi krzyknieto za ten remont, ciekaw jestem Waszych opinii. dzieki serdeczne. Edytowane 22 Marca 2012 przez kiel.basa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 22.03.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 " (mozliwe drobne prace typu zmiana baterii tynkowych na umywalkowe)"Te prace nie powinny być dodatkowo płatne.Jak będziesz zmieniać instalacje wodną to ją przystosuj do baterii "stojących"Czy gościu podał Ci cenę za całość na "gotowo" czy wyszczególnił poszczególne prace.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiel.basa 22.03.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Podal cene za calosc, ja mniej wiecej pisalem czego bym oczekiwal.Pisalem o bateriach i szczegolach, bo chcialem w detaliczny sposob opisac co bedzie robione, i ulatwic zadanie oceniajacym, natomiast mozliwe, ze to nie jest dodatkowo platne, z tym sie nie spieram. jak bys ocenil koszt tego remontu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 22.03.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Wychodzi mi jakieś 11.000PLN (PS. To jest demolka, a nie remont ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiel.basa 22.03.2012 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 demolka w sensie? (ze tak liczysz jako demolke? czy ze genrealnie to co robie to demolka ?) Oni krzykneli 10, wiec mysle cena jest uczciwa.Dzieki za pomoc w kazdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 22.03.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Demolka w sensie ilości prac w jednym czasie na tak małej powierzchni.Do kompletniej demolki brakuje chyba tylko wyburzania i/lub przestawiania ścian. Jaki czas został przewidziany na wykonanie remontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiel.basa 22.03.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 no w takim razie troche demolka fakt, ale i tak na czas remontu nie mam zamiaru tam mieszkac jezeli chodzi o termin, to wspominal cos, ze w ciagu 2 tygodni powinnismy sie zamknac. a czy to beda 2, czy 3 to juz nie robi mi duzej roznicy szczerze mowiac. wole natomiast, zeby zrobil to dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts