Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stuwatowe żarówki dostępne pomimo zakazu UE

fatalna

Recommended Posts

Nie jestem zwolennikiem łamania prawa, ale z dostępności zwykłych żarówek po prostu się cieszę.

Nie lubię świetlówek, źle się czuję w pomieszczeniach nimi oświetlonych (niezależnie od deklarowanej przez producentów wierności oddawania barw, czy jak to tam się nazywa, kolory są zawsze przekłamane) i z przerażeniem myślę o świecie w którym nie ma już zwykłych żarówek ani halogenów , a jedynie "jedynie słuszne" świetlówki.

Mam w nosie to, że są energooszczędne, moje dobre samopoczucie zimą (kiedy większość dnia spędza się przy sztucznym świetle) jest dla mnie ważniejsze niż zaoszczędzenie paru złotych.

I mam nadzieję, że więcej osób myśli podobnie. I, że "kule grzewcze" będą dostępne, bo będzie na nie zapotrzebowanie.

• 5 weeks później...

jestem za! zakaz dot. żarówek bardzo mnie bulwersuje! chce mieć wybór i tak jak przedmówczyni uważam że mam prawo wydać parę złotych więcej w imię dobrego samopoczucia i dobrego wzroku !

nie mam poczucia że szkodzę planecie , bardziej szkodzę planecie i ludziom kupując żarówki energooszczędne , których o ironio proces wytwarzania jest o wiele bardziej energochłonny a i recycling ścierwa pożarówkoego w naszym kraju pozostawia wiele do życzenia!

Mam dokładnie takie samo zdanie jak Wy na ten temat. Jak dla mnie nawet najmocniejsze żarówki energooszczędne dają mniej światła niż zwykle żarówki nawet 40 czy 60W.a na dodatek one wcale nie są takie oszczędne jak się nam wydaje w momencie używania ich na krótki czas Moc potrzebna do rozgrzania i załaczania ich jest zdecydowanie większa niż zwykłej żarówki i oszczędność na niej wychodzi dopiero po 20-30 minutach ciągłego używania .

• 1 month później...
Nie jestem zwolennikiem łamania prawa, ale z dostępności zwykłych żarówek po prostu się cieszę.

Nie lubię świetlówek, źle się czuję w pomieszczeniach nimi oświetlonych (niezależnie od deklarowanej przez producentów wierności oddawania barw, czy jak to tam się nazywa, kolory są zawsze przekłamane) i z przerażeniem myślę o świecie w którym nie ma już zwykłych żarówek ani halogenów , a jedynie "jedynie słuszne" świetlówki.

Mam w nosie to, że są energooszczędne, moje dobre samopoczucie zimą (kiedy większość dnia spędza się przy sztucznym świetle) jest dla mnie ważniejsze niż zaoszczędzenie paru złotych.

I mam nadzieję, że więcej osób myśli podobnie. I, że "kule grzewcze" będą dostępne, bo będzie na nie zapotrzebowanie.

polecam ci to

OSRAM VITALUX

Kolego myśl co piszesz. Jeszcze ktoś kupi to i zainstaluje sobie w domu. Weźmiesz na siebie odpowiedzialność za uszkodzenia wzroku i problemy ze skórą ludzi którzy pójdą za twoją radą. Przydałoby Ci się trochę rozsądku przy pisaniu.

przydalo by ci sie zdaje sie troche dystansu...

gdybym napisal ze na uciazliwa tesciowa polecam AK47 to tez moglby ktos kupic i uzyc w domu? przeciez ktos moglby chciec skorzystac z rady?

proponuje ci cos na uspokojenie, np melise

i zycze milego wieczoru

:)