fatalna 22.03.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Co sądzicie o takich http://www.lednews.pl/forum/10-roda-wiata-led/106-stuwatowe-arowki-dostpne-pomimo-zakazu-ue żarówkowych wymijankach? Sposób na walkę z urzędnikami UE i koncernami czy zwykłe oszustwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ze spiskiem należy walczyć. Jak? Jak się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 25.03.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Nie jestem zwolennikiem łamania prawa, ale z dostępności zwykłych żarówek po prostu się cieszę. Nie lubię świetlówek, źle się czuję w pomieszczeniach nimi oświetlonych (niezależnie od deklarowanej przez producentów wierności oddawania barw, czy jak to tam się nazywa, kolory są zawsze przekłamane) i z przerażeniem myślę o świecie w którym nie ma już zwykłych żarówek ani halogenów , a jedynie "jedynie słuszne" świetlówki.Mam w nosie to, że są energooszczędne, moje dobre samopoczucie zimą (kiedy większość dnia spędza się przy sztucznym świetle) jest dla mnie ważniejsze niż zaoszczędzenie paru złotych.I mam nadzieję, że więcej osób myśli podobnie. I, że "kule grzewcze" będą dostępne, bo będzie na nie zapotrzebowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 25.04.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 jestem za! zakaz dot. żarówek bardzo mnie bulwersuje! chce mieć wybór i tak jak przedmówczyni uważam że mam prawo wydać parę złotych więcej w imię dobrego samopoczucia i dobrego wzroku ! nie mam poczucia że szkodzę planecie , bardziej szkodzę planecie i ludziom kupując żarówki energooszczędne , których o ironio proces wytwarzania jest o wiele bardziej energochłonny a i recycling ścierwa pożarówkoego w naszym kraju pozostawia wiele do życzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 26.04.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Mam dokładnie takie samo zdanie jak Wy na ten temat. Jak dla mnie nawet najmocniejsze żarówki energooszczędne dają mniej światła niż zwykle żarówki nawet 40 czy 60W.a na dodatek one wcale nie są takie oszczędne jak się nam wydaje w momencie używania ich na krótki czas Moc potrzebna do rozgrzania i załaczania ich jest zdecydowanie większa niż zwykłej żarówki i oszczędność na niej wychodzi dopiero po 20-30 minutach ciągłego używania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 26.04.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Kolego ąz takich bzdur to ty nie pisz tylko sobie sprawdz ile trwa rozgrzewanie żarówki i ile pobiera wtedy energi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 26.05.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 pewnie jakieś 3 sekundy a tak na temat: zabroniono tylko sprzedawać "zwykłe żarówki" np można sobie zupełnie zgodnie z UE kupić np halogena 200 watów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 26.05.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Nie jestem zwolennikiem łamania prawa, ale z dostępności zwykłych żarówek po prostu się cieszę. Nie lubię świetlówek, źle się czuję w pomieszczeniach nimi oświetlonych (niezależnie od deklarowanej przez producentów wierności oddawania barw, czy jak to tam się nazywa, kolory są zawsze przekłamane) i z przerażeniem myślę o świecie w którym nie ma już zwykłych żarówek ani halogenów , a jedynie "jedynie słuszne" świetlówki. Mam w nosie to, że są energooszczędne, moje dobre samopoczucie zimą (kiedy większość dnia spędza się przy sztucznym świetle) jest dla mnie ważniejsze niż zaoszczędzenie paru złotych. I mam nadzieję, że więcej osób myśli podobnie. I, że "kule grzewcze" będą dostępne, bo będzie na nie zapotrzebowanie. polecam ci to OSRAM VITALUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.05.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Kolego myśl co piszesz. Jeszcze ktoś kupi to i zainstaluje sobie w domu. Weźmiesz na siebie odpowiedzialność za uszkodzenia wzroku i problemy ze skórą ludzi którzy pójdą za twoją radą. Przydałoby Ci się trochę rozsądku przy pisaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.05.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Kolego myśl co piszesz. Jeszcze ktoś kupi to i zainstaluje sobie w domu. Weźmiesz na siebie odpowiedzialność za uszkodzenia wzroku i problemy ze skórą ludzi którzy pójdą za twoją radą. Przydałoby Ci się trochę rozsądku przy pisaniu. przydalo by ci sie zdaje sie troche dystansu... gdybym napisal ze na uciazliwa tesciowa polecam AK47 to tez moglby ktos kupic i uzyc w domu? przeciez ktos moglby chciec skorzystac z rady? proponuje ci cos na uspokojenie, np melise i zycze milego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.05.2012 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Faktycznie masz rację, powinienem zachowywać spokój. Ale ja już tak mam - głupota zawsze wywołuje u mnie zdenerwowanie. A w końcu po tylu latach życia w naszej ojczyźnie powinienem się do niej przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 28.05.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 teraz zaczynasz byc poprostu niegrzeczny i bezczelny. nie mam potrzeby zeby ktos mnie obrazal i nazywal glupim wiec z mojej strony EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts