marius 25.03.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 będę kład matę z wełny min, dach dwupołaciowy, blachodachówka, łaty, folia niskoparoprzepuszczalna, krokwie Czy ktoś szczelineę wentylacyjną robił posiłkując się sznurkiem nylonowym i zszywkami?czy lepiej nabić listwy dystansowe i zastosować wełnę w płytach?z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaB 25.03.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Bede robila wentylacje dachu. Napewno nie uzyje sznurka. Te deseczki sa znacznie lepszym rozwiazanie. Az dziw bierze, ze firmy sprzedajace dachowki nie pomyslaly o tym by sprowadzic wlasciwy material do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.03.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja mam membranę o średnio/wysokiej paroprzepuszczalności (1300 g/m - tak to się podaje?) I poprostu między krokwie 18cm wsunąłem wełnę 15cm tak, żeby szła po krokwiach. Ani sznurka, ani listewek nie dawałem.... Umnie już tak jest i tego nie zmienię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaB 25.03.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja mam membranę o średnio/wysokiej paroprzepuszczalności (1300 g/m - tak to się podaje?) I poprostu między krokwie 18cm wsunąłem wełnę 15cm tak, żeby szła po krokwiach. Ani sznurka, ani listewek nie dawałem.... No dobrze, a gdzie masz szczeline wentylacyjna ? Czy membrana jest szczelina wentylacyjna (wybacz, mam troche problemow z terminologia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.03.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Szczelina jest między membraną (to ta pseudo folia, która jest tuż pod dachówką) a wełną. Jeśli sprzedają wełne grubości 15cm, to ma najwyżej 15, bo 18tu nie ma przecież. Więc jak ułożyli wełnę równo z dolnymi krawędziami krokwii, to szczelina ma mniej wiecej jakieś 3cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts