mundek 11 15.04.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Tak jak w temacie ,okna z firmy Alsecco z nysy profil salamander podobno dobry ale najwidoczniej spartaczony.od wrzesnia już dwa razy serwis i zanosi się na to że będzie trzeci ale tym razem nie odpuszcze i niech skrzydłą wymieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 15.04.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) kartka papieru przejdzie Ci SWOBODNIE między poziomnicą a licem profilu ta akurat to okno ma szansę załapać się na reklamację z powodu wyboczenia potocznie zwanego bananem. o jakiej kartce ty piszesz popatrz w zeszyt ITB jak przekroczy 2mm na metrze 3mm na całości to się tyczy montażu i profila na całości wtedy coś może wskórać ,ja myślę ze ma za nisko zaczepy przykręcone .Lusterko i trzeba zacząć od tego okno wypatrzone jest przeważnie do środka pomieszczenia ,nie wierzę że jak dobrze okucia dociągają to są nieszczelności ,jedyna opcja albo rozciągnięta rama w bok i grzybki nie sięgają do zaczepów lub za nisko zaczepy na ramie (strzelanie podczas przekręcania klamki) jak ktoś na maksa wywindował okno do góry na regulacji Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 16.04.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ,ja myślę ze ma za nisko zaczepy przykręcone .Lusterko i trzeba zacząć od tego To na jakiej wysokości powinny byc przykręcone te zaczepy i o co chodzi z tym lusterkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 17.04.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Lusterko do dolnych i górnych zaczepów jak przymkniesz okno zaczepów i grzybków nie widać nie wsadzisz głowy miedzy okno a parapet to samo tyczy się góry. Od strony ściany łatwo sprawdzić przy otwartym oknie przekręcasz klamkę w dół i lekko przymykasz okno patrząc jak się grzybek pokrywa z zaczepem ,w ten sposób sprawdzisz głębokość ryglowania grzybków w zaczepach. Drugi etap w tym samym skrzydle otwierasz okno na uchyl i patrzysz lekko przymykając odległość grzybka od zaczepu jak wygląda na to że grzybek nie sięga do zaczepu ramy bo jest rozciągnięta w bok to jedyna opcja to zwiększenie rozparcia na pakiecie. Sorki że tak chaotycznie pisze ale jakoś ciężko mi to opisać ,łatwe do wykrycia ciężkie do opisania Tutaj musisz się zdać na doświadczenie montażysty ,tu chodzi o przekręcenie zaczepu o 2-3mm i raczej nie ma mowy o pomyłce bo już będą 2 dziury po wkrętach wiec trzeciej szansy nie będzie. Wcześniej trzeba skrzydło przywrócić na regulacjach do pozycji neutralnej bo pewnie już masz wszystko rozkopane. A i jeszcze jedno jak okno pracuje już jakiś czas to grzybek zostawia ślad na zaczepie do jakiej głębokości rygluje wiec warto od najłatwiejszego zacząć Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 18.04.2012 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Sikorb- bardzo dziekuję za wyjaśnienie tych mechanizmów z zaczepami i grzybkami. Dzisiaj sobie to wszystko poogladam . Na razie czekam na firmę u której zareklamowałem okna ale oni nie kwapią się z przyjazdem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts