michal.bdg 23.03.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witam, Mam pytanie właśnie zakończyłem tynkowanie. Ręczne, cementowo-wapienne grubości średnio ok. 2cm. Tynki położone na ceramice, budowa zakończona w ubiegłym roku w czerwcu. Kiedy te tynki przeschną i będę mógł spokojnie gipsować. Mój "Bob budowniczy" twierdzi że nie szybciej jak sierpień-wrzesień. 6 miesięcy czekania?? Do zimy chciałem się przeprowadzić -Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 24.03.2012 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Witam, Mam pytanie właśnie zakończyłem tynkowanie. Ręczne, cementowo-wapienne grubości średnio ok. 2cm. Tynki położone na ceramice, budowa zakończona w ubiegłym roku w czerwcu. Kiedy te tynki przeschną i będę mógł spokojnie gipsować. Mój "Bob budowniczy" twierdzi że nie szybciej jak sierpień-wrzesień. 6 miesięcy czekania?? Do zimy chciałem się przeprowadzić -Michał Porozszczelniaj okna i przy dobrej pogodzie od miesiąca do dwóch i po sprawie. Często bywa tak, że wizualnie tynk wygląda na suchy w rzeczywistości sucha jest tylko jego powierzchnia zewnętrzna, a pod nią wszystko jest mokre. Jeśli na taki tynk nałoży się farbę lub gładź to podłoże dla porostów jest gotowe i stąd bierze się większość problemów z tynkami. Aby uniknąć takiej sytuacji i mieć 100% pewności, że tynk jest suchy najlepiej jest zlecić badanie wilgotnościomierzem lub samemu kupić tego typu urządzenie na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.03.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Porozszczelniaj okna i przy dobrej pogodzie od miesiąca do dwóch i po sprawie. Często bywa tak, że wizualnie tynk wygląda na suchy w rzeczywistości sucha jest tylko jego powierzchnia zewnętrzna, a pod nią wszystko jest mokre. Jeśli na taki tynk nałoży się farbę lub gładź to podłoże dla porostów jest gotowe i stąd bierze się większość problemów z tynkami. Aby uniknąć takiej sytuacji i mieć 100% pewności, że tynk jest suchy najlepiej jest zlecić badanie wilgotnościomierzem lub samemu kupić tego typu urządzenie na allegro. Hej. Ja bym był dobrej myśli i stawiam na 1 m-c. Generalnie - teoretycznie - 1 mm - 1 doba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts