Maco 04.06.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Ja tylko jeszcez dodam, że wydaje mi się, że w zadaszonym łatwiej się odizolować od komarów i innych takich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 04.06.2002 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2002 Zdecydowanie uważam, że część tarasu powinna być zadaszona. Grillowaliśmy raz u znajomych i podziwialiśmy strugi deszczu podlewające okolicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 05.06.2002 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Właśnie,najlepsze wyjście,to częściowe zadaszenie,wilk syty i owca cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 05.06.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 przyłączam się do "złotego środka" czyli częściowo zadaszony.U nas będzie duży taras( jeszcze nie wylany), ale częściowo zadaszony. Wyjście jest z salonu, czyli został przedłużony dach. A więc deszczyk można podziwiać siedząc na tarasie pod czapeczką z dachu, a gdy bedziemy chcieli się "posmażyć", to wystarczy przesunąć leżak poza obręb "czapki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 05.06.2002 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2002 Widzę, że większość za częściowym zadaszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 06.06.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Ja jeszcze myślałam o tym, żeby w przyszłości częściowo zadaszyć pozostałą część tarasu, ale raczej pergolą obrośniętą czymś zielonym, żeby nie był to pełny cień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzoo 26.06.2002 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Jak najbardziej zadaszony. Popijanie kawy na tarasie podczas deszczu ma swój urok. Moj jest od południa i niestety bez daszka zamieniał się w piekarnik a tak jest miło i chłodno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 27.06.2002 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2002 A moim marzeniem jest ogród zimowy w części tarasu nad garażem. Ale taki, żeby można było latem rozmontować część ścianek i w ten sposób uzyskać tylko zadaszenie. Ale to daleka przyszłość. Na razie jedynym daszkiem na tarasie przy salonie jest dosyć daleko wysunięty dach - i to chyba wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 29.06.2002 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2002 My mamy w odległości kilku metrów od planowanego domu ( na razie są fundamenty ) już wybudowany zadaszony murowany gril. Bedzie osłonięty pergolami z pnączami wina, powojników czy też czegoś innego ( od kwiatów jest żona ). Na razie na etapie budowy pozwala schować się przed deszczem i skwarem.Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 02.07.2002 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 W naszych warunkach geograficznych (pół roku zima i drugie pół roku – zimno) optymalnym rozwiązaniem jest taras zadaszony. Daje możliwość "wyjścia" z domu do ogrodu i jednocześnie uniezależnia od pogody. Zapytajcie Pań domu, która przygotuje elegancki posiłek pod gołym niebem? (oczywiście nie mam na myśli pikniku). Nie ma obaw, że zacieni pokój (większość pokoi z tarasem ma przecież przynajmniej 2 okna), za to w upał ochroni wnętrze jak markiza. Dodatkowo sam taras może nieco wystawać poza obrysy dachu i problem znika. My zdecydowaliśmy się na taras od północnego zachodu (widok i jedyna możliwość cieszenia się zachodzącym słońcem). Jedynym realnym problemem do pokonania jest wg mnie przekonanie cieśli i innych majstrów, żeby nie zadaszać całości tarasu (to samo tyczy balkonów), ponieważ nie mieści się to w stereotypach, które jeszcze długo nie znikną z przekonań naszych krajowych wykonawców. Pozdrawiam Finiszant _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.02.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 W projekcie zadaszony, inaczej nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomstan 18.02.2004 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 U mnie w projekcie tras nie jest zadaszony i nie zmienię tego podczas budowania domu, ponieważ będę miał salon od strony południowej a zniego wielkie pszeszklone drzwi na taras i nie chcę żeby daszek z tarasu zasłaniał mi światło wpadające do salonu. Jażeli bede miał ochotę posiedzieć w cieniu to ustawię stolik z rozkładanym parasolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.02.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 U mnie w projekcie tras nie jest zadaszony i nie zmienię tego podczas budowania domu, ponieważ będę miał salon od strony południowej a zniego wielkie pszeszklone drzwi na taras i nie chcę żeby daszek z tarasu zasłaniał mi światło wpadające do salonu. Jażeli bede miał ochotę posiedzieć w cieniu to ustawię stolik z rozkładanym parasolem. a jaka fantastyczna sprawa na tarasie zadaszonym, gdy deszcz w lecie pada...nic dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 20.02.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Najlepiej mieć jeden i drugi wariant Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.02.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 W projekcie jest zadaszony ale rezygnujemy z niego, gdyż zasłaniałby jedyne okno (210x230) doświetlające duży pokój, które znajduje się od południa. I może kiedyś rozwiązaniem będzie markiza lub też podobnie jak u tomstana, ogrodowy parasol . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 21.02.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 A my mamy dwa tarasy - zadaszony (ponad 20 mkw, podcień) i odkryty (jakieś 8mkw). Salon narożny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 21.02.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Zadaszony- pokój doświetlony jest jeszcze jednym oknem. Nie będzie ponuro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 21.02.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Zdecydowanie lepszy ( moim zdaniem) duzy zadaszony taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 11.03.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 częściowo zadaszony jest the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 11.03.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Dla mnie najlepszy jest zdecydowanie zadaszony. Nie kapie na głowe gdy pada i nie grzeje gdy upał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts