Szadam 11.03.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Na dole taras mamy zadaszony. Pełnił będzie rolę pokoju - salonu letniegoU góry mam balkon również wsunięty na 2 pod dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 28.03.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Czy ktoś posiada foto tarasu zadaszonego markizą lub pergolą?pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 05.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 podnoszę temat, pochwalcie się swoimi tarasami i zadaszonymi i nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 05.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 właśnie jestem na etapie projektowania swojego tarasu. W pocie trudzie udało mi się jakoś dolepić do domu daszek dwuspadowy na słupach, a teraz męczę wlaśnie te powierzchnie niezadaszone, bo dobrze mieć na działce miejsce na leżaki do opalania się, a dobrze też jest w cieniu posiedzieć pod gołym niebem. Ideałem byłby 1 taras spełniający wszystkie kryteria, może dałoby się to uzyskać projektując cały dom zupełnie inaczej, od nowa... Jeśli mam coś poradzić wam i sobie, to zastanówcie się nad tym biorąc pod uwagę całą działkę, gdzie jest ładny widok, gdzie ten trawnik, gdzie granice, gdzie dom. Ktoś pewnie ma zaplanowane oczko wodne z pomostem i leżakiem i może odpuścić leżaki przy domu, ktoś inny musi mieć koniecznie wiatę z widokiem na swój dom, w głębii ogrodu - wtedy odpuszcza zadaszenia przy domu. Ja sie bałam że mi wszelkie takie wiaty-altany zasłonią widok albo zabiorą miejsce więc musiałam przy domu ten daszek. Teraz mam do przemyślenia oczko wodne bo mam na działce dużo wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.04.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 warto mieć - jesli się uda - i taras zadaszony (zacieniony) i otwarty .... nie chwaląc się, sam tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.04.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Też mam część tarasu zadaszonego, przy wyjściu z jadalni, a część otwartego przy wyjściu z salonu Uważam, że to optymalne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 07.04.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Dość oryginalnie wygląda taras zadaszony konstrukcją metalową lub z elementami metaloplastyki + pokrycie poliwęglanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 10.04.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Mój taras będzie zadaszony markizą. Podobająmi się tarasy z dachem, ale u mnie byłoby za ciemno w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 11.04.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Łoj, taras to wielki problem. Przyjemnie jest być na zadaszonym tarasie, na który akurat zagląda słoneczko. Ale jak jest zadaszony, to w pomieszczeniach, do których okna znajdują się pod dachem jest ciemno. Miło siedzi się w cienu (dachu), ale lato w naszym klimacie trwa parę miesięcy, a reszta to noc polarna, kiedy podstawową funkcją tarasu staje się zaciemnianie pomieszczeń. Jak taras jest odkryty, to z markizą jest problem, bo brudna, bo mokra, bo mechanizm się psuje, z parasolami zawracanie głowy, a i na deszczu płytki, którymi wyłożony jest taras, pękają, brudza się. Znaczy się niezadaszony, jeszcze gorszy niż zadaszony. Wybrałam zadaszony pleksi lub szkłem. Też nie jestem zadowolona, bo wolałabym żeby latem był normalny cień. Ale myślę sobie, że po rusztowaniu glicynię puszczę i latem będą liście, a zimą liście opadną i będzie światło w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 13.04.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 no właśnie po to są projekty indywidualne, żeby sobie zażyczyć u architekta zadaszenie tarasu które nic nie zaciemni. U mnie tak jest, słońce wpada do salonu od wschodu i od południa a dach przylega do salonu nad otworem południowo-wschodnim oraz przy ścianie bez okien, przeznaczonej na TV. Cała sztuka i dużo pracy projektowej w tym właśnie zeby i dom miał styl który chcemy i żeby zadaszony taras nie zabrał światła z pomieszczeń potrzebujących światła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 17.04.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja będę mieć częściowo zadaszony taras, który mieści się od wschodu, a przez pół dnia słońce i tak tam zagląda od strony południowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizabrzezinska 19.04.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ja mam niewielki podcień na tarasie, ale i tak zadaszę cały czymś półprzezroczystym głownie żeby nie padało. Okna co prawda trochę przysłoni ale tylko kuchenne i wiatrołapu, więc tragedii nie ma. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 19.04.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 U mnie będzie 2w1:)http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/23845246_tyl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.05.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 tarasik pod gołym niebem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.05.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 częściowo zadaszony - czyli dwa w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 03.05.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 U mnie taras 8/5 - więc 5/5 zadaszę , reszta odsłonięte (jakaś roślinność koniecznie być musi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzejson 06.05.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 u nas całkowice zadaszony, choć w projekcie zadaszenie było minimalne pod balkonikiem. teraz mamy duży południowy balkon oparty na 4 kolumnach z fajnym widokiem, a pod spodem mamy obszerny taras. co jeszcze mamy ? ciemnicę w tego powodu w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 09.05.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 nie zadaszony . Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.05.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 u mnie 2 w 1. częsciowo zadaszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 09.05.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Świadomie zdecydowałem, że będzie taras niezadaszony, drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts