Kasia Krzysiek 24.03.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Witam. Mam pytanie, jak było to proszę o linka jak nie było to o odpowiedź; Zaczynam kompletować dokumenty do zgłoszenia zakończenia prac do PINB. Mój kierownik budowy dał mi dziennik budowy aby uzupełnili go instalatorzy CO, hydrauliki, kanalizacji i prądu, moje pytanie brzmi czy ci ludzie muszą mieć uprawnienia w swoich zakresach aby zrobić np. instalację wodną wewnętrzną i czy potrzebny jest protokół odbioru takich robót wykonany przez również osobę uprawnioną i ostanie czy różnie jest w różnych miastach; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Wpisów do dziennika budowy dokonuje kierownik budowy lub inwestor, na podstawie protokołów odbioru: kominiarskiego, elektryka i gazownika – te osoby musza mieć odpowiednie uprawnienia.Z reguły potrzebne są też protokoły odbiorów przyłączy. Wykonanie CO i instalacji wodno-kanalizacyjnej, „kwituje” kierownik budowy.Instalator nie jest upoważniony do wpisów w dzienniku.Co jest wymagane i przez kogo podpisane – znajdziesz w opisie „zgłoszenia zakończeniu budowy” pobranym w swoim starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.03.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Te mogą byc przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts