Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w urządzeniu salonu

SandraP

Recommended Posts

Nie wiem jakie wybrać zasłony, podłoga kolor ochra, jedna ściana ciemny brąz, pozostałe ściany taka kawa z mlekiem, okna i drzwi orzech, w oknie planuję żaluzje drewniane w kolorze orzech i taką kanapę

http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj/zestawy-wypoczynkowe/zestaw-mercado.html

dodatki turkusowe, do żaluzji chciałam zasłony i tu mam problem, czy brązowo turkusowe paski, czy jednokolorowe turkusowe czy jeszcze inne? Proszę o radę...

żaluzje w oknie bedą ciemne?

jeśli tak, to zdecydowanie powiesilabym coś jasnego. dzis widziałam fajna tkaniny w ikei - jasna prosta mieniacymi sie kołami. trzeba czymś rozjasnic duza ciemna plamę jaka będzie kanapa

przede wszystkim jednak poczekalabym z zaslonami aż pomalujesz ściany, zalozysz zaluzje i wstawisz meble. swiatlo sloneczne zmieni wybrane przez was kolory. a tymczasem ty chcesz zacząć od dodatków.

Moim skromnym zdaniem, nie warto ryzykować i mieszać dwóch "paskowych" wzorów. Mała szansa na zgranie dwóch kolorystycznie tonacji.. Chyba żeby znaleźć fajne zasłony i uszyć z nich pokrowce na poduchy kanapy.:) Ewentualnie jak wszystko ma być stonowane to zasłony całe w turkusie nawiązującym do pasków na poduszce. Lepiej mieć efekt pewny niż "prawie". :)

żaluzje w oknie bedą ciemne?

jeśli tak, to zdecydowanie powiesilabym coś jasnego. dzis widziałam fajna tkaniny w ikei - jasna prosta mieniacymi sie kołami. trzeba czymś rozjasnic duza ciemna plamę jaka będzie kanapa

przede wszystkim jednak poczekalabym z zaslonami aż pomalujesz ściany, zalozysz zaluzje i wstawisz meble. swiatlo sloneczne zmieni wybrane przez was kolory. a tymczasem ty chcesz zacząć od dodatków.

Dokładnie..jak dasz kolorek wtedy zobaczysz,czy wnętrze ożywić czy może rozjaśnić jak słusznie rzecze duś .