Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie dwupoziomowe - mieszanka stylow

Recommended Posts

Jak widac, nie wszystko jeszcze pokonczone... Na poddaszu pustka, w sypialni dojdzie pare detali (pionowe listwy sztukaterii, zmiana lampy wiszacej itp.), i czeka mnie jeszcze skonczenie tego nieszczesnego barku ;)

Zabudowa z sypialni to standardowa Ikea, jak widac sporo mebli i dodatkow pochodzi stamtad.

Pozdrawiam

Mnie także się podoba, jest fajnie, przytulnie i elegancko :) Możesz powiedzieć skąd listwy przysufitowe?

@ Kasia_1982

Listwy przysufitowe z malego sklepiku Flugera przy ul.Odrowaza w Wwie. Spory wybor jest tez w magichome.com.pl gdzie zaopatrywalem sie w rozety sufitowe i narozniki.

Edytowane przez jkom

Cześć, mogę prosić o jeszcze jakieś zdjęcia szafy? Szukam wszelkich inspiracji, bo zwykłego komandora nie chcę. W ogóle gratuluję dążenia do własnego wnętrza z charakterem. Czy dobrze widzę, że w sypialni sufit w innym kolorze?

@wyanna

Tak, prosze bardzo. Jak pisalem wyzej, ta szafa to zwykla zabudowa z Ikei, 6 skrzydel, uklad symetryczny.

A sufit w sypialni jest... czarny:)

http://img600.imageshack.us/img600/7631/p1030242xy.jpg

@wyanna

Tak, prosze bardzo. Jak pisalem wyzej, ta szafa to zwykla zabudowa z Ikei, 6 skrzydel, uklad symetryczny.

A sufit w sypialni jest... czarny:)

http://img600.imageshack.us/img600/7631/p1030242xy.jpg

Dzięki, super Wam to wyszło. W ogóle czarny sufit zapisuję sobie w inspiracjach, bo w połączeniu z tymi listwami naprawdę robi świetny efekt. Gratuluję odwagi, bo ja bym się jednak bała trochę :)

A nie boisz się, że na tej półce z drewna w łazience w momencie, kiedy wstawicie tam codzienne kosmetyki, to zrobi się bałagan? Półka odbija się w lustrze i wizualnie podwaja się cokolwiek tam wstawiasz. A wystarczy kilka kolorowych buteleczek i cały zamysł spójności kolorystycznej łazienki pójdzie się czesać... Myślałeś o zamknięciu tej półki?

Edytowane przez wyanna

Dzięki, super Wam to wyszło. W ogóle czarny sufit zapisuję sobie w inspiracjach, bo w połączeniu z tymi listwami naprawdę robi świetny efekt. Gratuluję odwagi, bo ja bym się jednak bała trochę :)

Listwy i przede wszystkim duza rozeta na srodku sufitu daja ciekawy, mocny kontrast. Przy bialym suficie, byloby jak dla mnie za bialo (podlogi bielone, meble biale...) Poza tym przy czarnym suficie wzrok odpoczywa:)

Male zblizenie:

http://img208.imageshack.us/img208/8276/p1030241v2.jpg

A nie boisz się, że na tej półce z drewna w łazience w momencie, kiedy wstawicie tam codzienne kosmetyki, to zrobi się bałagan? Półka odbija się w lustrze i wizualnie podwaja się cokolwiek tam wstawiasz. A wystarczy kilka kolorowych buteleczek i cały zamysł spójności kolorystycznej łazienki pójdzie się czesać... Myślałeś o zamknięciu tej półki?

Tak, w poczatkowym zamysle polka boczna miala byc zamykana na drzwiczki, ale ostatecznie lampka przy lustrze nie pozostawia duzego pola manewru. Mozna zastawic "bez bolu" cala dluga polke nad lustrem (nie widac jej za bardzo na zdjeciu), jest tam calkiem sporo miejsca. Dodatkowo blat umywalki i schowki pod nia.

Ale zgadzam sie z Twoja sugestia :)

Edytowane przez jkom

• 2 weeks później...