Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metalowe drzwi zewnętrzne czy jest tylko Gerda?

Recommended Posts

Bo z Gerdą niemal każdy miał doczynienia i handlując nimi prędzej czy później trafia się na reklamcję odbitą od ściany zarozumiałości i próżności dealerów i fabryki.

Poza tym - do samych drzwi większych zastrzeżeń nie mam - takie same jak każde inne. Nie widzę tu nic super ani bardzo złego. Juwenta montuje się bardzo fajnie, ale też mają swoje słabości . Jak KAŻDE inne drzwi.

Witam

Ja użytkuję drzwi Gerdy już 12 lat - bez zastrzeżeń. Kompletnie żadnych problemów.

to właśnie dlatego, że są STARA - znaczy DOBRE !!! jeszcze bez szukania oszczędności.

To zresztą przypadłość wielu z branży drzwi okna dzisiejsze i te 10-15 letnie to już nie te same drzwi, okna :D

Pozdrawiam

• 11 months później...

Witam

Mam drzwi metalowe firmy Dorn - od 4 lat. Kolor biały, a od wewnątrz mają "doczepioną" płytę mdf w kolerze mebli w sieni, tak że od środka wydają się drewniane. Nic się do tej pory nie psuło. Przy wychodzeniu zawsze wystarczy tylko lekko pchnąć drzwi i się zawsze zamykają. Tak że po tylu latach :) mogę spokojnie polecić

• 1 year później...
Poszukuje producentów metalowych drzwi zewnętrznych.

Nie muszą to być drzwi antywłamaniowe.

W pierwszej kolejności przychodzi na myśl Gerda ale na forum Gerda nie ma dobrych notowań.

Dierre już znam.

Bo Gerda to największe badziewie. Wiem bo kupiłem i od miesięcy koniuje się z reklamacją która najwyraźniej obliczona jest na zmęczenie klienta.

OMIJAJCIE GERDĘ WIEELKIM ŁUKIEM

Uzasadnił w innym poście, chociaz bez zdjęc by inni mogli wyciągnąć wnioski z faktów a nie tylko z jego emocji. Mozna się domyślać, że chodzi pewnie o panelówki, gdzie ościeżnica i panel mogą mieć inne odcienie.

Chociaż - ja bym powiedział że widziały gały co brały. A jak nie widziały, to powinny były szukać w innym salonie, który bardziej się specjalizuje w danej marce. Wówczas byłaby szansa, że takie drzwi będą na ekspozycji, a sprzedawca doradzi coś od siebie.

• 1 month później...

Witam

Ze swojego doświadczenia zdecydowanie odradzam Gerdę.

Również drzwi tzw. metalowe.

W tym roku trzech Klientów zgłosiło problemy z tego typu drzwiami,

a że jest już po gwarancji to sprawy są praktycznie nie do pozytywnego rozwiązania.

Po 4-5 latach okleina się łuszczy lub całkowicie odchodzi.

Poza tym są na rynku drzwi o lepszej budowie niż Gerda.

A w Gerdzie nadal brak serwisu i kompetentnych osób,

dla których wizerunek marki cokolwiek oznacza.

pozdrawiam

g.

• 2 weeks później...
Witam,

podobają mi się te drzwi zewnętrzne do mieszkania co na zdjęciu w załączniku. Czy ktoś może wie jaki to producent i który model drzwi??

Np firma wikęd ma drzwi z cienkimi wstawkami wzór 32, 32 a i b albo coś podobnego ale bardzo popularne na dzień dzisiejszy wzór 26.

Ewentualnie z drzwi płycinowych erkado, herse lux.

• 2 weeks później...