Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik pokładowy

carver

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak już jestem przy piosenkach, to pierwsze miejsce LP3 robi ciary na całym ciele... moje teksty to banał Edytko :)

Jaromir Nohavica

CARVER to prawda wiele jest pięknych tektów które poruszają duszę...

A zwłaszcza te "retrospektywne"

Pozdrawiam :)

PS znalazłam na You Tube i słucham czytając Twoje tłumaczenie.

Piękna pieśń...

Edytowane przez Edyta Ż

Słowo ciałem się stało, a w zasadzie śniegiem. Normalnie jestem zadziwiony intensywnością i ilością opadów :)

he he ...

no tylko nie zacznij się pakować ...;)

my dzisiaj wyciągaliśmy jedno auto z podwórka...

a drugie wygląda jak rzeźba z lodu i śniegu, nie wiem czy mam łomu czy młotka użyć aby się dostać do środka ...;)

Carver !

Dopiero przed chwilą odsłuchałam nagrania !

Dla mnie bomba - kapitalna piosenka !

A jak będziemy na warsztatach np. - no tak piszę sobie -

u Was na Roztoczu - to przy ognisku do śpiewania jak

znalazł !:D

A co do śniegu to u mnie to mały pikuś - choć łopatą

zaspy też machałam !

Ale takiego śniegu jak u Was - to już z łopatą lepiej nie

zaczynać ! Tutaj tylko Twój "osiołek" daje radę ! :bye::bye:

Byle co nas nie powstrzyma. I tej wersji trzeba się trzymać.

A mój sasiad jest i tak najlepszy - nikt go nie przebije:) Słyszę nocą dziwny szum...a wiadomo jak śpię /jak zając na miedzy/. Cichutko do okna a tam sąsiad z naprzeciwka przerzuca śnieg po dom mojego sąsiada obok /mieszkam w bliźniaku/. Ta połówka jest niezamieszkała więc...hulaj dusza. Do domu już nie wejdą. I teraz clou programu: kończy robotę i odstawia łopatę do śmietnika. Naszego. Bo nasza łopata rzeczywiście dobra. No tylko się śmiać. Ok. 30 domów, śniegu po kolana zaraz będzie, do ogródków nie chcą wrzucać, na wywóz się nie godzą /opłata/. Ręce opadają. Ja nie mam siły, dzisiaj rano znowu szuflowałam "nie swój" śnieg. Paranoja jakaś. Jest kilkoro fajnych ludzi, ale to za mało żeby polubić mieszkanie na osiedlu. Większość czeka...na co, nie wiem. ONI to zrobia, ONI powinni. Taka postawa wkurza mnie najbardziej. Bo wolę zaczynać od "co JA mogę zrobić?". I dlatego nie raz po łbie się oberwało:) Dobra, wyżaliłam się. Kawę na pociechę wypiję i ptaki nakarmię.

Edytowane przez polikarpia

oj przerażacie mnie.. my jeszcze z budową nie ruszyliśmy a już koty drzemy z sąsiadami ( bez szczegółów...) drogę mamy wspólną, długąąą.. już się boję co to będzie jak trzeba będzie odśnieżać.. każdy tylko potrafi krzywo patrzeć na siebie i za przeproszeniem "ryja drzeć" na siebie.. strach strach strach.. tak jak pisze carver - cwaniactwo i złośliwość.. i tak z wszystkimi otaczającymi nas sąsiadami...

już bym najchętniej działkę sprzedała albo postawiła wokół niej wielki mur...

No i skasowałam sobie posta wrrrr. W skrócie: Kendra nie martw się, każdy przypadek inny. Jeśli wspólnik do drogi jest jeden lub dwóch to machnęłabym na nich ręką i sama bym odśnieżała. Poważnie. Nasze osiedle ma specyficzny układ, bo wejścia do domów i garaży nie są odgrodzone. I dlatego są, nazwijmy je, nieporozumienia;) Może Twoi sasiedzi są niemili, bo muszą przywyknąć do Was w swojej przestrzeni? Daj im czas na poznanie Waszych dobrych stron:) Edytowane przez polikarpia