polikarpia 07.03.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 RD-siu że jak? Że niby drzewa, z nasion?:jawdrop:Szacun za cierpliwość I za sam zamiar. Jak dla mnie to poprzeczka w tym wątku zaszła za wysoko;) Krokusiu, czy Ty masz jakiekolwiek wątpliwości kto będzie wykonywał najcięższe prace? Oczywiście, że JA. Z drobną pomocą męża8-). Jak widzi mój zapał i plan, to już jest przerażony i nieśmiało sugerował, że może on to wszystko sam, żebym sobie poszła...gdzieś. Jeszcze nie wie, że ja tutaj byłam i nowe plany poukładałam:D. Dusiek, nic się nie bój, będziemy Cię wspierać moralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.03.2013 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) Edycja: Dziennik pokładowy dostępny pod adresem odludzie.blogspot.com Edytowane 3 Grudnia 2014 przez carver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 07.03.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Carver tylko tego deszczu do nas nie przeganiaj bo mam prace polowe zaplanowane a tu cosik zaczyna mżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.03.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) Edycja: Dziennik pokładowy dostępny pod adresem odludzie.blogspot.com Edytowane 3 Grudnia 2014 przez carver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 07.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No - tak Miras- porozsyłał petycje i zima wraca ! U mnie też od rana pada i to nawet chwilami leje ! Ale nic to - trzeba wodę pompować i przetrwać ! Poli - właśnie otworzyłam przesyłkę z nasionami oraz krzew kolcowój jadalny - pnącze i eukomię . Ale kolcowój złamany u samej nasady i może go jakoś uratuję - zobaczę ! A z nasion mam same ciekawostki , jest tego ponad 20 paczuszek ! Jak już powschodzą to się będę chwalić ! Poli - chcę sama wyhodować np: kłokoczkę południową ! Albo perełkowiec japoński , albo aralia drzewiasta i inne cuda ! Tak mnie napadły wielkie chęci i będę uprawiać wg.kalendarza biodynamicznego - i zobaczymy wyniki ! Poli - a gdzie Twój dziennik - bo nie umiem go odnaleźć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.03.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) Edycja: Dziennik pokładowy dostępny pod adresem odludzie.blogspot.com Edytowane 3 Grudnia 2014 przez carver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 07.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 carver a mak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.03.2013 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) Edycja: Dziennik pokładowy dostępny pod adresem odludzie.blogspot.com Edytowane 3 Grudnia 2014 przez carver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 07.03.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Carver hurtowo to może nie, ale dla domowego użytku chciałabym. Niestety tylko kłopot z tym makiem, zgłaszać trzeba, itd. A szkoda, bo jakoś nigdy już żaden mak tak mi nie smakował jak ten z własnej uprawy Słomę makową też mama paliła ale się nie zaciągała A na zimę suszyło się część nie zebranych makówek do zawieszenia w karmniku. Ale miały ptaszki używanie. używki znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 07.03.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 A jak ładnie grzechotał ten mak w makówkach:) Ale wspomnienia przywołaliście, dzięki:) I bardzo mię przykro, ale u mnie nie pada! Wiem, wiem...na razie. Ale póki co krokusie na działce kwitną i ogólnie ładniej się zrobiło. Warto było uczciwie popracować. Skoro jest zaproszenie gospodarza to już RD-siu będziesz musiała pokazać, co wyhodujesz:) Jak najszybciej, uwierzymy Ci na słowo, że milimetrowa roślinka jest drzewem:) Na tym forum wszystko jest możliwe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 08.03.2013 02:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 ... I jak takiej makówce odcinało się czapkę, żeby wysypać mak prosto do paszczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 08.03.2013 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Zawsze liczyłam na to, że będzie słodki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 08.03.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 hihi - widzę że alkoholizacje się zakończyły i mocniejsze tematy się pojawiają oj nie ładnie kochani!! i jak zwykle od słowa do słowa od ziarenka do ziarenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 08.03.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Kendra, jesteś niemożliwa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.03.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 tu chyba jakiś klub zakamuflowany jest alkohole naleweczki, farby, bron, marycha, mak........ można się dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 08.03.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Jakie dołączyć? A kiedy to się wypisałaś z tego klubu? Działkę przekopała? Bo my tu tylko o robocie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 08.03.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 można - wpisowe - flacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 08.03.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Edycja: Dziennik pokładowy dostępny pod adresem odludzie.blogspot.com Edytowane 3 Grudnia 2014 przez carver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 08.03.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 No to fajnie - korzystamy z Twego pozwolenia Carver ! I wymieniamy wszelakie doświadczenia :rolleyes:u Ciebie ! Poli miałaś kiedyś dziennik , bardzo podobają mi się Twoje założenia budowlane !! Więc jeśli możesz - to proszę załóż go w formie tak jak tu u Carvera albo u Krokusi ! A my też będziemy spotykać się u Ciebie Carver! A wracając do nasionek i wyhodowania z nich drzewek i krzewów to ja sama jestem nieeezmiernie ciekawa co mi z nich wyrośnie ! Ale wszystko przed nami - jak w tym filmie ! Nawet na wyprzedaży książek kupiłam jeszcze koleją książkę o produkcji od nasionek drzew i krzewów ! Doświadczenie też jakieś tam mam - zobaczymy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 08.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 podziwiam i czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts