Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik pokładowy

carver

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja mam to:

http://allegro.pl/odstraszacz-myszy-szczurow-kun-gryzoni-czeski-i2735140653.html

kilka sztuk w kilku miejscach.

I - może to dziwne, ale - działa.

Byłam nieco zdesperowana (od etapu - ale o co chodzi? myszki sa takie miłe, zyjmy sobie razem w zgodzie... aż do etapu walenia kijem od szczotki w środku w nocy w ściany), bo z nimi żyć się nie da. Rozprute opakowania z tym i owym to raz, wszędzie czarne bobki to dwa ale wyżeranie ocieplenia ze ścian i bezczelne harce po nocy to:mad: :mad: TRZY.

Tylko od razu powiem - faktycznie trzeba czasu abo urządzenie zadziałało (jest opisane w instrukcji) bo one najpierw się denerwują a potem pakują (zwiekszone hałasy) i nastepnie wynosza. czasem pozostawiają potomstwo, które wynosi się z opóźnieniem.

I faktycznie najlepiej trzymac cały rok włączone (pobór prądu minimalny)., wtedy po prostu NIE LUBIĄ tego miejsca.

Dobrze, że do Ciebie przylazłam z samego rana. Od razu humor mi się poprawił. Nie żebym zaraz miała się śmiać z cudzego "nieszczęścia" he he. Ale...jakby tu powiedzieć, no, sam wiesz. Po prostu jesteś skazany na sukces. Przypomina mi się historia moich znajomych, którzy też mają szczęście do czworonogów: w domu mieli kotka. Jednego. Sąsiedzi postarali się, żeby mieli więcej - podrzucali im różne nieszczęścia. Na razie ich liczba zatrzymała się na 7 sztukach:) W domku letniskowym już pierwszego dnia przyplątał się pies. Został. Kolega nauczony doświadczeniem z ubiegłego roku, tego lata na działce wysiadał z samochodu bardzo ostrożnie, ale już po chwili przyszła sunia. On do niej: "Czy ja panią znam?" Nie zwróciła na to uwagi, łaziła za nim krok w krok. Normalnie zakochana para. Ubaw mieliśmy z nich po pachy. Sunia urody...radiowej. No i wiadomo co dalej. Są RAZEM. Nie jesteś więc odosobniony;)