Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik pokładowy

carver

Recommended Posts

Ten wredny typ z miętkim serduchem ma rację. Nie "dy rydy" pomóc wszystkim. Wydaje mi się, że Wasze psiny latem będą miały basen;) Bo jak już zrobisz kotarki, ładnie pościelisz, to co Ci szkodzi? Mówiąc serio, to masz wspaniałe pomysły. A myszy niech schodzą jak najprędzej. Nie cierpię! Nie mogę uwierzyć, że kiedyś, gdy jako dziecko spałam u babci, ich chrobotanie kompletnie mnie nie wzruszało. Teraz mam jakieś schizy, spierniczam jak najdalej. Walkę z nimi ceduję na silniejszych;)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piwniczkę też zauważyłam jak już ochłonęłam po pierwszym szoku:) Musiałam TO pokazać córce:) Nie nazwę tego budyneczku budą. I lokalizacja pierwsza klasa, pod piękną brzozą. Ściągam pomysł z rusztem w kominku- dodatkowy plus za estetykę. Edytowane przez polikarpia

U mojej kochanej babci na wisi podczas wakacji, będąc dzieckiem małym ale z ogromną wyobraźnią, chowałam się w takiej piwniczce przed rodzicami. Wierzyłam, że mama nigdy tam nie wejdzie - bo ciemno, zimno i pająki, a ja tak bardzo nie chciałam do domu do miasta wracać, że zamkniętymi oczami maszerowałam do połowy piwnicy byle dalej od drzwi. Edytowane przez Bhm

Piwniczka z zewnątrz nie wygląda zbyt ciekawie. Wewnątrz też szary beton i odbite szalunki z desek. Cała jest wylana z betonu, z łukowym sklepieniem.

Ponieważ izolacja przeciwwilgociowa na piwniczce dogorywa, postanowiliśmy ją w następnym sezonie odkopać i naprawić izolację. Potem popracujemy nad wejściem, żeby nie straszyło bunkrowym charakterem. Mam też zamiar postawić murki przyporowe, które zapobiegną obsuwaniu się ziemi przy wejściu. Teraz wszystko swobodnie zjeżdża blokując drzwi.

Wszystko następnie przykryjemy warstwą ziemi. Potem zapewne zasadzimy tam jakieś płożące krzaczory.

Oczywiście mile widziane pomysły, jak macie jakieś inspiracje, to proszę się nie krępować ;)

Na dobranoc fotki własnoręcznie wykonanych rzeźb i łobrazka.

Coby nie było, że tylko obróbką szlachetnej płyty OSB się zajmuję- troszkę lipy ;)

http://i1.fmix.pl/fmi1388/09de86330001f2dc50a26180

http://i2.fmix.pl/fmi1143/7dec659000140c7350a26187

http://i3.fmix.pl/fmi985/27bd744d00131ddb50a2618e

Człowiek renesansu, dom wyremontuje, bude dla psa zrobi i jeszcze porzeźbi:)

I do tego skromny. Miło posłuchać i popatrzeć. Pięknie, że nie marnujesz swoich talentów - ja zaczynam, ale skończyć mi czasem trudno; choć malowanie to kompletnie nie moja bajka. No, ale...muszą też być odbiorcy sztuki, nie tylko twórcy, nieprawdaż?:) A koledzy "zazdraszczają":) Na pewno.

Bhm troszkę jak Alicja w krainie czarów :)

Mimo dosyć chropawego wykończenia ta nasza piwniczka coś w sobie ma. Najchętniej dobudowałbym do niej jeszcze kolejne komory. Gdzieś w każdym z nas siedzi dziecko, które chciałoby otworzyć kolejne tajemnicze drzwi,ukryte za kotarą z pajęczyny :)

wimech dzięki, to miły komplement. Koledzy w pracy mówią - człowiek orkiestra, a kiedyś usłyszałem, że jestem jak koło gospodyń wiejskich- nie mając nic do kobitek haftujących ludowe wzorki, było to raczej uszczypliwe ;)

Lubię być samowystarczalny, choć zdaję sobie sprawę z tego, że się nie da i do tego w każdej kwestii, w większym lub mniejszym stopniu jestem dyletantem.

Z kołem gospodyń to jest tak: śpiewa, tańczy, recytuje, daje d... i gotuje.:)

Więc Tobie jeszcze trochę brakuje.

Jeżeli kogoś niechcący uraziłem to z góry PRZEPRASZAM.