Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aneczko,

Przyszłam po poradę, bo wiem, że u Ciebie będzie deska trójwarstwowa na podłogówce.

Czy miałaś w tym miejscu, gdzie będzie deska trójwarstwowa pętle ogrzewania położone gęściej niż tam gdzie gres?

Ale przygoda z tymi panelami. Ja miałam na początku w planach zupełnie inne niż obecnie. Ciemniejsze i bardziej wpadające w szarość. Niestety kiedy zabrałam próbnik do mieszkania od razu je odrzuciłam. Wyglądały całkiem inaczej niż w sklepie. Eh, niełatwa sprawa z tymi kolorami ;)

Dziękuję Aniu :hug:

Cieszę się, że udało się z panelami. Jedna deska jak widać nie wystarcza :(.

Ależ musi być u Ciebie już fajnieeee :D

OOO MAMUSIU...dlaczego ja dopiero trafiłam na Twój wątek?!? :) cudny dom!

Witam serdecznie i o zgodę pytam...zadomowiłabym się :)

Zaglądam do Madzi..budujemy tę samą Adelę i postanowiłam pooglądąć domki osob, które jej się wpisują...i to był strzał w 10!!

N a razie tylko "przeleciałam" przez wątek..ale obiecuję,że nadrobię i przeczytam od deski do deski:)

bo podoba mi się, podoba mi się bardzo... Twoje wnętrza super!

to, co lubię najbardziej..i na innych forach negują drewnopodobne płytki..ale ja nie rozumiem dlaczego:P i Twoja łazienka jest boska!!

może zaprojektujesz mi też??! hihi :) ja też chcę taką śliczną.... no i kuchnia rewelacja! zmiany super, już nie mogędoczekać się realizacji...bo przyjemnie patrzeć na takie ładne wnętrza...ps. sami robicie wizualki? matko, skąd wy to wiecie..gdzie co pasuje, ajie wymiary..jak dać dekor a jak nie?! wow..ja to mam putkę w głowie, jeśli chodzi o urządzanie wnętrz..ale wywęszę zawsze takie śliczności, jak wasze:) GRATULACJE!!!

będę stałym gościem wątku ;] o ile mogę oczywiście : ;]

pozdrawiam

Cześć Dziewczyny. Bardzo mi miło, że zaglądacie.

Witaj Aniewa, takie ciepłe powitanie, że aż się milej na sercu robi :) Oczywiście zaglądaj jak najczęściej, każda Wasza pomoc się teraz, na tej końcówce przyda.

Mam ostatnio bardzo trudny okres. Pożegnałam dwa dni temu bliską mi osobę związaną również z firmą, w której pracuję. Przyznam, że nie mogę się pozbierać po tej śmierci przede wszystkim psychicznie, ale również i zawodowo :( Pracy teraz podwójnie i potrwa masę czasu zanim się zorientuję w przepisach i ogarnę nowe obowiązki...

Wykańczanie nas też nie oszczędza i nie wiem już czy śmiać się czy płakać, bo nieustannie coś się dzieje. Nie ma takiego dnia, żeby coś nie poszło inaczej niż planowaliśmy :(

Z rzeczy najbardziej bieżących: mamy zniszczony cały ten nowiutki taras... Nawet nie zdążyłam Wam zdjęć zrobić. Przyczyna? Prosta: stolarze cięli na nim dębowe drewno na nasze schody, trociny i pył drzewny lądowały na białych płytach... przyszedł deszcz i.... uwolnił naturalny barwnik znajdujący się w pozostałościach po cięciu. Na środku tarasu powstała ogromna brunatna plama... 72 płyty do wymiany :(

W ubiegłym tygodniu reklamowałam kabinę do dolnej łazienki, więc jest niezamontowana. Dzisiaj dostałam telefon, że wszystko z nią ok, tylko moi "spece" sobie nie przeczytali instrukcji. Faktycznie - jest wzmianka nt. montażu tego elementu.... Ręce opadają.

Dolna łazienka wyglądała tak i byłam pewna, że nic z niej dobrego nie wyjdzie. Że będzie ciasna, ciemna i przytłaczająca... Zwłaszcza, że jeszcze ją pomniejszyliśmy przeciągając zabudowę Geberita na ścianę prysznicową (Geberit w stosunku do tego, co jest na zdjęciu przerobiliśmy, wkuwając częściowo pod okno. Częściowo - bo to ściana zewnętrzna i niespecjalnie gruba...)

CIMG2320.JPG

IMG_4929.JPG

Nie wiem jak się to stało, ale mam wrażenie, że pomieszczenie się cudownie "rozciągnęło" ;) I to nie tylko wizualnie.

Łazienka obecnie:

IMG_5607.JPG

IMG_5575.JPG

Deszczownię przerzuciliśmy na prostopadłą ścianę. Rozeta wyszła idealnie równo z płytką (zostawiłam, o ile pamiętacie, wysokość na pełną bez cięcia - jest wyżej niż sięgnie kabina, ale w sam raz starcza na "ogarnięcie" deszczowni).

IMG_5576.JPG

I coś, do czego będę musiała się przyzwyczaić... Wielokrotne odbicie i złudzenie większej ilości luster. Nie jestem przekonana, że mi się to podoba... Na pewno dają złudzenie większego pomieszczenia, ale też trochę się robi chaos - nie uważacie? Nie wiem czy się czepiam czy nie... Gdybym mogła pomyśleć raz jeszcze, to chyba nie dawałabym już lustra na ten mały kawałek... Chyba ;) (mężowi się podoba i już oczywiście znalazł korzyści dla tych odbić z wielu stron ;))

IMG_5604.JPG

IMG_5570.JPG

I widok z wc (łazienka tak mała, że musiałam robić zdjęcie zza okna ;)

IMG_5586.JPG

Na tym zdjęciu widać najlepiej jak tam jest teraz jasno. Przy okazji mam dylemat ze ścianą, o którą się opieram:

IMG_5600.JPG

IMG_5589.JPG

Drogie Panie ta ściana ma mieć akcent dekoracyjny i planuję zawiesić na niej fotografie (tematyka spa lub akt) w ciemnych drewnianych ramach pod kolor okien, lub w białych ramach i....nie wiem czy dać tam:

1. jedną większą ramkę i pod spodem reling na ręczniki?

2. jedną prostokątną podłużną, obok dwie mniejsze jedna nad drugą (całość na planie kwadratu) i pod spodem reling na ręczniki?

3. nie dawać relingu, w zamian dać trzy kwadratowe średniej wielkości ramki (pierwsza z nich zaczynałaby się na równo z białą płytką spod prysznica)?

Jakieś inne pomysły?

Wywaliłam jednak dwa kinkiety, zostawiłam jeden. Myślę, że to była dobra decyzja.

Dawno u ciebie nie byłam, a tu na powitanie taaaaakie zdjęcia!

Aniu przepięknie!!!! Ta biała sciana to kafle??? Jakie? jaki rozmiar?

A lustra... no coż... czepiasz sie :p

Idę czytac dalej :)

Lustra super mnie sie podoba taki efekt,nic bym nie zmieniała :).Łazienka cudna :D.Chciałam zapytac o ta mozaike - bardzo ładna dookoła lustra jaka nazwa,firma,gdzie kupiona?

Aniu, zacznę od słów współczucia ... Trzymaj się

Jak załatwiłaś sprawę z tarasem? Starałaś się coś wyegzekwować? Czy dałaś spokój? Tacy fachowcy powinni mieć wykupione polisy na podobne wypadki. Trudno było przewidzieć taki efekt, ale to dla Was kolejne, niepotrzebne wydatki :(.

Co do łazienki, to wyszła pięknie. Jest fantastycznie jasna i elegancka.

Nawet nie próbuję odpowiedzieć na pytania o ramki..., bo... ważniejsze od ramek jest to co się w nich znajdzie. Wtedy łatwiej doradzić. Masz jakiś konkretny obraz / foto już na myśli? Myślisz o tryptyku czy też odrębnych obrazkach?

Dzięki Ewcia... Takie życie, ale zawsze trudno się pogodzić ze stratą :(

Chyba zaczynam się przekonywać do tych luster, ale łatwo nie jest ;) Dziwnie tak widzieć siebie z trzech stron, chociaż... to się przyda przed imprezą np. :)

Lea dziękuję. Mozaika to Dune Gamma. Jest bardzo ładna, postaram się zrobić dla Ciebie zdjęcie z bliska. Ona ma białe kosteczki matowe, a szare w połysku - bardzo fajny efekt.

Znalazłam takie jej zdjęcie w necie:

http://www.frigogroup.nazwa.pl/max/lazienki/lazienki_produkty/dune_gamma2.jpg

Szociku te białe kafle to "hiszpańskie" made in China ;) Opakowanie profesjonalne hiszpańskie w każdym bądź razie. Jedyne białe matowe w tm formacie (musiały być matowe ze względu na mozaikę, która ma białe kosteczki właśnie matowe). Mają równiuteńko 30x60 cm i ani mniej ani więcej (kalibracja idealna). Niestety niedostępne już. Producent zmienił wymiary i odcień. Wiem, bo tak się składa, że płytek brakło (jak zwykle u nas COŚ) i jechałam po nie do Krakowa modląc się, by było parę sztuk. Miałam szczęście i znalazło się 16 sztuk ze starej dostawy - tej naszej. Płytki z nowej, niby te same, to zupełnie inna bajka.

Ewcia taras mają naprawić panowie, którzy go popsuli. Umówiliśmy się, że albo to jakoś doczyszczą albo pokryją wymianę zafarbowanych płytek.

Myślę o zdjęciach raczej, nie o obrazkach. Ogólnie jestem fanką fotografii.

Miałyby być powiązane tematycznie - to pewne.

Ty to masz naprawdę szczęście Aniu :).

16 płytek!

Cieszę się, że Panowie się poczuwają do ratowania tarasu :).

Czyli niedługo zobaczymy schody :)

Aniu na wstępie :hug:

Dzieje się u Was że hej http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif

Co do łazienki tak na szybko i na pierwszą myśl wybrałabym 2, ale tak jak pisze szocik upewnij się w paincie, czy rysując na kartce co Ci się bardziej podoba :yes:.

Mnie się podoba pomysł z relingiem na ręczniki, fajnie nawiąże do kinkietu

Kurde z tymi panelami, okropna sprawa :sick:, aż się boję moje zamawiać - u mnie to prawie wszystko od A do Z przychodzi w innym kolorze :sick:

Pokaż ich zdjęcia, i tych 'miodowych " i tych nowych :)

Aniu urządzanie i budowanie to pot,krew i łzy że tak podniośle Churchilem zabrzmię, ale za to jakie efekty!!! :yes::lol2:

Łazienka super, subtelna, mozaika - kapitalna. Faktycznie, w tym małym pomieszczeniu można teraz swobodnie odetchnąć :D

Trzymaj się i nie poddawaj :D

Ale ściema!! Wybiła ścianę i zrobiła sobie wielką łazienkę i nam ściemnia, że to niby to samo pomieszczenie co na wcześniejszych zdjęciach ;)

Aniu super jest! Na wizualce widziałam że będzie super ale nie spodziewałam się że aż tak! W sumie jedno małe okno ale dzięki płtykom i lustrom (NIE RUSZAĆ!) zrobiło się super jasne, eleganckie, przestronne wnętrze.

A ściana jest w jakim kolorze? Tzn to nad płytkami? Szara? Pytam bop mam tak badziewnie ustawione kolory monitora że przekłamuje.

I tak jak radzą dziewczyny zrób zdjęcie a potem się pobaw nawet w paincie i zobaczysz co najlepsze.

Co do ramek to zrób zdjęcie tej sciany lepsze i pokombinuj w paintcie - albo dawaj to my pokombinujemy :p

Kochana jakby się dało, to oczywiście zrobiłabym lepsze zdjęcie :) Niestety wymiary łazienki na to nie pozwalają. Jedyne zdjęcie, jakie mogę zrobić, gdzie ściana będzie wolna, to takie od strony prysznica. Ale i tak będzie mnie widać :/

Czyli niedługo zobaczymy schody :)

No nie tak niedługo, bo ze schodami... "są schody" (już norma u nas). Uparłam się na te dywanowe, a z nimi masa roboty. Muszą być precyzyjnie dopasowane tak, żeby nie było nawet minimalnej nierówności (bo nie byłoby jej przy tym modelu schodów jak zamaskować). Były zatem cięte na miejscu i na miejscy bejcowane, ale... wychodzą jakieś dziwne zacieki, więc poprawiają i poprawiają i poprawiają... Wszyscy już mamy dość.

Kurde z tymi panelami, okropna sprawa :sick:, aż się boję moje zamawiać - u mnie to prawie wszystko od A do Z przychodzi w innym kolorze :sick:

Pokaż ich zdjęcia, i tych 'miodowych " i tych nowych :)

Tu proszę bardzo "miodowe"... A i tak wyglądają świetnie, bo była ponura pogoda. One najgorzej wyglądają w słońcu, bo v-fuga ma kolor pomarańczy...

IMG_5634.JPG

Są strasznie zakurzone, ale i tak widać "wielobarwność" i jakieś szare "przecierki", chociaż najważniejszej pomarańczowej fugi nie widać...

To pokój Madzi. Uparła się na zieleń, tatuś ją poparł i tyle miałam do gadania w sprawie szarości w pokoju dziecka... a taki miałam piękny plan... Miała mieć gołąbkowe ściany, białe mebelki i dodatki w czerwono-białą krateczkę... Zasłonki, dekoracje w tym

http://planetadziecka.pl/environment/cache/images/300_0_productGfx_a8dea04a54b2ff6c1f93215705dd9356.jpg stylu... Zamiast owieczek serduszka np. jedno w biało-czerwoną krateczkę, drugie całe szare, trzecie w szaro białą krateczkę, albo w białe kropeczki np... Eh...

I takie różności:

http://www.prototyp.pl/uploads/item_photos/item_470xN.68f53c4f9d.png

Na Westwingu były ostatnio właśnie różne tego typu miękkie dekoracje w dokładnie tych kolorach, o których piszę... Szkoda.

Teraz niestety musi być, jak jest. Jak dojdą białe mebelki i dodatki w kolorach biały+żółty+różowy, to jakoś to zniosę... chyba ;) Zaleta jest taka, że przynajmniej będzie miała ten pokoik "od zaraz", bo wszystkie dodatki do tej zieleni mam już teraz. Z szarością, bielą i czerwienią pewnie potrwałoby to znacznie dłużej.

Tu "miodowe" w garderobie:

IMG_5626.JPG

Wymiana już ustalona na 25 lipca.

A tu te właściwe "śnieżne" w naszej sypialni:

IMG_5630.JPG

Aniu dzięki serdeczne za fotke z bliska:).A czy nie pogniewasz sie jak bym sobie sprawiła taką mozaike w łazience :cool:

Oczywiście, że się nie pogniewam. Bierz tę mozaikę, bo jest naprawdę ładna. Tak delikatna, że prawie jej nie ma, a jednak robi miły dla oka efekt.

Aniu urządzanie i budowanie to pot,krew i łzy że tak podniośle Churchilem zabrzmię, ale za to jakie efekty!!! :yes::lol2:

Łazienka super, subtelna, mozaika - kapitalna. Faktycznie, w tym małym pomieszczeniu można teraz swobodnie odetchnąć :D

Trzymaj się i nie poddawaj :D

Dziękuję Ci bardzo :*

Ale ściema!! Wybiła ścianę i zrobiła sobie wielką łazienkę i nam ściemnia, że to niby to samo pomieszczenie co na wcześniejszych zdjęciach ;)

Aniu super jest! Na wizualce widziałam że będzie super ale nie spodziewałam się że aż tak! W sumie jedno małe okno ale dzięki płtykom i lustrom (NIE RUSZAĆ!) zrobiło się super jasne, eleganckie, przestronne wnętrze.

A ściana jest w jakim kolorze? Tzn to nad płytkami? Szara? Pytam bop mam tak badziewnie ustawione kolory monitora że przekłamuje.

I tak jak radzą dziewczyny zrób zdjęcie a potem się pobaw nawet w paincie i zobaczysz co najlepsze.

Nie chciałam się przyznać, że wywaliłam tę ścianę ;) Ale poważnie mówiąc - tam się naprawdę dziwnie dużo miejsca zrobiło. Myślę, że to dzięki lustrom, ale również pozioma półka pod prysznicem (ta przeciągnięta poziomem z obudowy wc) robi swoje. To widać już na drugim od góry zdjęciu - tuż po zamontowaniu płyt g-k.

Ściana jest oczywiście w kolorze szarym :)