rutinowa żona 08.05.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Admete, mamy nie przekonywać. Zrobić, a potem zwalić na fachowca,ze zapomniał zrobić inaczej I ze za drogo wyszłyby przeróbki:D Ania, też czekam na zdjecia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 10.05.2012 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Wczorajsze zadania budowlane wykonane? na jaki rodzaj farby do łazienki się decydujesz? Zadania budowlane wykonane w części. Farba jest. Wzięliśmy białą Fluggera. Aniu a możesz coś więcej na ten temat napisać To zależy od kinkietu? Czy mogę wybrać każdy czy trzeba na coś zwracać uwagę - i kto jest odpowiedzialny za zamontowanie takiego kinkietu na szkle? szklarz? Bo dziś rozmawiałam z moim Marcinem i on nigdy czegoś takiego nie robił - a ja bym chciała w łązience na dole tak zamontować kinkieciki Aniu przyszłam jeszcze do Ciebie w sprawie lustra za umywalkami - i jak je w końcu dajesz ?od blatu? Jakich mam użyć argumentów rozmawiając z moją mamą żeby ją przekonać że tak wcale nie jest tak nie praktycznie? I co tam słychać na froncie? Jakieś foteczki ???::popcorn: Za montowanie chyba odpowiedzialni są ludzie od białego montażu (mąż lub ekipa ), ale myślę, że to też kwestia umowy. Jeśli chodzi o kinkiet. Ten Tallin (i parę innych z Astro Lighting) ma swój adapter, ale dowiedziałam się w jednym z salonów z oświetleniem, że tak można zamontować podobno każdą. Trzeba tylko dać dłuższą śrubę i podkładkę silikonową. Lustro u siebie daję od blatu. Moja mama też tak ma. Trochę się chlapie, ale wielkiej tragedii nie ma Na pytanie czy Jej to nie przeszkadza za bardzo, odparła "oj tam jak się nachlapie przetrzesz ściereczką i już". W drugiej łazience mama ma wyżej niż poziom blatu i czyści oba lustra z jednakową częstotliwością. To mnie przekonuje U siebie w mieszkaniu mam obecnie jakieś 5-8 cm nad umywalką i widzę, że nie byłoby żadnej różnicy niż gdyby było zaraz przy umywalce, bo i tak schlapane jest zawsze znacznie wyżej --> robota małżonka http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Ja umiem nie chlapać Prawdę mówiąc, gdybym chciała mieć niezachlapane lustro, musiałabym je dać naprawdę wysoko nad umywalką, a po 1 tak mi się nie podoba, po 2 ja mam wzrost krasnoludka i widziałabym wtedy niewiele Na froncie: płytki na dole gotowe (teraz wzięłabym inne...), na balkonach też (teraz wzięłabym te same ). Dzisiaj chyba pomalują górną łazienkę i zaczną się bawić z dolną. Zdjęć brak, bo zapominam aparatu stale i wciąż A... zapomniałabym: szykuje mi się wybieranie koloru mebli do kuchni. Pomożecie? Już mi Pesteczka pozmieniała troszkę, a ja nadal nie wiem... PS. Pisałam już jak bardzo żałuję, że nie mogę mieć mojego wymarzonego projektu?... Eh... Trzeba znaleźć jakieś pozytywy... I to szybko. Dobrze, że chociaż górna łazienka podoba mi się niezmiennie i chyba z każdym kolejnym wejściem doń bardziej Pozdrowienia ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 10.05.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 I jeszcze coś: od dłuższego czasu łazi mi po głowie jeden pomysł na rozwiązanie problemu ciemnej stolarki okiennej i zamiłowania do białych listew Pomysłem się nie dzieliłam dotąd, bo nigdy czegoś takiego nie widziałam wcześniej aż do ubiegłego tygodnia... Chodzi mianowicie o.... ciemne drzwi na białych ościeżnicach. Pełne. Jeśli ktoś ogląda "Przepis na życie" (fajny serial swoją drogą ), to może takie zestawienie zobaczyć w nowym mieszkaniu Beatki i Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.05.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 ania-Wpadlam z rewizyta:wiggle: Bardzo przyjemnie czyta sie Twoje poczynania a lazienke to bedziesz miala:jawdrop::jawdrop:-prysznic jest odjazdowy.wogole cala lazienka a te gabaryty-ZAZDROSZCZE!!! Co do ciemnych drzwi i bialych futryn i listew przypodlogowych znam temat bardzo dobrze!!!!I potwierdzam ze wygladaj slicznie!!!!! Pozdrawiam i podgladam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 13.05.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Aniu, jak malowanie? Bardzo ciekawie brzmią ciemne drzwi w białych ościeżnicach Nie widzialam nigdy czegoś takiego, a google odmawia mi pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.05.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Cześć Aniu dowiedziałam się w jednym z salonów z oświetleniem, że tak można zamontować podobno każdą. Trzeba tylko dać dłuższą śrubę i podkładkę silikonową. no widzisz a u mnie w salonie nie wiedzą na ten temat zbyt wiele oglądałam katalog Astro - i tego Talina chyba wezmę do górnej - ale jego przymocuję nad lustro Ale na dole chciałam klasyczne kinkiety przymocować na lustro - i widzę że będę miała z tym problem Co do lustra i jego montowania - mnie przekonałaś (zamówiłam w takim razie ciut za dużo płytek A co dokładnie masz na myśli z projektem? chodzi o kuchnię? Nie zapomnij aparaciku - pokaż nam koniecznie jak postępuję prace - to najciekawsza część wykończeniówki . Pomysł z ciemnymi futrynami i ciemnymi drzwiami - ciekawy - sama jestem bardzo ciekawa takiego zestawienia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 15.05.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.05.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ania, to gdzie zdjęcia ciemnych drzwi i białych opasek?Okrutnie jestem ciekawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.05.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Jak tam Aneczko? Pochwal się postępami Dołączam do ciekawskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 18.05.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Przepraszam Was Dziewczyny za dłuższą nieobecność -przede wszystkim w Waszych wątkach. Miałam gorący okres ostatnio i na budowie i w pracy i w domu. Wszystko naraz. Nie wiem jak ogarnę nowe wieści u Was, ale bardzo się postaram A u mnie w zasadzie niewiele się posunęło do przodu, bo w ubiegłym tygodniu byłam w delegacji, a moi panowie na budowie mieli wtedy wolne. Na pewno zmieniło się o obecność płytek na dole: I to zdjęcie najwierniej oddaje kolor tego gresu. I wyszło jak chciałam. Płytki się kończą równo z oknem, pełna przy drewnie i fuga idealnie równo w świetle drzwi od wiatrołapu Balkonów nie obfotografowałam, ale z tym już poczekam do montażu balustrad - w czwartek. A tymczasem wybieramy podłogę na górę. Drogą eliminacji zostały wyłonione dwie: jasna chłodna i ciemniejsza ciepła. Zalety jasnej: - świetnie współgra z ciemną stolarką okien, drzwi i schodów - ładnie komponuje się z szarościami - podoba się głównie mnie - jasna = jaśniej w pomieszczeniach i mniej sprzątania Wady: - w słońcu niemal biała - poza bielonym dębem, brzozą i wenge pasuje do niej niewiele kolorów drewna - raczej zimna; wnętrze robi się trochę za chłodne, co przeszkadza głównie mężowi (ja też od tego chciałam troszkę uciec, ale nie za daleko ) Zalety ciemniejszej: - pięknie nawiązuje kolorem i odcieniem do podłogi w łazience, co ładnie "zepnie" te pomieszczenia - fajnie gra z szarościami - podoba się mężowi - ma ciepły odcień - idealnie przełamuje szarość Wady: - gorzej (wg mnie) komponuje się z ciemną stolarką okien, drzwi i schodów - dość ciemna = ciemniej w pomieszczeniach - mam wrażenie, że dość klasyczna jednak I fotki w rożnych konfiguracjach: Jasna ze "schodami": Ciemna ze "schodami" Jasna w zestawieniu z szarościami: Ciemna w zestawieniu z szarościami i przy okazji z kolorem podłogi w górnej łazience: Jasna vs ciemna: I w pełnym słońcu (pierwsza i druga od lewej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.05.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Aniu, Płytki wyszły doskonale! Są podobne do moich, więc już się cieszę jeśli osiągnę podobny efekt . Co do koloru podłogi, to mnie się podoba ta ciemniejsza, choć obie są piękne. Na zdjęciach ciemniejsza ładniej komponuje się we wszystkich konfiguracjach. Nie sprawia wrażenie "za ciemnej". A co to w ogóle za deseczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 19.05.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Ewciu te deseczki to panele Całkiem wiernie naśladują drewno przyznam Jedyne, które nam się podobały w sumie. PS. Ty masz dużo ładniejsze szare płytki, więc u Ciebie będzie o wiele lepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 19.05.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Aniu, popieram to co napisała Ewa. Obydwa kolory paneli są super, ale wybrałabym te ciemniejsze A jakie to panele? Bo tez się będę musiała za chwilę za to wziąć i dobrać coś do tych moich orzechowych okien Płytki też prześliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 19.05.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 I ja oddam swoj głos na ciemniejszy panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Hmm, jestem osamotniona, bo ja bym wybrała jaśniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 20.05.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ewciu to jest Classen Discovery. Ten ciemniejszy to dąb miodowy, a jaśniejszy dąb śnieżny. Tu jeszcze zdjęcia jak się panele prezentują poskładane do kupy:) Ja się skłaniam raz ku jednym raz ku drugim miodowa: śnieżna: Jak widać śnieżny piękny, ale zimny - jak śnieg Wypożyczyliśmy wczoraj jednolamelową deskę Baltic Wood. Kolor jesion mocca. Przyznam, że wygląda pięknie, ale jak z użytkowaniem? Pojęcia nie mam. Czy ma ktoś doświadczenia z tą firmą, a jeszcze lepiej: z tą podłogą? Naczytałam się różnych komentarzy i nie jestem teraz pewna czy brać czy nie. Zrobię zdjęcia w domu - przy płytkach. http://s1.myfloor.pl/static/galleries/1170/4ce1488b89f8d.jpg Właśnie sobie uświadomiłam, że 20 m2 podłogi na dole będzie nas kosztowało ponad dwukrotnie więcej niż 80 m2 podłogi na górze http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 20.05.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Wiedzialam,ze te jasne sa mi znane:D Bardzo długo chciałam je do siebie. Ale one mają 10 mm, a mąż sie upiera ze na podłogówkę da 8 mm i ani mm więcej:rolleyes: Potem w oko wpadł mi jesion kanadyjski i o tym zapomniałam;) Niestety jesion też ma 10mm Ciekawa jestem zdjeć z tym jesionem mocca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 20.05.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witam Serdecznie zapowiada się fajny domek łazieneczka superowa ja oddaje głos na jasną deską - sliczna jest na ciemnej będziesz wiecznie widziała kurzątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.05.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Na tych zdjęciach złożonych po kilka paneli te jaśniejsze wyglądają pięknie . Może to kwestia padania światła, albo przekłamania monitora, ale ta ciemniejsza wpada u mnie w róż (?) Tak to jest z cenami drewnianej podłogi , ale za to będzie niesamowity efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 20.05.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Nie nie, ona na pewno nie jest różowa Te pierwsze - moje zdjęcia pokazują trafniej jej kolor. Witam serdecznie Karolku. Miło mi, że zajrzałaś. Ciągle nie wiem którą z podłóg wybrać. Jaśniejsza sama w sobie podoba mi się chyba bardziej, ale z całością komponować się powinna lepiej ta ciemniejsza. O kurz się na niej nie boję, bo ona nie jest jakoś mocno ciemna. Z kurzem to ja będę miała "jazdę" na podłodze w salonie http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Rutinowa rozumiem, że Ty głosujesz za jaśniejszą (?) Mimo mojej łazienki? Ewcia, a Ty uważasz, że ciemniejsza czy zmieniasz zdanie? Zapomniałam napisać, że przyszły moje Talliny do łazienki górnej i są piękne Przy okazji mogę polecić internetowy sklep z oświetleniem (i wyposażeniem łazienek). Talliny kupiłam tam sporo taniej niż oferowała konkurencja, a właścicielka przemiła. Gdyby ktoś chciał - służę namiarami na priv. Kupiłam też świadectwo energetyczne za 99 zł. Niech żyje Grupon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts