julianna16 20.05.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ewcia, a Ty uważasz, że ciemniejsza czy zmieniasz zdanie? nie zmieniłam . Jasna jest piękna sama w sobie, ale ciemniejsza na tych pierwszych zdjęciach bardziej pasuje mi do całości tego co dzieje się w Twoim domku . Żałuję, że nie mogłam się dzisiaj wyrwać, ale w czerwcu obiecuję, że wybierzemy się na spacerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 20.05.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witaj Aniu wpadłam do Ciebie z rewizytąfajne to Twoje osiedle, domek ma całkiem ładną bryłę, a i ta dachówka czerwona wcale nie jest taka złamyślę, że jesteś zbyt krytyczna, mnie tam się podoba i tyle:yes:a za największy atut Twojego królestwa uważam całkiem sporą działkę, 10 arów to kawał ziemi,na prawdę trafione to osiedle.w moich rejonach niestety deweloperzy oszczędzają na każdym metrze i jak już znajdziesz jakąś ciekawą zabudowę to trawnika dają Ci tyle, że nawet stół jest ciężko wkomponować. dotąd nie spotkałam się z osiedlem, które miałoby tak duże działki jak Twoja, to zdecydowanie wielki plus.Jeśli pozwolisz będę Twoim stałym gościem, a czekać będę szczególnie niecierpliwie na urządzanie Twojego ogrodu. Zapewne już wiesz, że na tym punkcie mam totalną korbę.Aha i super masz łazienkępozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 20.05.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 ps. osobiście wybrałabym ciemniejszą wersję podłogi, ta jasna jest faktycznie zimnaa ja, podobnie jak Twój ślubny, lubię ciepłe pomieszczeniaa co Ty wybierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 20.05.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 (edytowane) Witaj Mariolu Ogród to my będziemy urządzać zapewne dopiero w przyszłym roku - wątpię, żebyśmy dali radę to wszystko naraz ogarnąć. No i na temat ogrodu, to ja jeszcze nic nie wiem, a nie zabieram się za coś, o czym nie mam pojęcia Przyjdzie czas, że się wyedukuję, podpytam i Ciebie i coś ładnego może powstanie. Na razie mam spory problem z firmami od kostki brukowej. Nie wiem czy oni mają nadmiar roboty czy jak (?) Już trzy firmy kompletnie mnie olewają... Działka faktycznie spora - większość na tym osiedlu jest taka duża o dziwo. Na razie jeszcze nie wiem czy to atut czy wręcz przeciwnie Na górę w chwili obecnej jestem skłonna wziąć tę miodową podłogę. Jakoś argument o wpasowaniu w całokształt jest mocnym argumentem. Nie planuję też nadmiaru kolorów. Będzie raczej szaro, może w chłodniejszym beżu, a może nawet wstępnie biało, więc ciepła podłoga wskazana raczej. Jutro Wam pokażę deskę do salonu. Dziś nie dam rady ściągnąć zdjęć.. Podoba mi się, ale mam wątpliwości parę - jak to ja Zobaczymy co Wy na to - jedyne cierpliwe I przypomniałam sobie, że mam jeszcze jeden pokój, w którym muszę dobrać podłogę, a ponieważ jest na dole - musi być ciemna. I już mam wstępny typ. Edytowane 20 Maja 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 20.05.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 z budowlańcami przeważnie jest problem, oprócz firmy, która budowała nam domek letni, nie pamiętam żadnej z którą nie byłoby jakiś problemów nie daj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 20.05.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 a troszkę już z firmami budowlanymi mieliśmy do czynieniawięc takie, które nie nawalają są na wagę złotamam tylko pewnego elektryka, za niego gwarantuję, poza tym to totolotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 20.05.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witam! Przepiękna łazienka! Naprawdę bardzo mi się podoba i zamierzam troszkę od Ciebie ściągnąć-niestety- czy ci się to podoba czy nie! Ps. podłogę ja bym brała tą ciemniejszą! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.05.2012 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) Aniu mnie się bardziej podoba ten jasny panel (ale ten ciemnijeszy też jest śliczny ) - sama miałabym zagwozdkę co wybrać - spróbuję zozbaczyć je na żywo - może są u mnie - bo faktycznie wyglądają jak lita decha Aniu ja poproszę o ten adres sklepu z oświetleniem - bo z moim mam już znieciekawe stosunki i podja mi ile zapłaciłaś za Talina i jaką wzięłaś długość??? Pozdrawiam ps zapomniałam pochwalić podłogi-------PIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKNA Edytowane 21 Maja 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 21.05.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Aniu podłoga piękna :yes: Co do górnej podłogi - ja bym wybrała ciemniejszą, dla mnie lepszy kontrast między schodami i szarymi płytkami, ale wiadomo że to zdjęcia - ty najlepiej wybierzesz "na żywo" I na pewno będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 21.05.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 mój głos na płytki ciemniejsze. nadal wydają się być jasne, a jednak docieplają szarości i udomawiają ciemne kolory. a łazienka jest bardzo fajna bezwzględnie zazdroszczę. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 21.05.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 siem wypowiem i ja obie deski śliczne ale jednak ta ciemniejsza (o dziwo jak na mnie) lepiej mi pasuje do Twoich wnętrz. Mimo, że sama Ci odradzałam ciemne podłogi to w tym zestawieniu ta miodowa wygląda lepiej- cieplej i tak przytulniej- a to przecież deska do części prywatnej. Bardzo ładnie Ci ułożyli te płytki- naprawdę super, wszystko równiutko i idealnie. Chyba ci Twoi fachowcy bardzo Cię nie lubią, że jesteś taka dokładna i muszą się napocić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 21.05.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam! Przepiękna łazienka! Naprawdę bardzo mi się podoba i zamierzam troszkę od Ciebie ściągnąć-niestety- czy ci się to podoba czy nie! Ps. podłogę ja bym brała tą ciemniejszą! Pozdrawiam Witam Cię serdecznie Dziękuję za zachwyty nad łazienką. Mam nadzieję, że po wykończeniu wciąż będzie się czym zachwycać Przyznam nieskromnie, że ją lubię. Ściągnąć mówisz... niech no się zastanowię Głos wzięty pod uwagę Aniu mnie się bardziej podoba ten jasny panel (ale ten ciemnijeszy też jest śliczny ) - sama miałabym zagwozdkę co wybrać - spróbuję zozbaczyć je na żywo - może są u mnie - bo faktycznie wyglądają jak lita decha Aniu ja poproszę o ten adres sklepu z oświetleniem - bo z moim mam już znieciekawe stosunki i podja mi ile zapłaciłaś za Talina i jaką wzięłaś długość??? ps zapomniałam pochwalić podłogi-------PIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘKNA Panele są niezłe i w dobrej cenie w dodatku, zatem polecam Mają co najmniej 5 różnych kolorów. Ta sama seria. Odnośnie oświetlenia napisałam Ci wiadomość na priv Aniu podłoga piękna :yes: Co do górnej podłogi - ja bym wybrała ciemniejszą, dla mnie lepszy kontrast między schodami i szarymi płytkami, ale wiadomo że to zdjęcia - ty najlepiej wybierzesz "na żywo" I na pewno będzie pięknie Głos na ciemniejszą zaliczony mój głos na płytki ciemniejsze. nadal wydają się być jasne, a jednak docieplają szarości i udomawiają ciemne kolory. a łazienka jest bardzo fajna bezwzględnie zazdroszczę. :D:D Ponownie ciemniejsze - coś w tym musi być Aantenko czy Ty masz gdzieś swój wątek? PS. Zapraszam na kąpiel w mojej łazience siem wypowiem i ja obie deski śliczne ale jednak ta ciemniejsza (o dziwo jak na mnie) lepiej mi pasuje do Twoich wnętrz. Mimo, że sama Ci odradzałam ciemne podłogi to w tym zestawieniu ta miodowa wygląda lepiej- cieplej i tak przytulniej- a to przecież deska do części prywatnej. Bardzo ładnie Ci ułożyli te płytki- naprawdę super, wszystko równiutko i idealnie. Chyba ci Twoi fachowcy bardzo Cię nie lubią, że jesteś taka dokładna i muszą się napocić Myślę jak i Ty, więc z dużym prawdopodobieństwem wezmę ten ciemniejszy panel. Co do fachowców... może tak być jak piszesz Tylko, że ja im zawsze bardzo miło mówię, że "ta fuga musi być w tym miejscu i nie dopuszczam możliwości, by było inaczej" Te na dole chcieli mi układać "na mijankę", bo łatwiej zgubić nierówności (a zaznaczam, że tam "nie było przekątnych" - krzywo w sensie), ale powiedziałam, że na mijankę się nie zgadzam i bez marudzenia położyli tak oto. Jestem prawie całkiem zadowolona Dwie musiał już po zafugowaniu kłaść jeszcze raz, bo cięcie nie przeszło kontroli jakości u inwestorki Kolejna rzecz do wybrania... Pamiętacie producenta, który mi dobierał podłogę na dół? Wklejałam Jego deseczki wcześniej. U niego mieliśmy brać podłogę, ale okazało się to niezłym wyzwaniem... Nie mogliśmy za nic w świecie dobrać koloru. W końcu pokazał mi dąb poddany obróbce chemicznej (tzw. wędzony) i to był TEN kolor... Problem w tym, że pokazał mi ten kolor na próbce podłogi szczotkowanej i olejowanej, a ja nie chcę ani szczotki (chyba, że odrobinę) ani tym bardziej oleju na ciemnej podłodze...Przysłał więc ostatnią próbkę (już piąta...) podłogi wędzonej lakierowanej. Odcień w sam raz, ale za ciemna... I tak w kółko... Jest OGROMNY problem z ciemnym drewnem na deskach warstwowych. Niczego nie mogłam znaleźć. Albo olejowane (ciemna olejowana podłoga wygląda jak brudna i zaniedbana), albo szczotkowane (paprochy wpadają natychmiast) albo celowo niszczone (Kahrs - wyglądała jakby komuś piła łańcuchowa z rąk wypadła...) albo w cenie ok 700 (tak SIEDEMSET) zł za metr Postanowiliśmy jeszcze raz obejść wszelkie salony z podłogami na Śląsku i trafiliśmy na to: Wybaczcie milion zdjęć tej samej podłogi, ale celowo robiłam z różnych miejsc by było widać odcienie. I teraz: czy ja jestem nienormalna czy ta podłoga wpada w pomarańczowy? Waham się obecnie nad tym czy brać tę (obawiam się, że gdy zjaśnieje - będzie zupełnie pomarańczowa...) czy tę od producenta (trochę w ciemno) w ciemniejszym i chłodniejszym kolorze? Nadaje się ta ze zdjęć czy nie, bo zwariuję (?) Do jutra muszę się zdecydować. Koniecznie. Jeszcze uratować mnie może tylko IlonaAgata, która chyba u siebie ma ciemny dąb wędzony... Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.05.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Aniu ja tam pomarańczu nie widzu . Ciemna jest, w niektórych ujęciach wręcz czarna. Nie jestem fanką takiego koloru, więc nic mądrego nie napiszę. Chyba uciekłabym od tego koloru i wolała już zrobić szarą podłogę podobną do gresu . Co do szczotkowania, to ja odwrotnie niż Ty . Skłaniam się właśnie ku szczotkowanym. Przekonała mnie opinia, że na takich mniej widać rysy (bo już są) i nie są takie delikatne. U siebie planuję nieco bardziej surowy klimat, więc szczotkowane deski lepiej będą do tego pasowały . U Ciebie będzie Francja elegancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.05.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Aniu, u mnie ani trochę pomarańczowa Piękna czekoladka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.05.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Aniu ja też nie widzę ani krzty pomarańczu Więc jeśli Ci się podoba i pasuje do gresu to bierz. W ciemno nie zamawiaj , to za duże ryzyko...sama wiesz jak potrafią się dechy różnić od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 21.05.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Właśnie sama nie wiem czy mi się podoba Ale no muszę tam dać ciemną. Szare drewno mi się nie podoba, jasne w tym miejscu odpada. Koncepcja zakładała, że tam będzie ciemne. Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 21.05.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Ja swojego watku nie mam, bo ja juz "po" urzadzaniu mieszkania. Moze jak juz zaczne ten dom kiedys budowac, to zaloze, ale do tego czasu to pewnie zadnej z Was na tym forum juz nie bedzie Podloga do salonu bynajmniej pomaranczem nie razi, ale ja tam widze ciemny i jasny cieply braz, wiec moze pod sloncem pomaranczowa poswiata powstawac. Co do urody tez sie nie wypowiem, bo ciemne podlogi nie znajduja miejsca w moim praktycznym poczuciu estetyki (profilaktycznie podobaja mi sie tylko jasne i to te latwo sprzatalne :D:D:D:D). Pokusze sie o stwierdzenie, ze beda wygladac elegancko. I apetycznie - jak czekolada mleczna z syropem czekoladowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 21.05.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 No i nie ma zwolenników ciemnych podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 22.05.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Aniu wróciłam do początku twojego dziennika i co widzę - jesteś wróżką - 29.12.2012 staniecie się właścicielami działki i domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 22.05.2012 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Pomyliłam lata odrobinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts