rutinowa żona 22.05.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Aniu, tak jak pisałam jestem za ciemną Mimo ze do siebie kiedys chciałam jasną Ostatnio mnie jednak naszło,ze chyba też będę szukała czegoś w kolorze jak ta twoja ciemniejsza. Chcąc wszystko robic na bialo- czarno-szaro (lub podobną neutralną kombinację) to taka jasna podłoga moglaby byc mdła. A dzięki cieplejszej podłodze zrobi się fajny klimat. Chcę osiągnąc klimat podobny do tego na zdjęciu: http://img69.imageshack.us/img69/5774/sdc13158jl.jpg No ale to wszystko zalezy od tego,czego Ty chcesz:) Bo ta jasna też mi się bardziej podoba Ciemna podloga na dół bardzo ładna, ale chyba trochę się przy niej nalatasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.05.2012 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Wczoraj miałam koszmarny dzień. Zawaliłam parę spraw po drodze i w dodatku nie zrealizowałam założonego planu nawet w 50% Jak wróciłam do domu i dziecko spać położyłam to sama padłam jak stałam... Jedyna rzecz, którą udało się wczoraj załatwić to zakup paneli na górę (wzięliśmy te cieplejsze). Drzwi nie zamówiłam, bo facet prosił o dokładne sprawdzenie jeszcze raz wszystkich wnęk. Podłogę na dół... już miałam kupić... już "lisek witał się z gąską" i nie kupiłam... Jak mi babka na wzorniku w katalogu pokazała jak moja piękna ciemna podłoga może zjaśnieć w ciągu roku (nie ton czy dwa... co najmniej 4 tony!), to mi się odechciało zakupu. Nie wiem jak w ogóle producent może robić podłogę, która nie wiadomo właściwie jak będzie docelowo wyglądać (?!) To niech sprzedają już tą wyblakłą - przynajmniej wiadomo co się kupuje i że wyblaknie cała a nie tylko ta część, która nie jest zakryta meblem. Wkurzyłam się niewiarygodnie. I jestem w kropce. Zostaje albo wenge (kasztanowy odcień w słońcu - niekoniecznie lubię), albo dąb wędzony (podobno każde wędzone drewno ma tę samą tendencję do jaśnienia, co "moja" ciemna decha jesionowa...), albo po prostu dobre panele albo... zmiana koloru podłogi (co jest niezgodne z moją dotychczasową koncepcją.) Ja sobie po prostu nie jestem w stanie wyobrazić innej niż ciemna podłogi przy tych szarych płytkach, ciemnych schodach, drzwiach, etc.... Żeby to szlag jasny trafił ;( Macie jakieś inne pomysły? Co zrobiłybyście z tym fantem? Zrobię Wam jeszcze zdjęcie z tą wenge. Nie jest zła, ale szczyt marzeń to także nie jest PS. Dzisiaj rano zaczęli panowie montaż balustrad. Mam nadzieję, że przynajmniej tego nie spieprzą i będzie chociaż jedna rzecz w tym dniu, która poprawi mi humor... A tu stop klatka z serialu i te ciemne drzwi z białą ościeżnicą, które nie dają mi spać po nocach, bo też nie wiem czy brać pełne (bardzo ciemno będzie na górze i w wiatrołapie) czy nie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.05.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Aniu wszystko obejrzałambyłabyś szalona gdybyś się zdecydowała na tą bardzo ciemną. ABSOLUTNIE NIE! jestem zdecydowanie za miodową. będzie cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.05.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Aniu jak nie jesteś tych dech pewna - to nie bierz!!!!!! - po położeniu na pewno same z siebie się nie dopasują. Musisz jeszcze szukać........nie ma rady. Trzymam kciuki za balustrady. I głowa do góry Odważne te ciemne drzwi z białą ościeżnicą -ale tu nie pomogę - musisz sama dobrze to czuć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.05.2012 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Na dole też miodowa? Na górę już jest kupiona miodowa. Na dół... cholera nie wiem. Ale może faktycznie kupić po prostu normalny dąb, albo coś bielonego wpadającego w szary (?)Ale ja już miałam wizję tych białych listew przypodłogowych na ciemnej podłodze... NIENAWIDZĘ podejmować takich wyborów. Mąż nie pomoże, bo po tym jak zrezygnowałam wczoraj z zamówienia tej ciemnej jesionowej deski chciał mnie zabić i oznajmił, że w sprawie podłogi on ze mną więcej nie rozmawia http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Dziękuję Ci Efilo za wypowiedź. Dzisiaj popatrzę za czymś jaśniejszym. Nie wyobrażałam sobie niczego innego niż ciemne, ale może faktycznie... (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.05.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A może to tak miało być? Żebyś trzeźwym okiem spojrzała na inne kolory? Podejdź do tego spokojnie, zapomnij że chciałaś ciemne, pomyśl że dobierasz wszystko od nowa i nie odrzucaj od razu jaśniejszych kolorów...może się uda...wierzę że tak I czekam na Twoje wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.05.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Na dole też miodowa? Na górę już jest kupiona miodowa. ja tylko a propos tego. to chyba lepiej że pomieszczenia do siebie nawiązują, prawda? piszesz tak jakby był przymus robienia każdego pokoju jako innej bajki. jak wybralas ja do innych pomieszczeń to tylko jej zaleta a nie wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.05.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 ja tylko a propos tego. to chyba lepiej że pomieszczenia do siebie nawiązują, prawda? piszesz tak jakby był przymus robienia każdego pokoju jako innej bajki. jak wybralas ja do innych pomieszczeń to tylko jej zaleta a nie wada. Broń Boże Wręcz przeciwnie. Nie lubię każdego pokoju w innym kolorze, chociaż trzy (cztery?) różne kolory podłóg u Ciebie mnie bynajmniej nie rażą. Plan miałam taki, by góra domu jako odrębny "temat" była w jednym kolorze podłogi, a dół w drugim (wszystkie pomieszczenia). Teraz jednak sobie myślę..., że gdyby dać na dół deskę w kolorze podobnym (nie ten sam, bo na górze mam panele) do tego, który jest na górze, to mimo ciemnej stolarki okiennej i drzwiowej oraz ciemnych schodów wnętrze ma szansę wyglądać nieźle. Mogłabym też pójść na dole w stronę koloru tego jaśniejszego panela i położyć deskę dębową bieloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.05.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ania mój dom ma ponad 300 m2 i mam w nim tylko JEDEN rodzaj kafli i dwie różne drewniane podłogi - bielony jesion i czarny dąb. Przy czym zestawienia kafli z jesionem nie można nazwać kontrastowym bo praktycznie sie zlewa (na zdjeciach tego nie widać - nie wiem czemu ale podłogi na fotkach są znacznie bardziej pstrokate niż w rzeczywistości) dąb bielony jest siwy. ja bym ociepliła te szarości. takie zestawienie wygląda naprawdę pięknie. widziałam już w kilku domach i efekt zawsze był bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.05.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Efekt jest zapewne doskonały, tylko jak się to ma do ciemnych drzwi, okien, schodów etc... Może i dobrze. Ja zawsze miałam problem z wyobrażeniem sobie wnętrz (poza łazienką, w której od początku wiedziałam co chcę, jak chcę i gdzie chcę i ona właśnie jest z ciepłym drewnem). Na górę wybrałam ciepłe "drewno", zatem może faktycznie powinnam pójść tym tropem już wszędzie i słuchać rad doświadczonych i uzdolnionych Koleżanek Co do Twoich (moich ulubionych zresztą) wnętrz byłam pewna, że z drewnianych podłóg masz na dole w salonie jakąś jasną, ale inną niż u Kruszki, u Młodego jeszcze inną i kolejną tę ciemną. Nie mam pojęcia dlaczego tak wygląda (pewnie kwestia światła) - ale mimo tego, że byłam pewna, iż masz te 4 podłogi, całość uważam stale i wciąż za genialną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.05.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 nie Aniu to tylko kwestia fotek. zarówno u młodego jak i u kruszki i w bawialni i w salonie jest finishparkiet jesion bielony tylko ciemna jest inna. Ale znowuż ona jest w całej części 'naszej prywatnej' i wydziela tą strefę zaczynającą się w naszym gabinecie na antresoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 24.05.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Popieram efilio - miodowa będzie idealna! Witam się u Ciebie Aniu, podoba mi sie klimat wnętrz jaki tworzysz. Szara podloga piękna i pięknie połozona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.05.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Aniu Wiem, że Ci namieszałyśmy (normalnie czuję się winna), ale póki jeszcze można to burza mózgów wskazana . Nawet jeśli ostatecznie zdecydujesz się na ciemną podłogę . Mam nadzieję, że Mąż nie zabroni Ci zaglądać na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.05.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) nie Aniu tylko ciemna jest inna. Ale znowuż ona jest w całej części 'naszej prywatnej' i wydziela tą strefę zaczynającą się w naszym gabinecie na antresoli Czyli tak, jak miało być u mnie tylko na odwrót No, ale Ty masz jasne drzwi. Ja ciemne :/ Popieram efilio - miodowa będzie idealna! Nawet mimo ciemnych drzwi o okien? - wciąż o tym przypominam Witam Cię gorąco u siebie. Bardzo mi miło Aniu Wiem, że Ci namieszałyśmy (normalnie czuję się winna), ale póki jeszcze można to burza mózgów wskazana . Nawet jeśli ostatecznie zdecydujesz się na ciemną podłogę . Mam nadzieję, że Mąż nie zabroni Ci zaglądać na FM Ewciu Kochana, ależ ja się bardzo, bardzo cieszę, że podpowiadacie, doradzacie, etc. Przecież po to właśnie pytam i po to założyłam wątek. I nie czuj się winna mojej "zmianie frontu", bo uwierz mi, gdybym znalazła idealny odcień ciemnej i była pewna, że całość mi "zagra" wstawiłabym po prostu zdjęcia z realizacji Bardzo, bardzo gorąco Wam wszystkim dziękuję! Kochane jesteście, że Wam się chce dodać trzy grosze od siebie. A tak wygląda moja "brand new" balustrada Jeden z elementów, których byłam pewna akurat, więc przedstawiam rezultat. Miała być prosta, "bezobsługowa" i miała też zmienić nieco tę moją klasyczną nielubianą bryłę. Myślę, że zadanie spełnia Mogę z czystym sumieniem polecić ekipę. Terminowi, słowni i przy okazji znacznie tańsi niż konkurencja w moim mieście. Jechali do mnie... ze Zgierza (250 km ode mnie) Ciut daleko, ale jak widać opłaciło się obu stronom Nad tarasem: Od frontu: I jeszcze "od środka": Przy okazji dodam, że jestem zachwycona płytkami na balkonach. Nie dość, że udało się dobrać idealny odcień do elewacji, to jeszcze NIC na nich nie widać PS. Dzwoniłam w sprawie podłogi do tego pana, który mi wcześniej ciemne deski przygotowywał w próbkach. Na moją wieść o poszukiwaniu tym razem jasnej podłogi, uśmiechnął się do słuchawki i rzekł "żaden problem" Edytowane 24 Maja 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 24.05.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Piękne balustradki!! Takie prosto - eleganckie. Prawie jak biżuteria APART. A co do podlogi..... to mój mąż JUŻ ze mna nie rozmawia na każde słowo "podłoga" dostaje gęsiej skórki! Powiedział że mam mu dać spokój i kupić to co chcę...tyle że ja długo nie wiedziałam CZEGO CHCEM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.05.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Super wyszły balustrady! Płytki też pięknie się prezentują. Co to za płytki? A Pan od podłogi - po prostu profesjonalista . Z takim to chce się współpracować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 24.05.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Balustrady elegancjkie - nie ma co Czekam na nowe propozycje podlogowe. I moge was dziewczyny pocieszyc, ze u mnie podloga to element, przez ktory opoznil sie remont calego mieszkania. szukalismy i szukalismy. i wiedzielismy, ze bedzie albo dab albo jesion. i co z tego. ale w koncu znalezlismy. i moja mama ostatnio stwierdzila ze ta podloga to najladniejsza rzecz w naszym mieszkaniu akurat w przpadku podlogi nie ma co isc na polsrodki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.05.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Aantenka pokazuj tę swoją podłogę KONIECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 24.05.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Eee.. nie ma co pokazywac.... Nie mam zreszta zdjec. I podejrzewam a nawet jestem przeswiadczona, ze to nie styl do Twoich wnetrz (jak sie myle, to zrobie specjalnie dla Ciebie zdjeica i przesle Ci na priv ) Tutaj link do zdjecia z netu, dosc dobrze oddaje wzorzystosc podlogi, odcien wiadomo zalezy od slonca. Oczywiscie brakuke efektu skali ale wiadono o co chodzi. Mnie sie podoba i co najwaznieszje pasuje do calosci mieszkania http://www.barwydrewna.pl/wp-content/gallery/realizacje-podlog-montaze/thumbs/thumbs_finishdeska-jesion-exclusive-ciemny-lakier-2.jpg http://www.barwydrewna.pl/realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 24.05.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) Poza tym jak jesion do Ciebie, to ja ju\z bym szla wielkoformatowo taki Baltic Wood Classic http://www.barwydrewna.pl/wp-content/gallery/realizacje-podlog-montaze/thumbs/thumbs_baltic-wood-jesion-classic-lakier-2009.jpg (na stronie podlinkowanej w poprzednim poscie mozna zobaczyc wieksze fotki) Edytowane 24 Maja 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts