AniaS79 24.05.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Faktycznie piękna i faktycznie nie do mnie Jeśli wezmę jednak jasną podłogę to, ze względu na te ciemne dodatki wokół, podłoga nie będzie mogła "grać pierwszego planu". Tak zróżnicowana kolorystycznie i z tak mocnym usłojeniem odpada wg mnie. Postawiłabym raczej na jednolamelową, w klasie premium (bez sęków) i chyba z fazami. Coś takiego: http://www.dompodlog.pl/product_picture/full_size/640097f3ee7044316e3d97ba9af58ee8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.05.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Jednolamelowe są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.05.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Jednolamelowe są super Potwierdzam . Tylko mam wątpliwości co do Barlinka. Jeśli o nich myślisz, to poczytaj opinie. Ja po nich zrezygnowałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.05.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ten dąb który wkleiłaś jest zupełnie jasny - przynajmniej na moim monitorze Ja jak myślałam o podłodze jaśniejszej do Ciebie, to mi się dopuszczalna - w domyśle przez Ciebie - jasność gdzieś na jasnym orzechu/karmelowym bambusie zatrzymała :D JA osobiscie nie mam natomiast zbyt duzej wyobazni kolorystycznej, zeby sie rwac do komponowania u Ciebie ciemnej stolarki okiennej z jakąkolwiek jasna podloga. Zreszta inspiracji obrazkowych tez w tym temacie nie za duzo.... Moze pestka wesprze mizerną wyobraźnię swoimi kompozycjami. A ja będę kibicować i głosować Na razie to mi się absolutnie kompozycje kolorystyczne w Twojej łazience podobają i podłoga na górze, więc jeśli do podobnego zgdania dojdziesz na dole, to nie będzie źle. Jakbys jeszcze nie widziala, to wrzucam ciemne okna podloga jasniejsza zdjecie http://cdn15.urzadzamy.smcloud.net/t/experts/thumbnails/questions/roz_i_stylowe_wnetrze_600x0_rozmiar-niestandardowy_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.05.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Potwierdzam . Tylko mam wątpliwości co do Barlinka. Jeśli o nich myślisz, to poczytaj opinie. Ja po nich zrezygnowałam . Ewcia to zdjęcie poglądowe tylko Jeśli jasna to raczej od tego producenta, o którym pisałam. Dzisiaj znów mam mętlik, bo małżonek przemówił http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif i zasiał wątpliwość odnośnie tych ciemnych drzwi, okien itepe do jasnej podłogi... I znów nie wiem co dalej, bo docelowo ja chciałam meble na tej ciemnej podłodze wymienić na białe, kuchnię zrobić w ciemnym brązie (szafki na dole) + biel i dać białe listwy przypodłogowe. Miało to wg mnie sens. Dzięki kochanej Pesteczce mogę Wam zaprezentować jak mniej więcej planowałam: Tak (na ścianie z okapem widziałąbym grafit zamiast czerwieni, reszta ścian albo biel albo leciutki beż w chłodnym odcieniu), lacobel szary, w kolorze blatu - nie biały. albo tak: Blat na półwyspie będzie również na boku szafki (takie "L" - noga) i prawdopodobnie tylko na półwyspie będzie wyższy/grubszy niż na pozostałej części mebli (o ok 6 cm). Nie mam niestety tej wizualki, ale wyglądało to bardzo dobrze. Nie będzie żadnych szklanych półek, bo na tej ciemnej płycie po prawej będzie docelowo tv, a tymczasowo mój ulubiony kuchenny cytat zawiśnie Ten blat z boku szafki ma wyglądać mniej więcej tak (tylko grubszy - chyba 10 cm) Wybaczcie to "dzieło", ale robiłam sama, więc szarość na ścianie ma kompletnie inny odciń niż ta na meblach I poglądowo: na lewo kuchnia (półwysep równo z tymi dwoma słupami i na ich szerokość. Między belkami nad blatem jest oświetlenie (a raczej będzie ), po prawej jadalnia. Za dużo miejsca do manewru nie ma :/ I na wprost. Chciałam wcześniej szare fronty w połysku, pod kolor gresu (kilka tonów jaśniejsze). Teraz jednak myślę, że biel będzie lepsza... Prawdopodobnie Nie mogę odżałować wycofania poprzedniego i cudnego projektu... ;( No, ale trudno. Funkcjonalność ma tu pierwszeństwo. Po przedstawieniu mojej wizji kuchni... Czy zwolenniczki jasnej, ciepłej podłogi wciąż uważają, że będzie pasowała? To bardzo ważne pytanie. Edytowane 25 Maja 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Projekt kuchni jak juz dawno wczesniej pisalam b. fajny A co do podlogi, to ja sie nie wypowiadam. aczkolwiek meza to troche trzeba sluchac. W koncu to on z Toba bedzie mieszkal w tym domu a nie my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Aniu przyszłąm z wątku Julianny Ewy, pisałąś u niej o szybie do prysznica robiłas wycenę ? gdzie będziesz zamawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.05.2012 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Aniu przyszłąm z wątku Julianny Ewy, pisałąś u niej o szybie do prysznica robiłas wycenę ? gdzie będziesz zamawiać? Basiu robiłam wycenę. Facet policzył 1400 zł, ale ja zamawiam oryginał. Ze względu na gwarancję i na to, że nie ufam temu szklarzowi Witam serdecznie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 25.05.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ale zamieszanie z tą podłogą ja niestety nie wiem co doradzić. Też mam ciemne okna, chce ciemne drzwi i ciekawa jestem na jakiej podłodze w końcu stanie. Kuchnia zapowiada się slicznie. I chyba ciut bardziej podoba mi się jak szafka wisząca jest jednolita, czyli ta druga wersja. Ale tylko ciut bardziej od wersji pierwszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.05.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ale zamieszanie z tą podłogą ja niestety nie wiem co doradzić. No i bądź człowieku mądry Do tej pory byłam pewna, że przy takim zestawieniu tylko ciemna... I po tym jak zasugerowano podłogę jasną, postanowiłam pokazać te kuchenne plany i dowiedzieć się od Koleżanek z wnętrzarskim zacięciem czy wciąż stoją twardo przy wersji z jasną podłogą I chyba ciut bardziej podoba mi się jak szafka wisząca jest jednolita, czyli ta druga wersja. Ale tylko ciut bardziej od wersji pierwszej No to kolejne zdjęcie, bo ważny jest widok z każdej strony. Widok kuchni od schodów (kolorem się sugerować nie należy - to z wersji pierwotnej, gdy kuchnia miała być w beżach ): Lepiej z tym ciemnym na tle jasnej ściany czy całość biała/czy tam szara ? PS. Jakby kto widział gdzieś takie reflektorki niewielkie, kierunkowe (ze "zginanym kolanem"), jak na wizualce, to proszę dać znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 25.05.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Aniu, też jestem ciekawa co Ci doradzą dziewczyny:D A masz wersję z widokiem na biale szafki? Bo ja cielep, bez zobaczenia nie określę co mi się bardziej podoba:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.05.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Nie mam niestety, będę błagać o to Pestkę, na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 25.05.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mnie sie wydaje,ze cala biala będzie lżejsza. Ale wersja biało- brązowa też jest fajna Wiem, wiem, moje opinie są wybitnie pomocne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.05.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja tam lubię jasne, chłodne podłogi Pomogłam? bo małżonek przemówił http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif I dlatego się cieszę, że mój rzadko przemawia Ale jak już coś powie, to ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.05.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Mnie osobiście lepiej pasowałyby białe szafki na górze. Jasna podłoga - jak najbardziej pasuje i będzie śliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.05.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jeszcze uratować mnie może tylko IlonaAgata, która chyba u siebie ma ciemny dąb wędzony... Chyba Witam Aniu, odpisałam na priv, ale widzę, że to już raczej musztarda po obiedzie U mnie jest dąb tuscany - podłoga szczotkowana właśnie i jeśli chodzi o podłogę ciemną, tylko szczotkowana nadaje się na dużą powierzchnię - na gładkiej strasznie zbiera się kurz, na szczotkowanej jakoś mniej (mam porównanie ze schodami i mieszkaniem, które wynajmowałam w czasie studiów ). Dlatego - jeśli nie chcesz szczotkowanej - z czysto praktycznego powodu wybierz jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Wypowiem się w sprawie kuchni ,dla mnie wersja z szafkami wiszącymi po prawej w wersji całej białej.Jesli chodzi o podłogi to ja też jestem zwolenniczką tego samego drewna w pomieszczeniach, a jak nie wiesz jaki kolor, to idź do TTW tam gdzie sprzedają deski Kahrsa weź sobie ich katalog-gruby i przejrzyj go .Może tak dojdziesz do ładu co chcesz.Aniu ja jestem z takich niezdecydowanych jak Ty ,też nie wiem co chcę,a to dlatego ,że mi się podoba i to i to.Ja nie mogę patrzeć na moje okna ,ale je przemaluję.Za drzwiami ciemnymi nie przepadam , podłoga i drzwi ciemne byłoby ciężkawo,ponuro,to że okna masz ciemne nie oznacza,że musisz pozostałą stolarkę robić taką samą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.05.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Aniu, Gapię się i gapię i nie wiem co napisać, bo rozumiem Twój zamiar spójności kolorystycznej i sam w sobie jest jak najbardziej ok. Nasze wątpliwości dotyczą raczej praktyczności takiej ciemnej podłogi i indywidualnych preferencji kolorystycznych. Jeśli Tobie taka właśnie podłoga bardzo się podoba to żadnej z naszych opinii nie powinnaś brać pod uwagę . Wiem, że to zwariowany pomysł, ale można pójść śladem zamiarów Basi74 i... przemalować okna od środka na biało. Basia ma co prawda okna drewniane, ale podobno PCV też można malować - zajrzyj TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.05.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) Aniu, Gapię się i gapię i nie wiem co napisać, bo rozumiem Twój zamiar spójności kolorystycznej i sam w sobie jest jak najbardziej ok. Nasze wątpliwości dotyczą raczej praktyczności takiej ciemnej podłogi i indywidualnych preferencji kolorystycznych. Jeśli Tobie taka właśnie podłoga bardzo się podoba to żadnej z naszych opinii nie powinnaś brać pod uwagę . Wiem, że to zwariowany pomysł, ale można pójść śladem zamiarów Basi74 i... przemalować okna od środka na biało. Basia ma co prawda okna drewniane, ale podobno PCV też można malować - zajrzyj TUTAJ plastikowe to bałabym się malować,aczkolwiek gdyby ktoś miał z tym doświadcenie to dobrze byłoby dowiedzieć się o efekt. tak na szybko wklejam zdjęcie ciemne okna i jasna reszta http://cdn27.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/ca/19/98/ca1998c1e9ca51c9_620x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Edytowane 26 Maja 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.05.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) W wyszukiwarce znajdziesz nieco realizacji łączących ciemne okna i jaśniejsze podłogi. Ja pisząc swój komentarz odnośnie kolorystyki wspomniałam, że szukałabym czegoś nawiązującego do gresu. Wiem Aniu, że wspominałaś o tym, że szara podłoga niekoniecznie jest w obszarze Twoich zainteresowań, ale skoro już kombinujemy, to można spokojnie przemyśleć różne opcje . Tutaj niewiele widać podłogi, ale jest mniej więcej to o co mi chodziło. Postawiłabym też na jasne meble, a całość ociepliła dodatkami. http://media.opendoor.pl/images/articles/2011-09-01/960x720/crop_zd_1.jpg Źródło Edytowane 26 Maja 2012 przez julianna16 źródło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts