Drop_Inn 20.07.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 O matko, ale Ci panowie zafundowali schody Tnij po wypłacie koniecznie. Próbka moim zdaniem bardzo dobrze pasuje Niby ciemniejsza, ale wśród wielu podłogowych odcieni przebija chyba też bardzo zbliżony do fornirowego. Takie połączenie jest ciekawsze - nieoczywiste, a jednak spójne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.07.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Aniu nie wiem co napisać, bo jestem zaskoczona jak fachowiec może sobie na coś podobnego pozwolić . Wierzę, że schody będą poprawione i pochwalisz się nimi z radością. Co do próbki, to podstawowe pytanie jest takie, czy ona sama podoba się Tobie (jako taka)? Jeśli tak, to zakończyłabym poszukiwania ideału i zleciła zrobienie mebelków. Będą ładnie współgrały, bo jeśli dobrze pamiętam będą po dwóch stronach łazienki, a podłoga, nawet jeśli odrobinkę inna będzie je podkreślać . Daj znać czy usunąć te inspiracje zielonych pokoików . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 22.07.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witaj jesli ci sie przyda moja informacja, to dorzucę wlasne doświadczenia z malowaniem frontow meblowych z MDF-u oklejanego. Malowałam jakies 5 lat temu duze szafy - same fronty w sypialni. kolor jasniutki turkus. Najpierw matowiłam, ale nie jakoś bardzo mocno, potem oczywiście pył odkurzyłam i umyłam. malowałam farba akrylową do drewna i metalu duluxa - kolor z mieszalnika, ale to nie ma większego znaczenia czy dorabiany czy gotowy kolor. Malowałam wałeczkiem gabkowym. nie pamiętam tylko czy 2 czy 3 warstwy - na pewno nie więcej, ale to widać po jakosci krycia - w trakcie. potem jeszcze lakierowałam raz lakierem matowym akrylowym. Po tych 5 latach własciwie nigdzie nie ma odprysków czy innych uszkodzeń powłoki. Jedynie przy rancie szuflady - który był plastikowy delikatnie się farba pościerała - miejscowo - jest to łatwe do poprawienia. Teraz będe znowu robiła lifting tych szaf - doklejajac listewki, malujac boki. Uważam, ze to świetna alternatywa kiedy nie ma kasy na nowe porządne meble. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 22.07.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Venus, Lea, Ivy17, Szociku, Drop_Inn, Ewciu i Kamilciu dziękuję Wam za wizytę Ivy17 płytki w dolnej łazience to: * podłoga -> gres, a dokładnie Grespania Bella Casa Atacama; kolor Gris, wymiar 60x60 (a w rzeczywistości 59,7 x 59,7) * ściana -> nie pamiętam niestety nazwy (mogę spróbować znaleźć opakowanie), ale to jakaś "hiszpańska" ceramika produkowana w Chinach. Biała matowa (to nie jest śnieżna biel), kupowana w krakowskim Max-Flizie. Wymiar równo 30x60 * mozaika to Dune Gamma Kamilciu dzięki Ci serdeczne za informacje w sprawie malowania mebli http://emotikona.pl/emotikony/pic/50przytula.gif No same widzicie, że było za co zabić panów od schodów http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Dzisiaj byłam, zeszlifowane jak należy. Teraz malują od nowa warstwami. Nie będą idealne, ale niedoróbek zostało niewiele. Tym razem już tylko te, które sami widzimy i o których wiemy. Utargowaliśmy 2,5 tysiąca. Rozmawiałam o tej lampce między słupami i sprawa jest o tyle trudna, że tam nie bardzo jest jak przeciągnąć przewód. Jest za krótki, żeby wystarczyło, a nie ma miejsca, do chowania kostki. Piotrek się upiera, żeby to światło tam zostało... I może nawet ma rację. Oświetlenie blatu, to ważna sprawa jednak... Przypomnieliśmy sobie, że to światła kierunkowe i jak zmieniliśmy kierunek "na blat", to przestało dawać po oczach... No i chyba kurczę zostawimy jednak... Może się przyzwyczaję. Teraz wieczorem to daje przyjemne światło zarówno od strony salonu jak i od strony jadalni, a przy okazji dobrze oświetli końcówkę i bok blatu. Trudniej mi na to będzie patrzeć za dnia, ale pewnie po roku nie będę już o tym pamiętać... Chyba... Tak wygląda światło o zmierzchu: Oświetlenie przyszłego blatu spomiędzy belek: Oświetlenie wraz z tym między słupami: I same słupy (trochę prześwietlone, w rzeczywistości świeci znacznie dyskretniej): I bonus Mamy oświetlenie elewacji! I tu przy okazji widać trochę kostki przed wejściem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.07.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Cześć Aniu , mam nadzieję że doczytałam o wszystkim Lampka podoba mi się taka jaka jest (ale wiesz że ja lubię kolorowo ) Moim zdaniem może być żółto różowo i zielono i będzie ładnie, dobierzesz tylko odpowiednią ilość dodatków tak żeby nie przesadzić i właścicielka będzie zadowolona Fornir wydaje mi się w porządku , na jednym zdjęciu jest idealnie dopasowany, a na innym jest ciemniejszy ale w tej samej kolorystyce więc jak najbardziej pasuje Schody , dobrze że panowie wzieli się do roboty, co oni sobie w ogóle myśleli Zr światłem między nogami słupów wierzę że jakoś dasz sobie radę, bo mnie nic póki co nie przychodzi do głowy. Ale jedno spostrzeżenie - jak świeci nie ma efektu o którym pisałaś że Ci się nie podoba , są po prostu tylko dwa słupy Aniu wyczytałam u Venuski że narzekasz że nikt Śląska nie odwiedza - ja jadę z familią w piątek Jadę na małe spotkanko (tylko my dwie) do forumowejMirelki ale jakbyś blisko mieszkała, to kto wie może uda nam się spotkać???? aaaaaaaaaaaaaaa i jeszcze wózeczek - dla mnie BOMBA, ja muszę poczekać na wnuczki, wtedy się wyżyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.07.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Aniu, Domek na zewnątrz z kolczykami (światełkami) wygląda cudnie . Jeśli Piotrowi zależy na tym świetle między... słupami , to już się nie męcz i nie kombinuj . W czasie mieszkania ocenisz czy będziesz z niego korzystać czy nie. Usunąć lampę można zawsze. Gorzej gdy chce się dodać nową. I jeszcze raz podkreślę - pomysł na dostawienie słupa SUPER! Kurcze wyjeżdżać mi się nawet nie chce w tym roku . Gdyby nie Julianna, to na pewno zostalibyśmy w domu. Jeszcze jak czytam, że szykują się miłe spotkania, to tym bardziej mi żal . Ściskam tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 23.07.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Aniu Wasz domek z zewnątrz, w delikatnym świetle prezentuje się CUDNIE :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.07.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) A Witam drogie Panie Admete a ja bardzo chętnie powiem Ci, ale to druga Zainteresowana musiałaby potwierdzić, bo mi tak głupio się wciskać Ewcia ja za to z kolei bardzo chciałabym gdzieś jechać, ale niestety w tym roku musimy sobie darować. Coś za coś. Madziu z tym "cudnie" to przesadziłaś chyba, ale faktycznie jakoś może zyskał odrobinę I dolna łazienka z kabiną już. Wydaje mi się, że wysokość płytek pod prysznicem nie razi, a tego się obawiałam Pozostało kupić reling na ręczniki, może jakiś haczyk i dozownik mydła. Dozownik płynu pod prysznic już stoi. Wprawne oko go dojrzy Pięknie się zlewa z płytkami i o to właśnie chodzi Potem rama do obrazka (ale chyba kupię dopiero po zamontowaniu drzwi) i folia na okno. Folię właściwie powinnam zamawiać już. A no i baterię też koniecznie! Będzie chyba ta: http://image.ceneo.pl/data/products/15316588/f-omnires-y-y1210.jpg do tej baterii prysznicowej: I jeszcze klik-klak do umywalki. Ten na zdjęciu - kwadratowy - oczywiście do górnej łazienki przeznaczony. Chłopakom się ciut pomyliło, bo kto by tam zauważył, że górna łazienka kanciasta (wraz ze wszystkim odpływami: w brodziku, wannie, umywalkach i bidecie), a dolna owalna Edytowane 23 Lipca 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 23.07.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A Witam drogie Panie Admete a ja bardzo chętnie powiem Ci, ale to druga Zainteresowana musiałaby potwierdzić, bo mi tak głupio się wciskać Ewcia ja za to z kolei bardzo chciałabym gdzieś jechać, ale niestety w tym roku musimy sobie darować. Coś za coś. Madziu z tym "cudnie" to przesadziłaś chyba, ale faktycznie jakoś może zyskał odrobinę I dolna łazienka z kabiną już. Wydaje mi się, że wysokość płytek pod prysznicem nie razi, a tego się obawiałam Pozostało kupić reling na ręczniki, może jakiś haczyk i dozownik mydła. Dozownik płynu pod prysznic już stoi. Wprawne oko go dojrzy Pięknie się zlewa z płytkami i o to właśnie chodzi Potem rama do obrazka (ale chyba kupię dopiero po zamontowaniu drzwi) i folia na okno. Folię właściwie powinnam zamawiać już. A no i baterię też koniecznie! Będzie chyba ta: http://image.ceneo.pl/data/products/15316588/f-omnires-y-y1210.jpg I jeszcze klik-klak do umywalki. Ten na zdjęciu - kwadratowy - oczywiście do górnej łazienki przeznaczony. Chłopakom się ciut pomyliło, bo kto by tam zauważył, że górna łazienka kanciasta (wraz ze wszystkim odpływami: w brodziku, wannie, umywalkach i bidecie), a dolna owalna Twoja malutka łazienka po raz kolejny mnie zachwyca - prostota i elegancja, dużo światła...A płytki w kabinie - według mnie doskonale dobrałaś ich "zasięg" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.07.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Aniu dokonałaś cudu w tej małej łazience Wieczorkiem skrobnę privka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 23.07.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Łazieneczka taaaka jaśniutka,bardzo ładna .Aniu moge Cię zapytac o kolor i nazwe farby elewacyjnej(to krem czy szarośc) i nazwe tych kinkietów na zewnątrz?są śliczniutkie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.07.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Admete będę czekać Lea farba elewacyjna jest z palety Stomix (nr 372-1 mury i 374-1 bonia), kolor to wg mnie beż, wg Piotrka szarość. Właściwie to kolor "zaprawy murarskiej" Jeśli czystej szarości nie ma w pobliżu, to można powiedzieć, że to szary. Ale w porównaniu do np. płytek łazienkowych to zdecydowanie beż. Jak kto chce, tak kolor określa po prostu Dla jednych ciepły szary dla innych beżowy - tak czy inaczej to jeden z naszych najlepszych wyborów. Nic, ale to NIC na nim nie widać. U sąsiadów już zacieki spod parapetów a u nas jak malowane wczoraj. Lampy to Eglo RIGA (te z "blendą") i Eglo ASCOLI (na balkonach) o ile dobrze kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 23.07.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dzieki Aniu za wyczerpującą odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.07.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 I jeszcze klik-klak do umywalki. Ten na zdjęciu - kwadratowy - oczywiście do górnej łazienki przeznaczony. Chłopakom się ciut pomyliło, bo kto by tam zauważył, że górna łazienka kanciasta (wraz ze wszystkim odpływami: w brodziku, wannie, umywalkach i bidecie), a dolna owalna Iiii tam, taki szczególik A łazienka mnie nieodmiennie zachwyca! I nawet mój błędnik lepiej reaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 23.07.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 O jakie sprytne masz to oświetlenie międzybelkowe. Subtelne, oryginalne, pomysłowe... naprawdę czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Oswietlenie w kuchni - super. Pomysł na 2 słupy - rewelacja.Lazienka - boooooska! Więcej chcę! Pragne wprost! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Aaaaa, zapytac zapomniałam - co to za baterie pod prysznicem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.07.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A witam wieczorową porą I gęba mi się uśmiecha Dziś mam dobry humor po wizycie w domu. Schody wreszcie są piękne Szkoda tylko, że trzeba było wywołać taki huragan, żeby to osiągnąć... Dopóki grzecznie i miło prosiłam o poprawki, słyszałam tylko, że "nie da się"... Teraz wszystko nagle się dało. Mimo, że schody były już lakierowane. Eh... Szociku nie wiem o którą baterię pytasz, więc napiszę o obu: na dole mam Omnires Sys21, na górze Tres Cuadro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Suuuuuper!!!! Swietne wieści na dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.07.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ta jasna łazienka z mozaiką to jedna z moich ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts