channel8 25.07.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Aniu, łazienka - naprawdę świetna! Światełko mi osobiście się podoba. Bardzo fajnie oświetla słupy, blat, pomieszczenie nabiera takiego fajnego klimatu. Myślę, że za jakiś czas "polubisz" swoją lampkę Lampki na elewacji wyglądają świetnie. Schody - cieszę się że "fachofcy" je poprawili - na pierwszych zdjęciach wyglądało to nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.07.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Aniu...serdeczności imieninkowe zostawiam http://img546.imageshack.us/img546/9296/kwiatekm.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.07.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Dziękuję, dziękuję i wszystkim kochanym forumowym ANIOM ode mnie STO LAT! A w domu wczoraj pojawiły się już wszędzie, gdzie miały być, te właściwe panele. Jeśli ktoś ze Śląska - mogę polecić. Firma z Czeladzi. Ceny mają dobre, są słowni i kładą to błyskawicznie! W 2 godziny skończyli trzy spore pokoje. I mam też zamontowaną ściankę w górnej łazience. Teraz trzeba tylko wypróbować czy będę latała ze ścierą po każdej kąpieli czy też nie Oczywiście łazienka teraz jakby mniejsza http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Liczę na to, że lustro zrobi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 26.07.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Aniu, to i zostawiam buziaki imieninowe i rozsiadam się wygodnie w oczekiwaniu na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.07.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Aniu ja też spieszę z zyczeniami i wlasnorecznie udzierganymi kwiatami Wszystkiego naj, naj, naj!!! http://images35.fotosik.pl/1546/c2871f584de6818e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 26.07.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 I ode mnie też: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 26.07.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Aniu, wszystkiego najlepszego!!!!! Dawaj jakieś zdjęcia swojego prześlicznego domku! Ja się nie dziwie, ze dla Venus Twoja łazienka jest jedną z ładniejszych! Jest cudna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.07.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Dziękuję serdecznie i za życzenia i za miłe słowa odnośnie wnętrz. Jesteśmy wciąż tak daleeeko do końca i tego jak wyobrażam sobie efekt finalny, że naprawdę wydaje mi się, że wstawianie zdjęć obecnego stanu jest bez sensu, bo niewiele się zmieniło No, ale ścianka jest, a nie było, więc pokażę. Przyszła o 3 cm węższa niż powinna, ale to pewnie i tak nie będzie miało znaczenia. Teraz nie mogę się doczekać, żeby sprawdzić jak bardzo mokro będzie w łazience po skorzystaniu z prysznica http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Panele nowe w garderobie wyglądają tak: Na dole tak: A u Madzi tak (nawet ta zieleń przy nich nie przeszkadza mi już tak bardzo ): A przy okazji wyszło na jaw, że panele pasują idealnie do okien dachowych I to mi się podoba Szare ściany w zestawieniu z szarymi płytkami wyglądają tak: Sprzęt ma przyjechać w poniedziałek, a tymczasem ja myślę i myślę o tym jakie dać listwy przypodłogowe... I podłogę w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.07.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Aniu, z zamykającymi się oczami przynoszę imieninowe życzenia słodkiego życia w pieknym domku! http://media1.kawaiifoods.com/2011/12/Shoe-cookies.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 27.07.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 No co ty chyba żartujesz :cool:to co ja mam powiedziec.Wstawiaj zdjecia Aniu jak najczesciej,bardzo podoba mi sie Twoj domek i twoje wnetrza:DPanele śliczne,pokoik corci również,szare sciany-dla mnie bomba. Ja tez mam dylemat jakie dawac listwy przypodłogowe czy drewniane czy plastiowe.W tym temacie nie pomoge niestety. Prysznic wyszedł ci cudowny.Kiedy pierwsza kapiel? To i ja życzę Wszystkiego najlepszego na te wczorajsze imieninki A jaki kupujesz sprzet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.07.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Aniu nie gadaj że masz daleko do końca , co ja mam powiedzieć U Ciebie czuć już że przeprowadzka tuż tuż Prysznic świetny Zostawiam spóźnione, ale szczere ŻYCZENIA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SZYBKIEJ PRZEPROWADZKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.07.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Dziękuję jeszcze raz A przeprowadzka stała się faktem i... ZACZYNAMY się przenosić. W domu wciąż brak drzwi, kuchni, balustrady, listew i paru innych rzeczy, ale jakoś to ogarniemy. Będąc tam wczoraj wieczorem zapragnęłam w końcu zamieszkać Od ostatniej wizyty domek dostał lampy w hallu na dole, oświetlenie linkowe nad schodami i dwie lampki ścienne w dużej garderobie. Poza tym prawie wszystkie włączniki, gniazdka i ramki. Zaczyna być coraz przyjemniej Sprzęt do kuchni wybrany. Poza płytą indukcyjną - nie mam zielonego pojęcia na którą się zdecydować (?) Brak też zlewozmywaka. Szukam prawdopodobnie podwieszanego, bo drogą eliminacji kosztów w innych miejscach, zdecydowaliśmy się jednak na blat kompozytowy. Wczoraj też zaświtał nam w głowach pewien pomysł na podłogę w salonie... Miała być tam deska, co do koloru której mieliśmy masę dylematów. W efekcie wciąż nawet nie jest wybrana, a podłoga straszy ubabranym betonem :/ No i pomysł objawił się następujący: a co gdyby położyć tam te same panele, co wszędzie (?) Rozwiązanie to ma kilka zalet: 1. podłoga mogłaby być "na już" 2. znamy kolor ostateczny położonej podłogi, więc nas nic negatywnie nie zaskoczy 3. jeśli panele się nie sprawdzą - bez żalu można je wymienić na podłogę docelową po tym, jak już znajdę ideał i doznam olśnienia, że TO TO I ŻADNE INNE! 4. nie będzie trzeba chuchać, dmuchać i przestrzegać gości przed chodzeniem po podłodze w szpilkach np.. a dzieci przed zniszczeniem posadzki zabawkami 5. koszt podłogi panelowej... no chyba nie muszę pisać o ile niższy niż drewnianej klejonej (chociaż to ostatni argument na liście, bo od początku zakładaliśmy drewnianą) I co Wy na to drogie Panie? Bo się waham... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 30.07.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Ja myślę że to bardzo dobry pomysł, bo...echh przecież sama już napisałaś - same ZA :yes: I po co mamy cię przekonywać, ty już chyba podjęłaś decyzję I gratuluję decyzji o przeprowadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 30.07.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Ja myślę że to bardzo dobry pomysł, bo...echh przecież sama już napisałaś - same ZA :yes: I po co mamy cię przekonywać, ty już chyba podjęłaś decyzję I gratuluję decyzji o przeprowadzce Podpisuję się pod Magdą I fala na rozpoczęcie akcji przenoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.07.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Ania, j bym położyła panele. Jak sama zauważyłaś, szybko się kładzie, szybko demontuje. Znam z autopsji przeprowadzkę na betony. Zaznaczam, że przeprowadzały się cztery osoby dorosłe. Nie wspominamy tego miło tym bardziej, że moi rodzice nie zgodzili się na żadne rozwiązanie tymczasowe i tak sobie mieszkaliśmy ładnych kilka miesięcy. Horror. Gratuluję decyzji o przeprowadzce! Ja też chcę Z jakiego zakresu cenowego szukasz płyty? To może i ja skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.07.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Dziękuję Dziewczyny za doping Łatwo nie będzie. W sobotę wzięłam się za szafę w przedpokoju. Wywaliłam bezlitośnie kilkanaście par butów (a nie ubyło jakoś drastycznie http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif). Trwało to parę godzin... Ja nie wiem po co człowiek to wszystko przez lata gromadzi http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glowawmur.gif... Już się boję co będzie, gdy dziś dopadnę szafisko z ciuchami... Aniu płytę... no tak myślałam około 2 - 2,5 tys. może... Niestety ta, którą mam na oku kosztuje sporo więcej. Nie wiem czy warto płacić więcej, bo nie mam kompletnie rozeznania w tym temacie. Nigdy nie miałam do czynienia z indukcją http://emoty.blox.pl/resource/583.gif Stawiałabym na Siemensa, Boscha, Samsunga albo Hotpoint Ariston. Musi mieć chociaż jedno pole do brytfanny (czyli nie cztery kółka, a przynajmniej na połówce jeden duży plac). Zależy mi też na sporym zakresie regulacji, żeby łatwo było dopasować poziom mocy od ledwo bulgotania aż do wrzenia. I dotychczas myślałam o tej ( i nie wiem czy się na niej nie skończy, ale cena...): http://www.redcoon.pl/res/shop/cataloge/product_450/B288909.jpg albo przynajmniej o tej: http://sklep.xkuchnie.pl/124-331-large/plyta-indukcyjna-siemens-eh675mn11e.jpg Jakie polecacie zlewy podwieszane? (najchętniej z nakładką-ociekaczem) Edit: Mam okap Franke, więc pomyślałam, że fajnie wyglądałby zlew do kompletu i znalazłam to: http://www.s-studio.com.pl/storage/1318935935_CEX_210.JPG W cenie... 3 TYSIĄCE 700 PLN... !!!!!! Jezu zwariowali?! Chyba jednak poszukam dalej Edytowane 30 Lipca 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 30.07.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Aniu i ja jestem za panelami U mnie ostatecznie wszędzie będzie ta sama podłoga (panel właśnie) i mimo, że początkowo też marzyło mi się drewno, ostatecznie nawet się z tego cieszę - przynajmniej odpadnie mi problem koszmarnych listew na łączeniach Płytowe rozważania podczytuję z wielką uwagą i ciekawością, bo sama mam ten wybór przed sobą (już się boję) Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.07.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 ja tez jestem za panelami P.S a co to dokładie za panele, bardzo mi sie podobaja a cos nie mogę odszukać nazwy :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 30.07.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Super Aniu że już się przeprowadzasz :)nie przejmuj sie że czegos tam ci brakuje ,grunt to mieszkac na swoim.Ja stawiałabym na panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.07.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Już powoli się przeprowadzasz??! Ale super! Ja zgadzam się z dziewczynami- dałabym panele Pięknie prezentują się w pozostałych pomieszczeniach, więc i w salonie będą. A jak Ci przyjdzie ochota na zmianę, tor az dwa je wymienisz Co do płyty się ie wypowiadam bo to nie mój pułap cenowy A i wymagania mam inne. Łazienki nie komentuje z wiadomych względów:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts