AniaS79 05.09.2012 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 A gdyby tak szybę zrobić po całości? również na górze nad górnymi szafkami i wyrównać się? chyba zaczaiłam o co kaman. Po całości nie mogę, bo: 1. KOSZT... Uparłam się na opti white, żeby nie mieć zielonego.. Sam ten kawałek + trochę wyżej przy okapie wyceniona na 1200 zł netto... 2. Jeśli zrobię na równo z prawą belką, to nie wyjdzie równo z blatem i tak w kółko... Szlag by trafił! Rób równo szkło z podciągiem, na te 3 cm nikt nie zwróci uwagi Z jakim podciągiem, bo się pogubiłam? Szyba miała się kończyć równo z szafką. O to chodzi czy jakiś inny plan masz? Venusku no ja też cierpiałam na podobną chorobę;)wszystko pochowane, poprzelewane do dozowników...przeszło wraz z przyjściem na swiat dzieci;) Mówicie, że mi przejdzie? Teraz w dolnej łazience, z której korzystamy z racji nieskończonej górnej mam szampon na półce + szafkę wózeczek ze starego mieszkania prowizorka i mnie trafia ilekroć tam wchodzę... Przed wizytą Julianny16 i Ivy pochowam wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.09.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 czyli dziewczynki nie jesteśmy tak do końca stuknięte skoro i nam przechodzi z tymi butelkami:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.09.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Luzik kochana, za rok napiszesz to co ja, a teraz ciesz się przelewaniem - ja też się cieszyłam, a teraz cieszę się jeszcze bardziej Aneta Aniu z tym szkłem to wyrównaj z belką. Bo rozumiem, że blat jest 3 cm dalej niż kończy się belka tak? Lub ! Zrób szkło do końca szafki górnej i wywiń 6 cm opaskę po całości na ścianę (blatową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 05.09.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam:) łazienka :jawdrop: = SUPER:yes: Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 05.09.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Aniu , czy na tym grzejniku- drabince w łazience da się powiesić ręczniki do wysuszenia? ( bardzo mi się podoba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.09.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Aniu z tym szkłem to wyrównaj z belką. Bo rozumiem, że blat jest 3 cm dalej niż kończy się belka tak? Zrób szkło do końca szafki górnej i wywiń 6 cm opaskę po całości na ścianę (blatową). Tak, belka jest ok 3 cm wcześniej niż początek grubego blatu. Tylko, że to nic nie zmienia (w stosunku do szkła równo z krawędzią szafki - na jedno wychodzi), bo i tak zostanie mi te cholerne 3 cm gołej ściany - dlatego o cokole myślałam. A o tej opasce (określiłam cokołem), co piszesz, to ja właśnie tak myślałam - tylko może się niejasno wyraziłam wciąż będzie 3 cm do niczego, ale przynajmniej ściana nie będzie się brudzić na tym mini odcinku. I zasłonię cukiernicą albo solą, stacją pogodową lub ekspresem do kawy - czym kurna kolwiek Modena witaj Dziękuję Tak, na grzejniku można wieszać ręczniki, ale "szału nie ma". Możesz powiesić tak, jak na fotce + "piętro wyżej", ale na dole już nie, bo tam są na środku zawory. No nie ma się co oszukiwać, grzejnik ma funkcję głównie dekoracyjną. Grzeje i owszem, ale u mnie jako dodatkowy do podłogówki, bo nie ma rewelacji jeśli chodzi o moc grzewczą. No i nie ma możliwości montowania grzałki elektrycznej, ale nam akurat na tym nie zależało. Ręcznik tymczasowy Edytowane 5 Września 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 05.09.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Kurna, najgorsze jest to jak tacy fachowcy uważają, że o co ci chodzi przecież to tylko 3 cm... żadna różnica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.09.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Cześć Aniu Widzę, że ominął mnie wielki dzień - przeprowadzka. GRATULUJĘ!!! Wspaniale czytać, że dobrze Wam się mieszka, że warto było mimo drobnych górek po drodze Cholerka, łazienkę to Ty masz chyba wielkości mojego salonu Tęczy zazdroszczę - szkoda, że u nas nigdy nic podobnego się nie zdarzy (brak okna), w ogóle wszystko wygląda bardzo przyjemnie, spójnie... Good job! Serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 05.09.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Aniu witam się u Ciebie! Podglądałam z ukrycia, ale jak zobaczyłam Waszą łazienkę to nie mogłam się nie odezwać i jawnie pozachwycać:jawdrop Świetnie dobrane kolory, w sumie nie pomyślałabym, że szary tak dobrze zgra się z kolorem drewna,a tu szok- pięknie:yes: Jak by to powiedziała moja mama- wyszedł Wam salon łazienkowy a nie normalna łazienka:yes: Czekam na więcej:popcorn: Pozdrawiam -Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Fajny pomysł z tym przelewaniem ,ja w swojej szarej łazience wprawdzie wymyśliłam sekretny schowek przy prysznicu,ale przy wannie nie mam.Aniu kuchnię,masz bardzo łądną i funkcjonalną przede wszystkim,gdzie reszta domu ?bo aż się chce dalej oglądać. Aniu a jaką masz wysokość tych szuflad w łazience,zmobilizowałaś mnie do działania,już bym ustawiała przeróżne kosmetyki i przelewała jak Venus:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 06.09.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Łazienka przepiękna:yes:,teraz reszty fotek nie mogę sie doczekac,a najbardziej salonu Mam prośbe do Ciebie Aniu -czy możesz pstryknąc fotke baterii w kuchni z bliska? I pytanko jaki kolor fug dawałas do białych płytek w małej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.09.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Masz własną, prywatną tęczę każdego dnia Czy ja dobrze kojarzę, że tę mozaikę w łazience masz ciętą z płytek? Napisz mi proszę kto, gdzie i za ile takie cuda robi . Ja miałabym mieć aż 10 m mozaiki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 06.09.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Masz własną, prywatną tęczę każdego dnia Czy ja dobrze kojarzę, że tę mozaikę w łazience masz ciętą z płytek? Napisz mi proszę kto, gdzie i za ile takie cuda robi . Ja miałabym mieć aż 10 m mozaiki . Ja mam ponad 20 Kupiona gotowa ale szlifowana pod katem 45. W małoplskim jest firma trudniąca się tym. W Liszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 07.09.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Aniu bardzo dziękuję za informację i za foteczkę z ręcznikiem:yes: Pozdrawiam i życzę miłego i bezproblemowego dalszego urządzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Napisz mi proszę kto, gdzie i za ile takie cuda robi . Ja miałabym mieć aż 10 m mozaiki . To chyba jakieś cięcie wodą musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 płytki chyba w ogóle tnie się tylko na wodnej maszynie, bo wtedy jest mniejsze ryzyko poszarpania brzegów :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.09.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Aniu, a jak tam internet w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 07.09.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Aniu, masz piękną łazienkę, tfu salon kąpielowy. Kuchnia też piękna. Wszystko w niej dopracowane, więc nie dziwię się, że takie 3cm wyprowadzają cię z równowagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 07.09.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Aniu witam sie w twoim watku Piękniasta łazienka wam wyszłajak znajdę chwilkę wczytam sie w cały wątekbo widzę że zapowiadają się cudne wnętrza:jawdrop: całkiem odmienne od moich ale ja bardzo lubię dobrze zaaranżowane i wykonane nowoczesne klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.09.2012 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Cześć Dziewczynki Podziękowawszy za zachwyty nad łazienką. Jest to podwójnie miłe, bo resztą domu jeszcze długo nie będę się mogła pochwalić. Nie ma na razie czym niestety. Salon jest tymczasowo zaaranżowany z uwzględnieniem starych mebli i nawet jakoś to wygląda, ale mimo wszystko uważam, że się nie nadaje do pokazywania wszem i wobec Trzy z pięciu pozostałych pomieszczeń są przecudnie zawalone kartonami, których ciągle nie mogę rozładować - bo nie ma do czego. Jakaś niemoc nas ogarnęła... No, ale może się niebawem ruszy. Internet hula! Jestem szczęśliwa Dropp no łazienka mała nie jest muszę przyznać. Można się gonić na golasa wokół prysznica Ewciu cięłam w Liszkach właśnie. Ściślej mówiąc płytki tnie ścierniwo, a woda chłodzi, ale można powiedzieć, że to cięcie wodą Nie pamiętam cen za jeden element. Całość (mozaika + szlif + cięcie w trudnych miejscach) wyszła coś ok 1700 zł o ile dobrze pamiętam. Ale tego było naprawdę dużo. Można się targować, pan mnie już rozpoznaje bezbłędnie przez telefon Można się powołać na jedną taką z Jaworzna Powinien skojarzyć i może jakiś przyjemny rabacik da Tną ładnie, ale ze szlifami trzeba ich przypilnować, bo bywa, że wychodzi niedbale: z jednej na 1mm, z drugiej na 0,2 mm (byłam u panów osobiście i używszy całego uroku osobistego najpiękniej jak potrafiłam poprosiłam, by się postarali -> podziałało ). No i mozaika - mimo, że równo przycięta, była w paru miejscach krzywo ponaklejana na papier. Byłam przy całym procesie cięcia i klejenia. I wygląda to tak, że potem miła pani bierze sobie szablon (cięty z metalu), nakłada szablon na papier i układa każdą kostkę mozaiki posmarowaną klejem na ten papier dopasowując do metalowych oczek. Albo mieli już sfatygowany szablon, albo pani się nie postarała... W efekcie w niektórych miejscach mam fugę na 1,5 mm, a w innych jest niemal na zero. Nie widać tego na szczęście, ale ja o tym wiem Służę namiarami w niedzielę Basi zmierzę szuflady, jak tylko wrócę do domu. Wczoraj wróciłam tak padnięta, że zasnęłam w ubraniu o 20:40.... I zdjęcie baterii też zrobię. Chyba Lea (?) prosiła Czy ktoś z Was ma może zamontowaną na posesji bramę wjazdową dwuskrzydłową i na niej siłowniki? Bo właśnie się zastanawiamy jakie zainstalować... Edytowane 7 Września 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts