julianna16 13.10.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Aniu pytałaś o lampy u Lei. Niestety nie wiem dokładnie co to, ale znalazłam coś podobnego (cena troszkę wysoka). http://www.quelo.pl/blog/11.jpg Źródło Jest też stojąca do kompletu http://ecx.images-amazon.com/images/I/218bGTN-8dL.jpg Źródło Albo coś takiego? (połowę tańsza) http://www.artbud.pl/userdata/gfx/84d75ae6231aa403222e126ad9af6639.jpg Źródło Są też inne do kompletu: http://www.artbud.pl/userdata/gfx/16a88d793425824bc2227c75d68080df.jpg Edit: O! chyba znalazłam http://www.tomix.pl/photo/product_big/a/a/0/1_aa01a28f7a1b.jpg Źródło Edytowane 13 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 14.10.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dziękuję Wam bardzo za namiary Ewa te lampy są świetne! I taka nad stolik kawowy byłaby idealna, bo nie musiałabym przesuwać kabla. Muszę się zainteresować Kurczę listwy mi nie przyszły, a miały w połowie ubiegłego tygodnia :/ No nic. Zadzwonię w poniedziałek i dopytam. Byliśmy w piątek z wizytą u mojego brata. Spotykamy się raz w miesiącu, żeby pograć w mafię (zasady dla tych, którzy gry nie znają ). Było jak zawsze świetnie. Każdy coś ze sobą do jedzenia przynosi, a gospodarze smażą oponki. Gra zwykle trwa do rana, a zabawa przednia Wróciliśmy wczoraj wieczorkiem do domu i powiem, że przyjemnie było wracać I to cieszy. Coraz bardziej lubię ten dom. Przebywanie w kuchni sprawia mi sporo przyjemności (nawet! gotowanie ). Wracam do gotowania barszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.10.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Cześć Zapisuję lampy w ulubionych bo u mnie w salonie podobny problem - kabelek wyszedł niestety nie nad stolikiem kawowym Miłej niedzieli Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.10.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Cieszę, że na coś moje szperanie się przydało . Kiedyś już czytałam o tej grze, bo pisałyśmy o tym na gg. Bardzo ciekawa się wydaje. Na podstawie samego opisu trudno ją sobie wyobrazić, ale wierzę, że w rzeczywistości jest wciągająca Najfajniejsze jest to, że spotykacie się regularnie i spędzacie razem czas w tak wyjątkowy sposób . I nie masz pojęcia jak miło czyta się Twoje słowa o rosnącej sympatii do domku . Jak smakował barszczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.10.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Wracam do gotowania barszczu u mnie tez dzisiaj barszczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.10.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 (edytowane) u mnie tez dzisiaj barszczyk Ha ha, ja też na obiadek zrobiłam barszczyk Ania, zazdroszczę tych spotkań i grania w Mafię. Ostatni raz grałam w nią w policalnej. Zabawa była przednia Edytowane 14 Października 2012 przez rere79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.10.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 a ja gram w Pan tu nie stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 15.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Dzięki Wam o wielkie Kobiety za lampy, bo mnie się też takowa najprawdopodobniej przyda. P.S. Ja gram w dużo różnych planszówek i Julianno - przy dobrym komplecie osób Mafia jest świetną grą towarzyską Ania jeśli jeszcze nie graliście, wypróbujcie Sabotażystę Gra opiera się na podobnym mechanizmie co Mafia a można zagrać w mniejszą liczbę osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 15.10.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Venus pisz no prędziutko o co w tej Twojej grze chodzi Barszczyk bardzo smaczny (zabielany z ziemniaczkami), ale mam kurczę niemal zawsze problem ze śmietaną. Kupuję specjalną do zup, zanim wleję, to dolewam do kubka gorącej zupy (sporo, oczywiście stopniowo), mieszam, łyżeczkę mąki czasem dodaję też i co? I nic. ZAWSZE mi się warzy I to prawie zawsze dopiero jak stygnie. Ktoś zna przyczynę? Co ja robię nie tak? Jedyne, co mi się nigdy nie warzy i można wlewać prosto do wrzątku, to Rama Cremefine do zup i sosów (ale ona jest raczej słodka). Każda zwykła śmietana się warzy, a to - wiadomo - psuje choćby najpyszniejszą zupę Może powinnam dolać zupy do śmietany, zagotować całość w rondelku i dopiero przelewać (?) Jak Wy to robicie? Pochwalę się, że wczoraj przygarnęliśmy pod dach mój samochód - pierwszy raz. Chyba był zadowolony Ja na pewno - wsiadając do ciepłego Aantenko poczytam i spróbuję. Edytowane 15 Października 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.10.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Venus pisz no prędziutko o co w tej Twojej grze chodzi Barszczyk bardzo smaczny (zabielany z ziemniaczkami), ale mam kurczę niemal zawsze problem ze śmietaną. Kupuję specjalną do zup, zanim wleję, to dolewam do kubka gorącej zupy (sporo), mieszam, łyżeczkę mąki czasem dodaję też i co? I nic. ZAWSZE mi się warzy I to prawie zawsze dopiero jak stygnie. Ktoś zna przyczynę? Co ja robię nie tak? Jak Wy to robicie? ja robię tak samo- śmietanę do kubeczka dolewam goraca zupę, mieszam takim czymś i gotowe Nic sie nie wazy http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/idealisk-trzepaczka--szt__0168527_PE278018_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 15.10.2012 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 No to może ważne jaka śmietana? No nic innego mi do głowy nie przychodzi... Masz jakąś sprawdzoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.10.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) No to może ważne jaka śmietana? No nic innego mi do głowy nie przychodzi... Masz jakąś sprawdzoną? najcześciej taką http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Mleko-i-smietana/Smietana-18-do-zupy-44336-big.jpg a moja teściowa taką : http://sklepblisko.pl/assets/articles/200x300/22/5902057000222.jpg Edytowane 15 Października 2012 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 15.10.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ja używam tej pierwszej i nigdy mi się nie warzy. Moja znajoma takoż A może spróbuj dolewać nie do wrzątku, tylko już do takiej trochę przestygniętej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.10.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ja też używam tej z piątnicy i zawsze jest git. nieraz z lenistwa wlewam prosto do gorącej zupy, zagotuję i nie ma grudek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 15.10.2012 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Dziewczynki ja używam tej samej. I nie o grudki chodzi, tylko ona mi się potem rozwarstwia. Takie maleńkie kropeczki widać, a jak wystygnie, to opada na dno. No ewidentnie zwarzona :/ Bardzo mnie to drażni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 15.10.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Aniu ja znam dwa sprawdzone sposoby, żeby barszczyk nie był zważony śmietaną. Pierwszy najpewniejszy: zanim zabielisz barszcz rozprowadź w nim trochę mąki, nie dla zagęszczenia zupy broń Boże, ale właśnie po to, aby śmietana się nie ważyła. Mąkę, w zależności od wielkości gara, ale np jedną łyżeczkę, roztrzep w kubeczku z zimną wodą. Następnie wlej do zupy i dopiero wtedy przystąp do zabielenia zupy. Tę metodę możesz stosować do każdej zabielanej zupy. Drugi sposób: zanim do śmietany wlejesz gorącej zupy, rozmieszaj w śmietanie soli. W tym przypadku pamiętaj, żeby wcześniej niezbyt mocno dosolić zupę, żeby jej nie przesolić Edytowane 15 Października 2012 przez mariola3108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.10.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Aniu jaka masz przesympatyczna córkę i jakie ma piekne oczy, zadziwiające jak się troszczy o Ciebie i maleństwo, ale widocznie dobrze ja przygotowujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.10.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Mój sposób na zabielanie jest niezawodny . Nalewam zupy do miseczki i daję łyżeczkę śmietany . W garze nigdy się nie zważy a i zupa ze śmietaną krócej może stać (niestety zdarza mi się ugotować dla 10 osób zamiast dwóch więc to istotny aspekt). Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 16.10.2012 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wypróbuję wszystkie metody po kolei Barszczu zostało bardzo niewiele, więc widocznie mimo śmietanowej awarii jest niezły U mnie zdaje się zmiany hormonalne, bo wczoraj po prostu MUSIAŁAM coś upiec. I upiekłam (skończyłam o 23:00) Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i powiem, że pyszne. Mało słodkie, mokre, w sam raz Czy któraś z Was ma tzw. "szufladę w szufladzie" pod płytą indukcyjną? Bo zaczynam podejrzewać moich meblarzy o błąd w sztuce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.10.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 1. A co to takiego szuflada w szufladzie? Pytam z ciekawości bo nie mam indukcji ale chętnie się dowiem w razie gdybyśmy planowali zmiany. 2. Ciasto jogurtowe mniaaam. 3. (Zmiany hormonalne mówisz? Bo od tygodnia ryczę z byle powodu i sama siebie nie poznaję ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.