Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Z dobrodziejstwem inwentarza", czyli domek Ani i Piotra :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu ślicznie dziękuję za wymiary :) Zmartwiłaś mnie informacją o czyszczeniu Raco meridnian i gap bo chciałam takowe zakupić a teraz znów musze szukać zamienników :( Niestety mam 3 facetów w domu którzy nie chca słyszeć o sikaniu na siedzocą (trzeba było widzieć ich miny jak zakomunikowałam ze będą musieli zmienić nawyki ;)) Mam na oku wc subway (niestety drozsza ) ale muszę poszperać w google jakie ona ma wnetrze.

Na pół-kanciaste wc na razie pomysłu brak

Ewa miłość jest odwzajemniona :) Zresztą tu u nas same dobre dusze i człowiek ma wrażenie, że po prostu jest wśród swoich.

Reni80 no samo życie, samo życie Kochana :)

A u mnie w górnej łazience są wreszcie zamontowane Talliny (kinkiety listwowe, gdyby ktoś nie wiedział). Wszystkim nimi zainteresowanym, a chcącym je montować na lustrze (admete, o ile dobrze kojarzę (?)) radzę dokupić adaptery do montażu na tafli. Bez nich obawiam się, montowanie Tallinów na lustrze jest chyba niemożliwe... Albo co najmniej trudne. Tak, czy inaczej mirror adaptery sprawdziły się idealnie. Poza tym tylko, że wywaliliśmy uszczelki, bo z nimi pod spodem lampy paskudnie odstawały od lustra. Górnej łazience brak już tylko relingów i szczotki wc (latam do góry z dolną ;)).

Dziękuję ponownie :)

Wczoraj była Pani od okien. Jestem pewna, że robimy rolety rzymskie i zasłonę japońską (czyt. panele) w oknie tarasowym, z racji niemożności zrobienia tam czegokolwiek innego. Widziałam już to rozwiązanie u sąsiadów (ten sam problem) i wyglądało naprawdę dobrze. Zdecydowałam się na materiał w jakieś 2 minuty ;) Będzie kryjący prawie (w sensie nie firankowy).

Jestem niemal zdecydowana na białe rolety z ostatnim, dolnym pasem w szarości. Nie wiem tylko jak zrobić panele: powtórzyć wzór czy zachowując ten sam materiał zrobić np. trzy panele całe białe, a dwa szare (?) Nie potrafię niestety zrobić wizualizacji ;(

Propozycja trzecia na okno balkonowe od pani to szyna potrójna i na dzień panele przejrzyste (coś a'la len, ale cieńszy - piękny materiał), a po bokach w roli zasłon na wieczór kryjące szare (?)

Bądź mądry człowieku :/

Dla przypomnienia chodzi o to okno tarasowe:

IMG_5801.JPG

Po obu jego stronach, w równej odległości są 2 okna 150x150, w których będą rolety rzymskie, dodatkowo na prostopadłej ścianie, po lewej kolejne okno 150x150.

We wnętrzu kolory: biel, jasny szary, ciemny szary i czerń, przy czym sporo jest pasów. Nie chcę wprowadzać chaosu w oknach jeszcze, bo pomieszczenie zrobi się przytłaczające. I co mam zrobić z tym balkonowym?

Teraz wygląda niestety tak. Meble i dywan do wymiany, ale jakiś czas jeszcze pobędą. Jak widać dużo tych pasków (dywan, listwy w komodzie etc.), do tego dojdą jeszcze zdjęcia do galeryjki na lewą stronę od kominka, nad komodę. W czarnych ramkach.

I zrobić ekrany rozsuwające się na obie strony czy tylko na jedną (prawą)? Zdecydowałam się wstępnie na rozsuwanie w obie strony, ale mam wątpliwości czy słusznie. Może i słusznie -> ściany po obu stronach okna tarasowego są równej szerokości, czego nie widać na zdjęciu, bo słup zasłania.

Muszę się zdecydować do jutra. Pomożecie?

Edytowane przez AniaS79

Aniu sprobuj poprosić \Pestke o wizkę , albo Juliannę - one często są u Basi na wątku o tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?176270-komentarze-Guthouse

a ja bym poszla w białe takie jak będziesz mieć rolety rzymskie( one są przeżroczyste?????)

czyli to coja

Ja bym:

a) nie wprowadzała chaosu w roletach rzymskich - jak dla mnie tylko całe białe :yes:

b) panele zrobiła albo tylko białe, albo tak jak radzi Pani białe na dzień i szare na wieczór

kropka.

Aniu zastanów się nad bielą,:yes: i podwojnymi w dużym oknie. chyba ten pas w rzymskich raczej nie, za rok ci się opatrzy:D

Venus co do rolet, to akurat pewna jestem tego paska (z listwą - dolny, skrajny) szarego, bo jak daję same białe to mi się toto zlewa mocno ze ścianą. A to jest taki bardzo jasny szary - jak jaśniejsza z moich szarych ścian, na którą patrząc ludzie myślą, że biała jest ;) - kolor tej szyby w kuchni dokładnie. Nie powinien wprowadzać chaosu. Wszystko białe wygląda tak ciut nijak (na białej ścianie) mnie się wydaje...

Mam wątpliwości tylko odnośnie paneli, ich konfiguracji i tego czy je rozsuwać na obie czy na jedną ze ścian... Same białe mówicie albo propozycja pani (mimo, że ten przejrzysty to trochę inny materiał niż będzie w roletach?)

Kombinujmy, kombinujmy. Burza mózgów wskazana jest :)