yokasta 12.11.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Na widok malutkich rzeczy się uśmiecham ale ostatnio w kilku filmach widziałam narodziny i za każdym razem ryczałam . To koniecznie napisz co tam tego 29-tego wyjdzie my już wiemy że po domu i drzewie przyszedł czas na syna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.11.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ania a krzesła na płozach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ania - ja widze u Ciebie eamesy i to z drewnianymi nogami. Wg mnie masywny stół z kwadratowymi nogami i lekkie eamesy z okrągłymi i cienkimi nózkami to fajny kontrast A co do koloru to sie nie martw Ja swoje wszystkie rozkrecałam , przecierałam papierem ściernym i kolorowałam na kolor stołu Wyszło super. Niech tylko pan od stołu zostawi Ci troszkę bejcy albo zdradzi jej nazwę A , że ciężarnej sie nie odmawia to działaj .... bo po 29listopada moze byc za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.11.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Mnie jeszcze syndrom wicia gniazda nie dopadł . Ale kołyska brzmi ciekawie . Aaa! A ja właśnie całkowicie oszalałam: gotuję trzydaniowe obiady, piekę ciasto, w kółko sprzątam i wiecie co??? Przestał mi się podobać mój dom Nie wiem, co mnie opętało, żeby urządzić tak zimne i bezduszne miejsce... Najchętniej wszystko wywróciłabym do góry nogami, pozawieszała mięsiste firanki, poukładała obrusy, połączyła biel z naturalnym drewnem... Jakieś ozdóbki, pierdółki na styl skandynawski Brakuje mi naturalnych roślin w domu (zawsze się zarzekałam, że kwiaty to tylko w ogrodzie!). Już się boję, że pokój malucha będzie zupełnie inny niż reszta mieszkania (aktualnie mam w głowie lniane zasłonki i wiklinowe kosze ), a najbardziej się boję, że po porodzie mi przejdzie (i ten pokój będzie solą w oku)... Albo nie przejdzie i trzeba będzie myśleć o przeprowadzce... Póki co szukam jakieś góralskiej chaty na mały wypad na narty (oczywiście mąż będzie szusował, bo ja w tym roku przy kominku z ciepłą herbatką posiedzę), bo jakoś tak ciągnie mnie w stronę natury i przytulnych wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 12.11.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Bardzo jestem ciekawe jak stół będzie się sprawował Jesli będziesz zadowolona to mi dasz namiary;) Co do krzeseł to dla mnie eamsy lub za radą Venus, poszukałabym czegoś na płozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.11.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ładny stół Aniu, co do krzeseł, to jeśli się wahasz co do Eamsów, to popatrz jeszcze na krzesła Pagedu i Radomska. Mają niezłe nowoczesne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 12.11.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Dzięki Dziewczynki za rady i podpowiedzi. Aniu Tobie za link. Jak znajdę chwilkę, to przejrzę chętnie. Najpierw muszę znaleźć czas na nadrobienie nowinek w Waszych wątkach A tymczasem mój powód do niepokoju chyba się unicestwił TADAAAAM! Pan kominkowy radził go przepalić przy otwartych drzwiach i tak też uczyniliśmy. Zadziałało Chyba będzie dobrze. W domu teraz nie da się wytrzymać tak gorąco, ale jesteśmy szczęśliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 12.11.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Pan kominkowy radził go przepalić przy otwartych drzwiach i tak też uczyniliśmy. Zadziałało Chyba będzie dobrze. W domu teraz nie da się wytrzymać tak gorąco, ale jesteśmy szczęśliwi wow, ale super!! Też marzę o takim momencie, mam nadzieje ze niedlugo uda się odpalic kominek choc pierwszy raz a z krzeseł to mi jeszcze wpadły takie w Oko - niby Eamesy ale miękkie, mi się całkiem spodobały, może i Tobie podpasują? http://www.dd-company.pl/sklep/galerie/k/krzeslo-eames-epc-dsw-vi_6462.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.11.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ilonka, a pieczenie ciast to ten syndrom? Od dwóch tygodni bawię się w cukiernika i nieźle mi idzie ale raczej zwalam to na karb apetytu na słodkości - wbrew przesądom . Za nami dzisiaj pierwsze zakupy dla dziecia które ogromnie cieszą. Ania, rozpalony kominek wygląda zawsze pięknie uwielbiam to ciepło jakie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.11.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Kominka zazdroszczę Oj, chciałabym taki, chciała... Ilonka, a pieczenie ciast to ten syndrom? Od dwóch tygodni bawię się w cukiernika i nieźle mi idzie ale raczej zwalam to na karb apetytu na słodkości - wbrew przesądom . Ja myślę, że to syndrom wicia gniazda - całe moje życie przed ciążą nie popełniłam żadnego ciasta W dodatku wcale tych ciast nie jem Zajadam się za to karkówką, żeberkami, boczkiem i innymi tłustościami Czytałam, że u Ciebie też chłopak??? Super, czekamy teraz na wieści od AniS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.11.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ilonko :jawdrop::jawdrop:może ty już powinnaś urodzić? Przecie jeszcze sielską dziewuchą zostaniesz:lol2::lol2: i szydełkować firanki będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.11.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ilonko :jawdrop::jawdrop:może ty już powinnaś urodzić? Przecie jeszcze sielską dziewuchą zostaniesz:lol2::lol2: i szydełkować firanki będziesz. Mąż się najbardziej boi dekoracji świątecznych Coś czuję, że w tym roku popłynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.11.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Wariatki moje kochane Wy Krzesła na płozach chyba sobie daruję, bo nie pałam miłością doń jakoś specjalnie Zostaję na rozdrożu pomiędzy eamsami a tymi prostymi, białymi w połysku. Na te tapicerowane raczej sobie nie pozwolę ze względu i na niepraktyczność przy maluchach i na cenę (one są o ok stówkę droższe niż te plastikowe). Dziewczynki pieczące to pochwalcie się coście tam uczyniły w tych piekarnikach, bo ja też mam manię pieczenia ostatnio (widać to jednak jest cecha przynależna ciężarnym ). Może się powymieniamy przepisami, co? Wczoraj już kupiłam polewę co ciasteczek kruchych albo pierniczków na Święta, srebrne koraliki do zdobienia, białe gwiazdeczki, kolorowe kuleczki etc. Będzie zabawa Pierniki to zdaje się już pora piec, bo swoje muszą odleżeć przed skonsumowaniem. Co tam u Was pysznego się na Wigilię przyrządza? Uwielbiam taką okołoświąteczną wymianę menu, bo w każdym regionie Polski jednak coś innego się na stół podaje mimo niemal wszechobecnego karpia. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w tym roku Wigilia u nas w domu, a to znaczy, że będą... trzy zupy (z mojej tradycji - żurek wigilijny, inny niż wszystkie, na wywarze z grzybów leśnych, wg tradycji rodziny męża - borowikowa i barszcz z uszkami, który od zawsze chciałam wprowadzić u siebie) wśród minimum 12 potraw No... czeka mnie sporo pichcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 13.11.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Hmmm, zapachniało świętami No tak do piernika to można się powoli zabierać. W tamtym roku robiłam pierwszy raz pierniczki, Młody miał wielką radochę. W tym roku konieczna powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.11.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 ja własnie tez zastnawiałam sie nad piernikiem...5-6 tygodni przed świetami wiec ten lub nastepny weekend bedzie na przygotowanie ciasta do lezakowania :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.11.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Podpadłaś, moja droga, podpadłaś z tym rocznikeim u Narendil Bedziesz se rodzić w szpitalu moja droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.11.2012 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Nie no... moja Ty ananasowo-kokosowa Słodyczy Rocznik był świetny, tylko trochę zakurzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barausse 13.11.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Aniu czy mogłabyś napisać mi jakiej marki/nazwy jest wózek,który kupiłaś dla córki na 5 urodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.11.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Prampol (ta firma robi też wózki dla dzieci), model Emilie. Polski, bardzo porządny i ładny wózek. Gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barausse 13.11.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Dziękuję serdecznie za pomoc.Szukałam kilka dni,ale nie znalazłam,więc musiałam napisać do autorki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts