Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Z dobrodziejstwem inwentarza", czyli domek Ani i Piotra :)

Recommended Posts

Aniu nadrobiłam, trochę mi się uzbierało http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Wybaczysz? http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-820668.gif

Widzę że energia i humor dopisuje i działasz na najwyższych obrotach :)

Stół bardzo mi się podoba :yes:

Z krzeseł które wkleiłaś, najbardziej mi się podobają te które są najdroższe :sick:(ale wiesz że ja tak mam w wyborach ;)) - nie pomogłam :bash:

Ale myślę że chodzi głównie o ich kształt, więc może jednak eamsy?

Ja nie byłam do nich przekonana dopóki nie zobaczyłam na żywo u Hazelki - i wygodne i świetnie wyglądają do stołu o prostej formie :yes:

Dużo zdrówka życzę i buziaki zostawiam :hug:

Privek zaraz pofrunie :bye:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Ci bardzo Admete :*

A ja mam przerwę od internetu i wpadłam w wir planowania Wigilii. Poza tym bez przerwy gdzieś jeżdżę, coś robię i planuję kolejne zmiany w domu. Doszła już wreszcie lampa nad stół i trzy brakujące w kuchni. Krzesła chcę zamówić lada dzień. Zleciliśmy też wycenę szaf do obu garderób. Niby niewiele, ale coś się dzieje. Bardzo to cieszy. Trochę mniej cieszą, wprost proporcjonalne do tych domowych, zmiany w portfelu ;)

Całusy dla Was wszystkich Kobiety. Postaram się niebawem znaleźć chwilkę na nadrobienie zaległości u Was.

PS. W sobotę pierwszy raz robiłam barszcz czerwony czysty i powiem szczerze, że wyszło nieźle :) Wcześniej zawsze wychodziło coś nie tak i ostatecznie kończyło się na zabielanym - prostszym.

Chętnie jednak porównam swój przepis z Waszymi sprawdzonymi na barszczyk wigilijny. Jeśli możecie - podeślijcie. Mam jeszcze parę tygodni na testy ;)

Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze i duzo się dzieje :bye: czekam oczywiście w wolnej chwili na foteczki :rolleyes:

Co do barszczyku to ja mam chyba najprostszy z mozliwych tj.

włoszczyzna porządna ilość, gotuję aż uzyskam esencjonalny bulion.

Po ugotowaniu do tego bulionu( warzywa zostawiam jak mam duuzy garnek, jak nie to out) dodaje buraki - duzo , duzo pokrojonych buraków, ile sie zmieści /ewentualne proporcje mogę podac w domu ale jest to jakies 3 kg buraków na duzy garnek do rosolu z kompletu :P/

gotuję z takich burakow- daja lepszy kolor i smak moim zdaniem

http://klapsaczykonferencja.pl/wp-content/uploads/IMG_6148-680x510.jpg

do tego dodaję po trzy łyżki - octu i żurku z butelki/tej wody bardziej, zurek najlepiej dobry sprawdzony / + 2-3 łyżki cukru. Tutaj proporcje mogą byc inne w zalezności od ubodobań, ewentualnie sol /pieprz

I oto cały smak barszczu u mnie, czysty idealny, buraczany o pieknym kolorze i prosty :-)

Ja też barszczu nie umiem zrobić...

ale...kupuje się takie suszone buraki w kawałkach (pakowane w torebce) i je się gotuje. Piękny, czerwony kolor, buraki odzyskują swój kształt, doprawiam tylko do smaku, daję coś żeby go zatłuścić (trochę oliwy lub bulionu) i gotowe. Wychodzi bardzo naturalny, esencjonalny, może spróbujesz :) ?

Cześć Kochane. U mnie ostatnio marnie :/ Madzię mam chorą. Ledwie jeden wirus odpuścił (wymiotowała), to teraz coś innego zaatakowało i ma ostrą biegunkę. Nie dość, że taki chudzielec, to jeszcze bardziej ją "wyssie" :( Noce mamy trudne, dni zresztą nie lepsze, więc chodzę nieprzytomna, a głowa mnie boli nieprzyzwoicie :/

Jak tak dalej pójdzie (oby nie), to nie wiem czy i kiedy nadrobię zaległości na forum...

Od wczoraj mam zamontowane rolety i jestem zadowolona z podjętej decyzji. Wyglądają wg mnie bardzo ok. Problem natomiast z panelami, bo coś pani chyba nie do końca zrozumiała o co mi chodzi i będę musiała sprawę wyjaśnić. Jeszcze nie wiszą i nie wiadomo kiedy zawisną, bo pewnie trzeba będzie wprowadzić zmiany.

PS. U nas będzie dziewczynka :)