lea1719506104 06.12.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 http://img10.imageshack.us/img10/2122/mikoajy.gif Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 06.12.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2009/12/e47q232l.gifM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 07.12.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Hej Aniu co tam u Was? Jakoś rzadko teraz bywasz na fm, mam nadzieję że wszystko u Was dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.12.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Cześć Dziewczynki. Dziękuję, że mnie nie zakopałyście w stercie wątków mimo, że dość rzadko tu bywam ostatnio :* Co u nas: Ano u nas powoli do przodu. Nie dałam Wam tutaj jeszcze zdjęć rolet, bo dziś panele do nich odbieram i możliwe, że trzeba będzie burzę mózgów przeprowadzić, bo technicznie nie wyszło jak chciałam (blokada okna). Mam nadzieję, że przynajmniej wizualnie będzie ok i będę zadowolona tak, jak obecnie jestem z rolet. Czekam na na stół i krzesła (zamówione), czekam na lampę nad stolik kawowy (zamówiona). Dziś zamówiłam obrusy na Wigilię, systematycznie też kompletuję dekoracje na Święta. Pokój Madzi dostał karnisz i zasłonki - niby nic, ale zrobiło się bardzo przytulnie. Teraz maluję resztę Jej mebelków, ramki do obrazków i rozglądam się za dywanem. Nie mogę pojąć dlaczego nikt w polskich producentów nie wpadnie na pomysł zrobienia jednolitego w kolorze dywanu http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Ewentualnie takiego, który nie daje po oczach feerią barw. Ja szukam czegoś w pastelowych kolorach, najchętniej róż+mięta+żółty. Wszędzie jakieś pstrokate misie, pszczółki i inne badziewia Znalazłam dwa idealnie nadające się dywaniki, ale... oczywiście nie z Polski i oczywiście, że cena mnie zabiła... Co do pokoju Zuzy (nasz drugi nienarodzony maluch ) wciąż się waham. Czy zrobić go w kolorach, jakie chciałam dla Madzi (jasna szarość+czerwień+biel)... czy raczej w błękicie, delikatnym różu etc. Pierwszy bardziej by mi się podobał, ale przez to pokój Madzi bardzo mocno odstawałby od niego i reszty domu. Może lepiej już dwa zrobić podobne, żeby to miało ręce i nogi... (ta wersja jakoś mi bliższa mimo wszystko; nie lubię "odciętych" od reszty domu pomieszczeń; wyjątkiem są pokoje dziecięce, ale pod warunkiem, że do siebie podobne - tak czuję). Sama nie wiem, a czas się kurczy. W styczniu trzeba będzie się wziąć za ten pokoik. Całusy dla Was Baby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.12.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Aniu, jestem ciekawa Twojego pomysłu na pokój dla Zuzi Sama przerabiam właśnie ten temat i koncepcja zmienia się u mnie co kilka dni. Musimy zakupić łóżeczko, żebym mniej więcej znalazła pomysł na ustawienie mebli, ale boję się kupować łóżeczko już teraz (ach, te przesądy ). Póki co ustawiam stare meble i zastanawiam się, czy całego ustawienia szlag nie trafi, jak w końcu w pokoju stanie łóżeczko. Urządzaj tak, jak czujesz. Moim zdaniem intuicja jest najlepszym doradcą. Sama malujesz mebelki ? Co do dywanów - podzielam ten ból. Cieszę się, że niemowlak może się obejść bez dywanu, ale jak zacznie raczkować, to naprawdę nie wiem, jak poradzę sobie z tym tematem. Ja jeszcze nie widziałam ładnego dywanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.12.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Dziewczyny, a wiecie że można zrobić dywan na zamówienie? wyguglujcie sobie to hasło. Ja się tym interesowałam, jak miałam fazę na dywany ze wzorem koniczynki. Nie skorzystałam w końcu z tej oferty (więc nie wiem jaka jakość), ale jak napisałam do producenta, to odpowiedział, że nie ma problemu ze zrobieniem takiego dywanu. Z drugiej jednak strony - jeśli chcecie zupełnie gładki dywan, to może po prostu kupić kawałek wykładziny i dać do obszycia? Uwierzcie mi, że po dwóch latach i tak będzie do wyrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.12.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ilonko podziwiam Twoją cierpliwość Jak byłam w pierwszej ciąży, to zaczęłam kupować natychmiast jak się o niej dowiedziałam. Gdy okazało się, że to dziewczynka, szał zakupów osiągnął apogeum Nie byłabym w stanie postrzymać się przed zakupami. Poza tym nie bardzo wyobrażałam sobie kupowanie wszystkiego będąc w 9 miesącu ciąży lub po rozwiązaniu... U mnie wszelkie przesądy szlag trafił Teraz nie mam potrzeby kupowania czegokolwiek poza mobilną kołyską, którą będę mogła sobie trzymać na dole, żeby nie latać często tam i z powrotem. I już się za nią rozglądam Za to czeka mnie przeglądanie kilkudziesięciu worów z ubrankami niemowlęcymi, sortowanie, pranie i układanie... Zakupy są zdecydowanie przyjemniejsze Mebelki (zostało krzesełko, stoliczek i ramki) Madzi maluję sama, ale to farba wodna, więc nieszkodliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.12.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Nihiru nigdy nie słyszałam o dywanach na zamówienie (ale tu pewnie koszt...). Rozejrzę się. Wykładzina mogłaby być, ale nie widziałam żadnej we właściwym kolorze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.12.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Oj, widzę że koleżanka ma wymagania Znalazłam maile z zeszłego roku z ofertami: 1. http://www.dywilan.pl - 650 zł brutto/m2 i 2. Mariusz Zawadzki - 450 zł brutto/m2 0048 42 214 10 40 0048 601 34 38 57 LAKUZA s.c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.12.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ilonko podziwiam Twoją cierpliwość Jak byłam w pierwszej ciąży, to zaczęłam kupować natychmiast jak się o niej dowiedziałam. Gdy okazało się, że to dziewczynka, szał zakupów osiągnął apogeum Nie byłabym w stanie postrzymać się przed zakupami. Poza tym nie bardzo wyobrażałam sobie kupowanie wszystkiego będąc w 9 miesącu ciąży lub po rozwiązaniu... U mnie wszelkie przesądy szlag trafił Teraz nie mam potrzeby kupowania czegokolwiek poza mobilną kołyską, którą będę mogła sobie trzymać na dole, żeby nie latać często tam i z powrotem. I już się za nią rozglądam Za to czeka mnie przeglądanie kilkudziesięciu worów z ubrankami niemowlęcymi, sortowanie, pranie i układanie... Zakupy są zdecydowanie przyjemniejsze Mebelki (zostało krzesełko, stoliczek i ramki) Madzi maluję sama, ale to farba wodna, więc nieszkodliwa. Pytam, bo nie interesowałam się tematem farb dotychczas, myślałam, że wszystkie są szkodliwe, a trzeba będzie pomalować kilka skrzynek na zabawki i mogłabym w ten sposób odciążyć trochę męża - z przyjemnością zajęłabym się malowaniem, tylko myślałam, że nie bardzo mogę. Mówisz, żeby nie przejmować się przesądami? Oj, coś czuję, że wieczorem przywieziemy łóżeczko z Ikei Ja lubię być zawsze przygotowana "przed czasem" - tak już mam, lepiej, żeby pokoik był gotowy za wcześnie niż za późno . A jaka to musi być przyjemność usiąść sobie w takim słodkim pokoju wieczorkiem, z wielkim brzuchem, ech... Nihiru, a dla mnie wykładzina to fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.12.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ilona - trzymaj się z daleka od tego pokoju - jeszcze się w nim nasiedzisz:lol2: Teraz to chodź na zapas do kina, na zakupy, do kawiarni, sprzątaj dawno nieotwierane szafki czy cokolwiek tam lubisz robić - przyjdzie czas że baardzo zatęsknisz za tymi czynnościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.12.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ilona - trzymaj się z daleka od tego pokoju - jeszcze się w nim nasiedzisz:lol2: Serio? Wchodzę tam raz dziennie, nie wiedziałam, że może mi się to kiedyś znudzić A do kina koniecznie, mam małe zaległości, od dwóch tygodni wybieram się na "Annę Kareninę" i ten nowy film braci (sióstr?) Wachowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.12.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Aniu - jestem i ja Głosuję, ża pastelowym pokoikiem ale tylko dlatego, że ja czerwonego nie trawię A może szaro-biało-niebieski ? Tez powinno fajnie wyjść... Albo szaro-różowo-biały....? Ja tez nie wierzę w żadne przesądy i tez jak tylko sie dowiedziałam o ciązy to kupowałam i kupowałam. A w drugiej - prałam i prasowałam to co zostało po straszej córci (11lat różnicy między dziewczynkami więc się zdązyło zakurzyć ) . I tez pamiętam malowałam mebelki Jejku,fajnie tak powspominać ..... Sosenki czekają A jak tam twoja wanna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.12.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ale, że co z wanną? PS. Jutro przyjeżdża stół. O.... 6:30 SIC!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.12.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ale, że co z wanną? PS. Jutro przyjeżdża stół. O.... 6:30 SIC!... cześć a który stół ?? ten co pokazywałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.12.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ale, że co z wanną? no jak to co Przeca miałam obiecana kapiel w zamian za miejsce porodowe Zapomniała czy gupa udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.12.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 no jak to co Przeca miałam obiecana kapiel w zamian za miejsce porodowe Zapomniała czy gupa udaje kinga do wanny, Ania pod sosny:lol2: wymiana niezła:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.12.2012 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Aaaaaa,,,, o TO chodzi No przybywaj, przybywaj Iwonko tak - o ten stół chodzi, który pokazywałam. I mam nadzieję, że fajny będzie. OBY! Bo moje nerwy ostatnio nadwyrężone nieco... Monia na co się wymieniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.12.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 a na co byś chciala???? ja nie mam sosen na działce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 07.12.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 A dobrą szarlotkę pieczesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts