monika996 07.12.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 piekę , a jakże..... dobra ( tylko ona mi się udaje)A dobrą szarlotkę pieczesz? zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.12.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Aniu, ja też jestem za pastelami Uwielbiam je w pokojach maluchów. Tym, że będzie odstawał od reszty domu nie martwiłabym się zanadto. Za kilka lat córa może mieć przecież totalnie odmienną wizję swojego pokoju (odmienną od klimatu domu) i spójność i tak trafi szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.12.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Aniu cieszę się że zdrówko dopisuje i power do działania jest Ja bym się nie przejmowała, tym że pokój odstaje czy różni się od drugiego pokoiku . Nawet fajniej jak dzieci mają dwa różne pokoje - 2 różne pokoje stymulujące bodźce, dwa różne światy dla nich Ale moje zboczenie na punkcie kolorów wszyscy znają - więc mało obiektywna jestem Miłego weekendu Zajrzę na fotki stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.12.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Stól dojechał o poranku i zrobil Wam pobudkę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 08.12.2012 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Dojechał, dojechał, ale wygląda dziwnie w zestawieniu z krzesłami ogrodowymi Na właściwe przyjdzie nam poczekać co najmniej do 17 grudnia Wydaje mi się, że jest trochę za wąski i będzie mało miejsca do stawiania czegokolwiek na środku, ale to się okaże już 24 grudnia. Dziś miałam myć okna, ale niestety mróz pokrzyżował plany. Szmatka zamarza zanim zdąży na oknie wylądować... O płynach do szyb nie wspomnę... Monika to ja za szarlotkę oddam Ci co zechcesz W granicach rozsądku Mam dziś gości i chcę Ich przyjąć czymś innymi niż zwykle. Znacie przepisy na wyjątkowo smaczne sałatki? Wymienię się na moje Admete ale obydwa kolorowe pokoiki byłyby. Podobne, ale różniące się kolorami. U Madzi na ścianie mięta, w dodatkach różowy i żółty oraz biały (meble białe). Jak wreszcie z nim skończę, to pokażę. Zuzia (gdybym szła w kierunku "podobne") miałaby błękit na ścianach, w dodatkach róż, biel, może jeszcze jakiś kolor. Meble również białe. Zatem pokoiki byłyby inne, ale jeden nawiązywałby do drugiego. Zobaczymy. Edytowane 8 Grudnia 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.12.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ania - tak na szybko bo juz wychodze z domu. Polecam sałatkę marchewkową. Wiem, brzmi dziwnie ale smakuje wysmienicie. Powiem szczerze ze jeszcze nie było takiego , któremu by nie posmakowała. Biorą goście dokładki jedna po drugiej. Przepis znajdziesz TU ja uzywam majonezu kieleckiego . I marchewke kroje w plastry - nie tak jak na zdjęciu . Smacznego Ps. a stół jaki szeroki że obawiasz sie , że za wąski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.12.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Admete ale obydwa kolorowe pokoiki byłyby. Podobne, ale różniące się kolorami. U Madzi na ścianie mięta, w dodatkach różowy i żółty oraz biały (meble białe). Jak wreszcie z nim skończę, to pokażę. Zuzia (gdybym szła w kierunku "podobne") miałaby błękit na ścianach, w dodatkach róż, biel, może jeszcze jakiś kolor. Meble również białe. Zatem pokoiki byłyby inne, ale jeden nawiązywałby do drugiego. Zobaczymy. A to fajnie To czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.12.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 aniu ile ten stól ma???? szerokości???? i ja podrzucam przepis na sałatkę z rucoli od Magdyzzzrucola, łosoś wędzony, żurawinka suszona, serek kozi miękki.ukladamy rucolę na dużym polmisku, ukladamy plastry łososia, dajemy serek( 2 barylki- bo on jest w takich jakby rulonikach), posypujemy żurawiną .i polewamy sosikiem - ja robię z oleju, sosu sojowego, miodu, cytryny i malej ilości czosnku i jeszcze od Magdy zzzz kukurydza, ser starty na tarce, majonez wymieszany z jogurtem i czosnkiem, ja daję jeszcze paprykę czerwoną, albo anansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 08.12.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ooo dziękuję Wam Kobity. Ja dziś robię jedną z paluszkami krabowymi, mandarynkami i migdałami (fantastyczna jest!), drugą chyba w składzie: jajka (5-6 szt.), cebula czerwona albo szczypiorek, tuńczyk, ser żółty (niby takie nic, ale fantastycznie smakuje; białka ściera się na grubych oczkach, potem na to cebulka lub szczypiorek, potem ser utarty na grubych, potem tuńczyk, potem majonez (lub majonez z jogurtem), i na samą górę żółtko ścieramy na małych oczkach. Ser można sobie darować, jeśli kto uzna, że za dużo szczęścia naraz Pyszne toto. I trzecią chyba którąś od Was, albo warstwową (brokuły, pomidory, kukurydza, jajko, sos czosnkowy). Stół ma równo 88 cm szerokości i 159 cm długości. Czyli teoretycznie 160x90. Wydaje mi się, że trochę wąski... Wg mnie mógłby mieć 10 cm więcej na szerokość, ale się zagapiłam - sierota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.12.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Aniu 1. stól 90 cm jest ok to klasyk, ale dlugość 160 to ciut mało (nie rozklada się????) 2. zrob pomidory w plastrach z brokułami na to soso czosnkowy, ser potarty i pestki z dyni uprażone( swojego czasu hit fmprzepis Marjelki) 3. przepis na tunczykowa zapisany( jadlam u siostry pyszna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.12.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Aniu, moim zdaniem stół wąski ale dacie radę. Nasz ma 100 cm i jak poustawiam talerze, cała zastawę z jednej i drugiej strony to na środku niewiele miejsca zostaje. Serdecznie polecam sałatkę czosnkową z serem i winogronami MagdyZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 08.12.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 To muszę spróbować i tę od Magdy i od Marjelki Monia stół się rozkłada, a jakże do... 360 cm Ma w zestawie 4 dostawki, każda po 50 cm, więc stół może mieć 160, 210, 260, 310 i 360 cm w zależności od potrzeb. W Wigilię będzie rozłożony maksymalnie i na długość miejsca będzie aż nadto, ale gorzej z tą szerokością. 100 cm byłoby idealnie. No trudno. Jak znam życie, to drugi maluch tak mi urządzi ten stół w ciągu najbliższych 5 lat, że i tak trzeba będzie go zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.12.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Aniu, moim zdaniem stół wąski ale dacie radę. Nasz ma 100 cm i jak poustawiam talerze, cała zastawę z jednej i drugiej strony to na środku niewiele miejsca zostaje. Serdecznie polecam sałatkę czosnkową z serem i winogronami MagdyZet wlasnie do tej drugiej sałatki mają iść winogrona ( nie ananas, papryka -choć ja czasami daję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.12.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 To muszę spróbować i tę od Magdy i od Marjelki Monia stół się rozkłada, a jakże do... 360 cm Ma w zestawie 4 dostawki, każda po 50 cm, więc stół może mieć 160, 210, 260, 310 i 360 cm w zależności od potrzeb. W Wigilię będzie rozłożony maksymalnie i na długość miejsca będzie aż nadto, ale gorzej z tą szerokością. 100 cm byłoby idealnie. No trudno. Jak znam życie, to drugi maluch tak mi urządzi ten stół w ciągu najbliższych 5 lat, że i tak trzeba będzie go zmieniać o to super ,że tak się rozklada. dostawki masz luzem, czy wbudowane w stół??? poszlam sprawdzić szerokośc mojego - ma 100cm. no dacie radę będziecie go wydłużac:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.12.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ja i tak wychodzę z założenia, że za dużo ozdób na środku stołu - jak przyjdą półmiski z jedzeniem - dobrze nie wygląda , daje efekt bałaganu i zagracenia. A do samych talerzy i półmisków pośrodku 90 cm powinno wystarczyć - w końcu 90 cm to stołowy standard. Grunt, że się rozkłada na długość. A my dzisiaj kupiliśmy łóżeczko W Ikei szaleństwo Ludzie przemeblowują domy na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.12.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ja i tak wychodzę z założenia, że za dużo ozdób na środku stołu - jak przyjdą półmiski z jedzeniem - dobrze nie wygląda , daje efekt bałaganu i zagracenia. A do samych talerzy i półmisków pośrodku 90 cm powinno wystarczyć - w końcu 90 cm to stołowy standard. Grunt, że się rozkłada na długość. A my dzisiaj kupiliśmy łóżeczko W Ikei szaleństwo Ludzie przemeblowują domy na święta dlatego w weekandy szerokim Lukiem omijam wszelkiego rodzaju galerie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.12.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Właściwie ja z zasady też Ale, ale, byłam w Ikei również w tygodniu (o wczesnej, przedpołudniowej godzinie) i ludzi też pełno To wyglądało, jakby wszyscy wzięli wolne, żeby kupić świeczki na świąteczny stół Jakieś szaleństwo jest w grudniu i znowu sobie zarzucam, że nie kupiłam wcześniej prezentów (jak co roku solennie sobie obiecuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.12.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Zuzanna - piękne imię. Imię mojej przyjaciółki. Aniu, a jak się czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 11.12.2012 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 No nie mamy wyjścia, jak tylko dać radę. Niepotrzebnie posłuchałam męża. Trudno. Czuję się w miarę ok nawet, chociaż mam ostatnio tyle na głowie, że nie wiem za co się zabrać najpierw. A tymczasem obiecane rolety i panele. Przy okazji stół się załapał i... krzesła ogrodowe Czekam z utęsknieniem na właściwe, bo już patrzeć na to zestawienie nie mogę... Są niestety wszystkie na jedną stronę zsuwane, bo przy 4 sztukach, i tej długości szyny nie odsłaniają całkiem okna i przez to mam zablokowane obie połówki :/ Przy tej konfiguracji przynajmniej jedną mogę otwierać bez przeszkód. Rolety, jak widać zrobiłam jednak z ostatnim 15 cm szarym pasem i to był strzał w 10! Gdybym zostawiła białe, to byłoby źle zarówno od środka jak i zewnątrz (moja szaro-beżowa elewacja przy bieli wygląda koszmarnie brudno - gdyby nie właśnie ostatni pas, chyba nie mogłabym tego znieść. Jutro Wam zrobię zdjęcie i zilustruję co mam na myśli). I rozsunięte (wymiętolone jeszcze i przyczepione nie do końca równo) I chyba zamienię je miejscami (dwie białe do środka, dwie szare na zewnątrz), bo mi się ostatnia ze ścianą zlewa. Pomyślałam sobie, że skoro szyna może służyć za karnisz, to jako zmianę mogę uszyć dwie zasłony białe, z identycznym szarym pasem dołem, jak w roletach (albo szerszym). Mogę też na okno balkonowe uszyć rzymskie nakładane na ramy, a po bokach szare zasłony. No... dowolność jest jak się znudzi. Zawsze też mogę pobawić się kolorami i dodać w okna kiedyś tam limonkę albo czerwień - z szarym oczywiście Na razie ta szarość mnie nie drażni, nie mdli, nie wkurza. PS. Mamy wreszcie zabudowę w garderobie przy sypialni! Coś, powolutku do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.12.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 hej Aniu http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4uovp-bs7nlKTzrTQ87_hJ7yMGIFXEw8Gnie7JK-NyAezyVW1 szarlotka dla ciebie:) Rolety rzymskie fajnie się prezentują. A te w duzym balkonowym koniecznie zamień miejscami. po bokach daj beżowe, w środku biale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts