Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Z dobrodziejstwem inwentarza", czyli domek Ani i Piotra :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czekam na białe eames'y. Z ustęsknieniem.

W sobotę chyba wypadałoby już rozejrzeć się za choinką... A dziś spróbuję dokupić półmiski, salaterki, wazę etc. Może się uda (jak nie, to mamy problem...). Myślicie, że będę bardzo dziwnie wyglądała nosząc ze sobą talerz do dopasowania odcienia bieli? ;)

Aniu - roletki wniosły ciepełko do wnętrz :yes: Baaardzo fajnie się zrobiło :yes: Balkonowe koniecznie zamień miejscami ;)

Białe eamesy powiadasz ? :D A z podłokietnikami czy bez ??

Ps, ugotowałam dzis ten barszcz o którym kiedys pisałaś (z kwestiismaku) - wyszedł zarypiasty :jawdrop: Będe go robic na wigilię tylko dam ciut mniej grzybków bo zdominowały smak. Ale kolor mi wyszedł taki, że jak moja mama zobaczy to padnie z zadrości :rotfl: nigdy takiego nie zrobiła :p

Ps2. a ja mam tak bajkowo-sosnowo-sniezny obrazek za oknem że chyba w życiu nie zdecyduje się na żadne rolety/żaluzje :p bo grzech to zasłaniac )

Cześć Dziewczyneczki! :)

Samopoczucie znośne.

Rolety i ściankę japońską szyła mi jedna z firm z Jaworzna. Jeśli ktoś zainteresowany - służę namiarem na priv.

Panele zamienione miejscami - wygląda wg mnie lepiej.

Eamesy bez podłokietników (bo zajmują mniej miejsca i są delikatniejsze).

Pinacolada jakbym miała za oknem taki widok jak masz Ty, to w życiu bym nic w okna nie dała... Jednak przyjadę do Ciebie umierać ;)

Kupiłam wczoraj wazę do zupy, trzy miski na sałatki, 5 półmisków i powinno być ok. Sztućce i obrączki na serwetki już są. Brak krzeseł i obrusa...

Wczoraj przyszła lampa nad stolik kawowy! I przyznam, że jest świetna :)

Cześć Ewunia:) Miło Cię tu gościć :)

Moja nowa lampa:

DSC00441.JPG

Jest fantastyczna pod względem możliwości ustawienia. Jest regulowana w czterech różnych punktach, dzięki czemu niezależnie od tego jakie ustawienie mebli sobie tam zaplanuję w przyszłości, lampa zawsze wyjdzie w odpowiednim miejscu. Załatwiła nam, jak widać, problem kabelka, który był w złym miejscu :)

Aniu - rodzic a nie umierać ! Umrzyków nie przyjmuję, noworodki owszem :yes: Mogę nawet podchowac na większe i dopiero oddac. Uwielbiam takie oseski . Gdyby można było urodzić dziecko, które zawsze byłoby zdrowym, pachnacym noworodkiem to zdecydowałabym sie na trzeie :D

Lampa znajoma :) Przerobiłam chyba wszystkie na wysięgniku ;) Przypomnij prosze na ile ona jest żarówek? I jaką ma średnice jesli pamiętasz? Pytam wyłącznie z ciekawości bo zmieniac juz nie będę :no:

Ja własnie szukam garnków - muszę kupic na gwałt dwa 5 litrowe conajmniej. I w nastepnym tyg m jedzie do Ikea po drugi komplet talerzy . Zastanawiam sie tez nad wazą ale chyba juz przed świętami się nie zdecyduję bo za duzo tych decyzji..... Pozyczę od mamy a potem na spokojnie coś wybiorę. Kusi mnie coś innego niz zwykła biała porcelanowa....

Aniu - miłego weekendu :bye:

Aniu lampa jest super !!! Powiem ci szczerze że ja wcześniej za takimi lampami nie przepadałam,ale Twoja ujęła mnie bardzo :yes:

My też mielismy problem z kabelkiem,trzeba było kuc sufit-a tu prosze takie fajne rozwiązanie :D

A gdzie ją w końcu kupiłaś i czy były też inne kolory do wyboru mam na myśli czarny,szary?

Jak mi miło, że zajrzałyście :)

Lampę mam właśnie dzięki Pinacoladzie :D Tak, tak :) Szukałam w necie i szukałam, aż wpadłam na pomysł szukania w obrazach z wyrazem "forummuratordom" i dzięki temu znalazłam właśnie tę lampę, która była w inspiracjach Pinacolady :D DZIĘKUJĘ!

Ona ma 45 cm średnicy i wyjście na jedną żarówkę (wystarczy w 100%). Jest jeszcze szara.

Bardzo się cieszę, że ją kupiłam. Cena (jak na tego typu lampę) do przeżycia. Przy okazji mogę polecić sklep, w którym ją kupiłam - tylko jeden internetowy ją sprzedaje.

We wtorek będę miała Eamesy! Wczoraj miałam telefon, że już czekają :)

A dziś jedziemy po zapas krzeseł "awaryjnych", po resztę zastawy, serwetki i parę innych dupereli. Może kupimy już choinkę. Madzia będzie dziko szczęśliwa :)

Lampę mam właśnie dzięki Pinacoladzie :D Tak, tak :) Szukałam w necie i szukałam, aż wpadłam na pomysł szukania w obrazach z wyrazem "forummuratordom" i dzięki temu znalazłam właśnie tę lampę, która była w inspiracjach Pinacolady :D DZIĘKUJĘ!

Ona ma 45 cm średnicy i wyjście na jedną żarówkę (wystarczy w 100%). Jest jeszcze szara.

Bardzo się cieszę, że ją kupiłam. Cena (jak na tego typu lampę) do przeżycia. Przy okazji mogę polecić sklep, w którym ją kupiłam - tylko jeden internetowy ją sprzedaje.

We wtorek będę miała Eamesy! Wczoraj miałam telefon, że już czekają :)

A dziś jedziemy po zapas krzeseł "awaryjnych", po resztę zastawy, serwetki i parę innych dupereli. Może kupimy już choinkę. Madzia będzie dziko szczęśliwa :)

Witam się serdecznie :)

Baardzo fajna lampa i praktyczna! Dla tych co lubią przemeblowania a ja uwielbiam i co 4 miesiące MUSI być coś przestawione. Tak pewnie będzie w nowym domu też. Mogę dostać namiar na ten sklep internetowy ? :) Z góry dziękuję i zazdroszczę ogromnie etapu wykonczenia !

Czyli jest to Eleni :yes: Mnie tylko ta 1 żarówka w niej nie pasowała. Bo ja oprócz głównego światła nie mam w salonie żadnego kinkietu czy innego żródła światła. No oprócz stojącej włączanej do kontaktu ofkors. Bałam sie , że będzie ciemno stąd 3 muchy :D

Cieszę się niezmiernie, że pomogłam :D

Ania-lampa extra!!!No i nowe krzeselka dojada-fju fju:D

Ciesze sie z Toba-bedziecie miec cudowne swieta-pierwsze w nowym domu!!!!

My niby drugie ,ale wprowadzilismy sie na dziko tydzien przed porodem a po porodzie to sie jakos do kupy mentalnie nie moglam pozbierac i nic ze swiat nie pamietam:D

Ale w tym roku pomimo wielu klopotow -juz nie moge sie doczekac-stroiki juz porobilam i czekam na choinke jak dziecko i juz widze jak moj roczniak ja zalatwi:lol2:

SCISKAM CIE MOCNO