Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Z dobrodziejstwem inwentarza", czyli domek Ani i Piotra :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Dziewczynki. Dziękuję, że o mnie nie zapomniałyście i przepraszam za nieobecność. No długo mnie nie było, bo mamy problem niestety. Padło z ust lekarza "leżeć", to leżę.. Wolę w domu niż w szpitalu, ale wszystko ograniczone, z internetem włącznie.

Urządzanie pokoju drugiej córy pod znakiem zapytania, bo ja się z domu ruszyć nie mogę. Trudno. Najwyżej trzeba będzie urządzać już po narodzinach.

Nasza Zuza postanowiła się już teraz (w zasadzie w zeszłym miesiącu) pchać na ten świat, a ja nie chcę przemrozić tyłka pod sosnami Pinacolady ;)

U nas z nowych rzeczy wreszcie obie garderoby, przy czym jedna wciąż bez drzwi. Nie mam możliwości ich ogarnąć w tym momencie, więc nawet Wam nie wstawiam - zresztą nic specjalnego.

I prędziutko ogarniam odpowiedzi:

Kanka Ty się budujesz od nowa? :)

Lea krzesła właśnie o dziwo wygodne. Kupowałam w sklepie internetowym, ale ich jest wszędzie dużo, więc nie będziesz miała problemu ze znalezieniem. Gdyby jednak - pisz, dam namiar.

Anso nie będę oszukiwać, że kabina walk in jest świetna w użytkowaniu, bo nie do końca tak jest. No chlapie się niestety, ale myślę, że przy braku brodzika, to nie będzie kłopotliwe. My mamy brodzik, przez to nie można zebrać wody ściągaczką. Radzimy sobie rozkładając po obu stronach dywaniki (takie mięsiste ręcznikowate) z Ikea, albo przecieramy mopem po kąpieli. Nie jest nachlapane jakoś przeraźliwie, ale też nie jest sucho. Dzieje się tak ze względu na płaski brodzik. Od niego rozchlapuje się woda na boki.

Mariomili to jest orzech jakiśtam... Nie pamiętam niestety. Jak już się doproszę, żeby nam przyszli skończyć te meble, to dopytam.

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i jeszcze raz dziękuję Każdej z osobna za wizytę u mnie. Pewnie trudno mi będzie nadrobić Wasze wątki, ale się bardzo postaram :)

Witaj Aniu!!

Odpoczywaj i niczym się nie przejmuj. Ja ze swoimi dwiema córami leżałam w szpitalu, bo niestety obie pchały się za wcześnie na świat. Ile się człowiek nasłucha napatrzy to zostaje. Ale nie było innej rady. Najlepsze to to ze zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciąży wyłądowałam w szpitalu w tym samym tygodniu ciązy i obie urodziły się dokładnie 17 dni przed terminem. Lekarz mówi ze taka moja uroda , że na chłopkaa byłoby inaczej:)

Dasz radę bo warto każdy dzień, tydzień jest bardzo ważny dla tej małej istotki.

Trzymam kciuki.

Jak będziesz kiedyś w dzienniku proszę daj namiar na skrzynkę na listy gdzie kupowałaś.

Pozdrawiam

Dorota