Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zgłoszenie do nadzoru budowlanego! formularz!!!

tadek0507

Recommended Posts

Witam!

Własnie bede zgłaszał budowe mojego szkieletowca do nadzoru budowlanego i tu moje pytanie do osób w temacie!

Jest tam pytanie ile osób bedzie pracowało na budowie-ile wpisac zeby nie było jakis niedomuwien? bo skad mam wiedziec ilu pracowników firma zatrudni do mojej budowy?

I drugie termin zakonczenia prac- czy chodzi tu o całkowity czas zakonczenia wszystkich prac w domu czy tylko postawienie konstrukcji???

Z góry dzieki za podpowiedz!!!!!:yes:

no to o czym Ty piszesz? Twój kierownik budowy sklada do nadzoru informacje o planowanym rozpoczeciu robót na 7 dni przed wraz ze swoimi uprawnieniami. Nie ma obowiązku dołączania info ile osob bedzie w gumiakach a ile w lakierkach . Poczytaj o zgłoszeniu rozpoczęcia robót i zapytaj swego kierbuda

no to o czym Ty piszesz? Twój kierownik budowy sklada do nadzoru informacje o planowanym rozpoczeciu robót na 7 dni przed wraz ze swoimi uprawnieniami. Nie ma obowiązku dołączania info ile osob bedzie w gumiakach a ile w lakierkach . Poczytaj o zgłoszeniu rozpoczęcia robót i zapytaj swego kierbuda

Oj nie do końca panie kolego!

Jest gotowy formularz do wypełnienia przez własciciela! Wiem o czym pisze!!!

Jeden druk wypełnia kierownik budowy a drugi własciciel!!!

Proponuje koledze sie zapoznać!

pozdrawiam!

eetam:) pisze sie dwa takie same i po zawodach:) Ale zrobisz, jak uwazasz

Zgodnie z art. 41 ust. 4 Ustawy – Prawo budowlane ( tj. Dz.U. z 2006 r. Nr 156 poz. 1118 ), jedyna informacja jaka winna byc zamieszczona to informacja o otrzymaniu ostatecznej decyzji o pozwoleniu na budowę. Proponuje poczytac.

pozdrawiam

Edytowane przez zbyszek57