Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki kabel od licznika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale jeżeli chodzi o ten fragment : "Rezystancja takiego uziemienia nie ma znaczenia z punktu widzenia ochrony przeciwporażeniowej" , to tutaj nie zgadzam się z tobą.

Zapoznaj się ze znaczeniem słowa: "ekwipotencjalizacja", to może zrozumiesz o co chodzi i wtedy bez trudu się zgodzisz.

Nie rozumiem , dlaczego głupków ???

Chodzi o to, że:

A) nie wziąłeś ekspertów z forum muratora, tylko normalnych wykonawców

B) ułożyli u Ciebie kabel YKY 5x10 a mogli YKY 4x10, a to błąd kardynalny i nienaprawialny wg forumowych mendrców

C) ułożyli u Ciebie kabel YKY a mogli YAKY, przyoszczędzone pieniądze mogłeś skonsumować ze szwagrem a nie zakopać

Masz to zrobione OK, Ja bym zrobił 4x10 w miedzi, ale 5x10 to nie przestępstwo.

Nie zapomnij o uziemieniu i ciągnij dalej budowę, szkoda życia na ględzenie o tej jednej jedynej wyjątkowej instalacji.

Edytowane przez robertsz

Masz to zrobione OK, Ja bym zrobił 4x10 w miedzi, ale 5x10 to nie przestępstwo.

Nie zapomnij o uziemieniu i ciągnij dalej budowę, szkoda życia na ględzenie o tej jednej jedynej wyjątkowej instalacji.

Robercie, napisz uczciwie, że chodzić to będzie, ale po pierwsze, to trochę kasy poszło w ziemię, a po drugie to nie wiesz ani Ty, ani ja, co teraz zrobią "mondżejsi" od "mondrych" z Muratora, czy połączą znowu PE z N, czy nie, a może uznają, że uziom ZE jest wystarczający, co jak sam wiesz, nie jest poprawne.

Mógłbyś chociaż Ty przyznać uczciwie, że tak się nie robi. tak robią głupki.