Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EXOTHERM pompa ciepła moje doświadczenie

lachowski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ludzie o jakich serwisantach mowicie przeciec Exotherm jest importerem Chinszczyzny... nie sa konstruktorem ktora robi te pompy w chinach, ale kupuja chinska konstrukcje a to co innego :)

A skąd to wiesz, że tak zapytam? Handlujesz z nimi? Naprawiasz? Twój krewny składa je w Chinach?

Chinskie samochody tez maja teraz wszystkie certyfikaty to dlaczego ich nie kupujecie?

Pewnie dlatego, że jeszcze nikt nie zbudował sieci dystrybucji, serwisu oraz nie promuje marki w kraju, bo w testach wypadają całkiem dobrze.

Mercedes już dawno klepie w Chinach.

Takie gadanie dla gadania.

Edytowane przez Sadicus

hmmm

moj iPhone tez jest made in China! ale w zyciu bym go nie zamienil na inny smartphone!

pozdrawiam

Masz racje tylko co jest na iphonie napisane?

Designed by Apple in California, Asembled in China :)

Co do zarzutów skąd wiem, było duzo postów juz w tej sprawie takich jak

http://www.made-in-china.com/traderoom/burnum

http://www.hiseer-heat-pump.com/

szkoda ze na stronie exotherm.pl zero slowa ze sa importerami a nie producentami :)

Masz racje tylko co jest na iphonie napisane?

Designed by Apple in California, Asembled in China :)

Co do zarzutów skąd wiem, było duzo postów juz w tej sprawie takich jak

http://www.made-in-china.com/traderoom/burnum

http://www.hiseer-heat-pump.com/

szkoda ze na stronie exotherm.pl zero slowa ze sa importerami a nie producentami :)

Dobrze, że podparłeś się czymś namacalnym. Tylko pytanie co to tak naprawdę zmienia?

Mamy firmę, która importuje z CHRL jakiś towar, pewnie coś jeszcze dodatkowo produkuje. Działa na rynku, płaci podatki, daje zatrudnienie.

Gdzie jest problem? Ja go jakoś nie widzę.

Myślę, że trzeba się cieszyć, że komuś się chce sprowadzać dzięki czemu wszyscy mamy możliwość kupić taniej.

Pompa ciepła jest stosunkowo prostym urządzeniem i większość jednostek z którymi miałem styczność jest na tych samych sprężarkach, zaworach itd

Produkowanych w Chinach jak wszystko inne oczywiście :D

Zresztą, nikt nikogo do kupna Exothermu nie zmusza, na rynku jest wiele innych produktów.

Nie ma co być piany - just deal with it...

wybaczcie ja jakoś nie narzekam na moja pc z Exothermu, pracuje dobrze, COP ma na wysokim autentycznym poziomie, nie psuje się, jest bardzo cicha, a jeszcze kase zaoszczędziłem. A do tego to nawet nie wiedziałem, że Exotherm montuje w nich takie dobre sprężarki jak mówi Henderson. W maju będą instalować też u sąsiada poleciłem bo fajna ekipa. Do mojej pc dostawię tylko moduł internetu za 350 pln Więc jak na razie to tylko ten Karpiel tu narzeka, ale on chyba pompy ciepła to jeszcze na oczy nie widział i dostaje po 2 pln za każdego posta od Viessmanna za atak na Exotherm co?

Jak mi ktos pomoże to wstawie zdjęcia z mojej kotłowni i z przebiegu prac.

Edytowane przez lachowski

ale w pompie Exotherm na sprężarce pisze zawsze made in China lub jesli jest Copeland made in N. Ireland więc tez nie widzę problemu. Jak u ciebie pisze ?

Zobacz na ich stronie http://exotherm.pl/index.html " ..jestesmy importerem .."

Karpiel tam u ciebie w Czorsztynie to chyba nie uczyli w szkole czytać ? Może tylko cyrlicą ?

panie Karpiel, przepraszam Maerd, przepraszam Michale ( bo ma Pan kilka nicków na wielu forach i zawsze pisze pan to samo ) prosimy odpowiedzieć Aitkenowi na jego pytanie ?

???? Co to za sciema? Nie kazdy musi podszywac sie pod kilka nickow :):) Chyba sprzedaz Wam spada, ze takie macie paniczne ruchy... a pompe mam od 4 lat Vaillanta sciąganą z Niemiec i chodzi super i nawet serwis kompetenty jest :):)

Jak nie masz niczego do ukrycia to podaj swoje dane publicznie. Karpiel to Przemysław S. z Gdyni co oszukał firmę Exotherm na dużą kwotę (wyłudzenie towaru), przegrał proces o pieniądze z Exotherm i teraz próbuje się mścić w internecie, żal ściska mu d....pe. Karpielowi groziła nawet eksmisja za długi wobec Exotherm i tylko cudem nie stracił domu. Sprawa dobrze znana w branży.

Karpiel nie oszukuj ludzi publicznie, to jest juz żałosne. Pisałeś w poście dnia 18 11 2010 roku, że szukasz pompy. A to było 1,5 roku temu, a terasz piszesz, że masz Vaillanta od 4 lat z wystawki z Niemiec? Vaillanta to ty chyba na oczy nie widziałem, he he he

Masz kilka loginów i zazwyczaj piszesz z tego samego IP z Pruszcza Gdańskeigo, a podajesz, że mieszkasz w Czorsztynie, he he!

Karpiel lepiej zamknij drzwi z drugiej strony na tym forum.

Edytowane przez Henderson

Karpiel nie oszukuj ludzi publicznie , to jest juz żałosne. Pisałeś w poście dnia 18 11 2010 roku, że szukasz pompy. A to było 1,5 roku temu, a terasz piszesz , że masz Vaillanta od 4 lat z wystawki z Niemiec ? Vaillanta to ty chyba na oczy nie widziałeś , he he he

Masz kilka loginów i zazwyczaj piszesz z tego samego IP z Pruszcza Gdańskeigo, a podajesz , że mieszkasz w Czorsztynie, he he!

Karpiel lepiej zamknij drzwi z drugiej strony na tym forum.

Jak nie masz niczego do ukrycia to podaj swoje dane publicznie Michał M. , a nie ukrywaj się i wal ściemy.

Sluchaj nieuku z exotherm :) To ze ktos szuka to o niczym nie swiadczy, kilka loginow to masz ty o czym swiadcza wszystkie posty ktore piszesz, dobrze wiedziec ze mam ip z Pruszcza Gdanskiego moze je podasz? Swoją drogą jestem po wielkim wrazeniem firmy exotherm dosyc ze projektuja i produkuja pompy buhaha to jeszcze maja narzedzia i wiedze do lokalizacji adresow ip telekomow bo do twojej wiedzmy mam internet mobilny w play ktory nie posiada przyisanego ip do geolokalizacji :) ale wy sie znacie w exotherm na wszystkim :):):) czekam na ip i bardzo chetnie sie dowiem i odpowiedz czemu ludziom sciskasz kit ze jestes producetem pomp?

Edytowane przez karpiel

Panowie ta dyskusja schodzi na PSY!

Ja buduje dom i szukam po prostu PC, ale nie chce wydac za nia majatku! Jestem na forum bo chce skorzystac z waszego doswiadczenia i zainwestowac w dobra pompe ale nie w cenie Viessmann lub Nibe. Mysle ze jest to mozliwe. Przez sklamane posty czlowiek po prostu glupieje i z czasem mam wrazenie ze zainwestuje w gaz!

Panowie ta dyskusja schodzi na PSY!

Ja buduje dom i szukam po prostu PC, ale nie chce wydac za nia majatku! Jestem na forum bo chce skorzystac z waszego doswiadczenia i zainwestowac w dobra pompe ale nie w cenie Viessmann lub Nibe. Mysle ze jest to mozliwe. Przez sklamane posty czlowiek po prostu glupieje i z czasem mam wrazenie ze zainwestuje w gaz!

Jeżeli masz gaz ,a instalacja to nie podłogówka w 100% to gaz,jeżeli 100% podłogówki to pompa.

Nie analizowałem twojego przypadku, ale popatrz na Atlantica.Ja pewno mam nieobiektywne spojrzenie ,ale mi sie podobają .Inna rzecz ,że jak sie dobrze zrobi to i chinol będzie działał.A i chinol chinolowi nie równy