smrn 27.03.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Dzień doby, Pod koniec zeszłego (2011) roku odebrałem dom od dewelopera. Wczoraj (tj. 26.03.2012) zobaczyłem pęknięcie tynku na elewacji budynku. Chciałbym zapytać się Was jako ekspertów, czym może być to spowodowane. Dom ocieplony jest styropianem 14 cm. Bardzo proszę o pomoc... Zdjęcia w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 27.03.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ..zapewne podniosło podczas ostrych mrozów kosteczkę i krawężniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 kolega ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perfdom 27.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Zgadzam się z przedmówcą. Podejrzewam, że brak dylatacji spowodował powyższe uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.03.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Mam w kwestii fachmana co to położył: co to za fachowiec, i kto to odbierał?! Przecież to złamanie zasad sztuki budowlanej.... uśmieję się jeszcze jak nie ma startlistwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 28.05.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Po zimie mam u siebie podobny problem tak jak na tych zdjęciach popękał tynk na elewacji. W jaki sposób to naprawić, tak aby poprawki nie były widoczne i nie powtarzały się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 29.05.2012 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Po zimie mam u siebie podobny problem tak jak na tych zdjęciach popękał tynk na elewacji. W jaki sposób to naprawić, tak aby poprawki nie były widoczne i nie powtarzały się? W pierwszej kolejności poprawić kostkę o obrzeża tak aby nie podchodziły pod elewację, pęknięcie można naprawić np. akrylem fasadowym http://zakupy.muratordom.pl/chemia-budowlana/akryl-do-uzytku-zewnetrznego-tytan-fasadowy-bialy-310ml,596056,1330/?order=default Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 29.05.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 W pierwszej kolejności poprawić kostkę o obrzeża tak aby nie podchodziły pod elewację, pęknięcie można naprawić np. akrylem fasadowym http://zakupy.muratordom.pl/chemia-budowlana/akryl-do-uzytku-zewnetrznego-tytan-fasadowy-bialy-310ml,596056,1330/?order=default Jak ten akryl zastosować ? Czy trzeba w miejscu pęknięcia zeskrobać tynk z elewacji jeśli tak to jak to zrobić ? Po zrobieniu elewacji zostało mi trochę tynku, czy ewentualnie można do zastosować na ten akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 29.05.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jak ten akryl zastosować ? Czy trzeba w miejscu pęknięcia zeskrobać tynk z elewacji jeśli tak to jak to zrobić ? Po zrobieniu elewacji zostało mi trochę tynku, czy ewentualnie można do zastosować na ten akryl? pod szlifować brzegi i wypełnić, akryl fasadowy nie jest gładki tylko z drobinkami i ma fakturę trochę podobna do tynku, można go później pomalować mleczkiem z tynku z elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts