winczenzo 27.03.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Wiem, wiem, głupie pytanie ale może ktoś coś doradzi.Otóż zlozylem wniosek o wydanie warunków technicznych. Wodociągi odpisały, że nie ma możliwości i że planują mnie podłączyć za 6 lat, bo to pierwszy i jedyny wniosek z tego rejonu. Odpowiedzialem, ze to nieprawda, bo mają, poza moim, jeszcze przynajmniej dwa wnioski. Po przemyśleniu skrócili czas oczekiwania do lat czterech. Wczoraj dowiedzialem sie o zlozonych przynajmniej czterech kolejnych wnioskach. Wiem, że wodociągi to niezależna i niezawisła firma ale czy ktoś wie czy istnieją przepisy, procedury lub mechanizmy pozwalające skrócic czas budowy wodociągu/kanalizacji w takich przypadkach?Wnioski, o ktorych piszę dotyczą sąsiadujących dzialek w zwartym prostokącie, do najblizszej z nich odleglosc od kanalizacji i wodociagu to ok 100-150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 28.03.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 U mnie sytuacja podobna. Od dłuzszego czasu walczymy z gminą, miastem i wodociagami. W końcu udało się wynegocjować, że my zapłacimy za materiał, a wodociagi zrobią 110 metrów. Po dzisiejszej rozmowie stanęło na tygodniu po świętach, więc już niedługo Na szczęście właściciele trzech sąsiednich działek dołożą się do kosztów Inaczej czekalibyśmy kilka lat lub robili całość na własny koszt. Wyceny mieliśmy od 10 tys zł do 18 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winczenzo 29.03.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 To są koszty samego wodociągu czy rownież kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 29.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 To jest koszt samej wody. Kanalizację ciągniemy z innego miejsca i tylko do naszej działki więc nikt nam się nie dołoży I niestety do kanalizacji potrzebny jest przewiert pod drogą (ok 3 tys) Jeżeli wodę zrobią nam wodociagi to zapłacimy ok 5-6 tys. rozbite na 4 działki. Koszt znośny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts