akone 27.03.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Zamieściłem w ogólnych doświadczeniach, ale tu wątek powinien znaleśc sie docelowo. Mam dość duży problem, który za bardzo nie wiem jak rozwiązać. Mianowicie, wiadomo jak to bywa przy budowie 1 domu część decyzji na początku okazuje się nieprzemyślana i w późniejszych etapach trzeba je korygować tak by spełniały swoje role. U nas sytuacja ma miejsce przy dolocie powietrza do kominka. Dolot został przewidziany, umieszczony w piasku pod chudziakiem, niestety wychodzi teraz w fundamencie gdzie praktycznie będzie pod właściwym poziomem budynku(pod kostką). Pytanie więc jest takie jak wyprowadzić ten dolot żeby, choć częściowo spełniał swoją role. Ponieważ wylot jest okrągły fi 180, myślałem o poprowadzeniu przejściówki na kanał wentylacyjny płaski i poprowadzeniu go w ociepleniu. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź. Przepraszam za podwójny post. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 28.03.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 A co stoi na przeszkodzie pod kostką go zawinąć do pionu i zakończyć małą, acz efektowną czerpnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 28.03.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witama co myślicie o tym:http://www.linkair.pl/Gruntowy,_zwirowy_wymiennik_ciepla,_to_same_korzysci,3597.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.03.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Można też pociągnąć dalej, gdzieś w krzaki , gdzie łatwiej będzie ukryć jakiś wywijas, który zabezpieczy kanał przed wlewaniem wody, tak by ta nie zasyfonowała przyłącza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts