szeregowiec350 27.03.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam, Mam kominek Spartherm Varia zamontowany już kilka lat temu, lecz podczas niewielkiej modernizacji okazało się, iż doprowadzenie powietrza z zewnątrz to rura która leży pod wkładem. Chciałbym to zmienić by w zime nie wychładzać pomieszczenia, problem polega na tym, iż oryginalne podłączenie powietrza ( http://kominki-kominki.pl/index.php?pg=46&pr=178) to koszt prawie 500 zł za kawałek metalu. Ktoś walczył z tym już wcześniej ? Może znane są na forum jakieś zamienniki lub alternatywy ? Z góry dziękuję i pozdrawiam,szeregowiec350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.03.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Nożyce do blachy, wkręty, blacha ocynkowana - to jeden sposób.Drugi - czarna blacha i spawarka. Zdarzyło się, że zabrakło "oryginału", a montaż nie cierpiał zwłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefmat 05.04.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Trochę mało informacji - co z połączeniem na zewnątrz. Ja u siebie puściłem rurę pcw. Najlepiej dać średnicę 200mm. Ale czy to wyjdzie taniej? Zależy od długosci przewodu od ściany zewnętrznej. Z zewnątrz dociepliłbym thermaflexem Skuteczność gwarantowana. Ja tak mam od lat - 12. Ciepło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts